Baldi Prosecco

 

In de regio Veneto, provincie Treviso, vinden we in het magische landschap van de glooiende heuvels rond Conegliano, bedekt met rijen druivenstokken, Azienda Agricola Baldi aan de wijnroute van Prosecco Conegliano-Valdobbiadene DOCG.
Sinds 1938 maken drie generaties van de familie Baldi mousserende kwaliteitswijnen, de Prosecco, een op en top Italiaans product.
Sinds de tijd van het oude Rome is dit gebied bekend voor de Prosecco zoals we die nu kennen.

Het hoge niveau van hun wijnen wordt gegarandeerd door ideale omgevingsfactoren: een uitstekende blootstelling aan de zon, een goede ventilatie dankzij de heuvelachtige ligging en een zeer geschikte ondergrond, mager en kleiachtig.

Voor Baldi is respect voor het milieu een prioriteit. Ze gebruiken geen chemicaliën en enkel natuurlijke bemestingmethodes die niet van van dierlijke oorsprong zijn. Vandaar dat hun Prosecco Rive di Ogliano het Vegan keurmerk mag dragen.

 

Regio: Veneto.

Gemeente / Provincie: Conegliano / Treviso.

Opgericht in:  1938.

Wijnen: Prosecco Superiore Brut DOCG, Prosecco Superiore Extra Dry DOCG.

Druivenrassen rood: -

Druivenrassen wit: Glera.

Jaarlijkse productie: 150.000 flessen.

Hectare wijngaard: 40 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja, Prosecco Rive di Ogliano is Vegan.

Erkenningen: Decanter.

Website:  www.proseccobaldi.eu

Agriturismo:  Nee.

 

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Spumante Baldi Millesimato Extra Dry
  De Prosecco wijnstok werd al eeuwen jaar geleden verbouwd op de heuvels rond Conegliano en Valdobbiadene.
  De wijngaarden van Baldi liggen in dit gebied, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. De ventilatie, ondergrond en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zijn fundamenteel voor de goede ontwikkeling van de druif. De druiven worden manueel geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  De licht strogele kleur, fijne pareling, bloemig aroma en frisfruitige smaak maken er een ideale aperitiefwijn van.
  € 12,50
  Prosecco Baldi Superiore DOCG Brut
  De wijngaarden voor de Prosecco Superiore Brut van Baldi liggen in Ogliano di Conegliano, in het DOCG-gebied van Conegliano en Valdobbiadene. De ventilatie doorheen het heuvelachtig gebied en de kalkrijke en kleihoudende ondergrond zorgen voor een uitstekende ontwikkeling van de druif. Baldi past ook alleen biologische productiemethoden toe.
  De druiven worden manueel geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  De strogele kleur, fijne pareling, fris aroma en elegante smaak maken er een ideale droge aperitiefwijn van.
  € 13,95
  Prosecco Baldi Superiore DOCG Brut "Rive di Ogliano"
  De wijngaarden voor de geraffineerde Prosecco Superiore Brut "Rive di Ogliano" van Baldi liggen in Ogliano di Conegliano, in het DOCG-gebied van Conegliano en Valdobbiadene. De ventilatie doorheen het heuvelachtig gebied en de kalkrijke en kleihoudende ondergrond zorgen voor een uitstekende ontwikkeling van de druif. Baldi past ook alleen biologische productiemethoden toe.
  De druiven worden manueel geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  De strogele kleur, persistente pareling, fris aroma en elegant mineralige smaak maken er een ideale aperitiefwijn of begeleider van fijne vlees- en visgerechten van.
  € 14,95

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina