Aldo Marenco

 

De geschiedenis van wijnhuis Marenco, is stevig geworteld in Dogliani, een dorp uit de Langhe. Dogliani ligt in het midden van een prachtig natuurlijk bekken, ideaal voor de wijnbouw.

 

Vanaf overgrootvader Francesco Luigi, de ouders Aldo en Bruna tot de huidige generatie onder leiding van Claudio Marenco, is er ononderbroken en lange agrarische traditie.
Sinds de jaren '70 is wijnbouw een centraal deel van hun dagelijks leven, door de uitbreiding van het areaal wijnstokken en een substantiële verbetering van de technologieën in de kelder, zonder ooit de traditie en respect voor de natuur uit het oog te verliezen.
Vanaf 1991 waren we ze één van de eerste lokale producenten met een biologische certificering.

 

Marenco verbouwt 25 hectare grond, waarvan 12 hectare wijngaard, aangeplant met Dolcetto, Barbera, Favorita, Arneis, Nebbiolo, Nascetta en Merlot in "Madonna delle Grazie", op een gemiddelde hoogte van 400 à 450m.

 

Regio: Piemonte.

Gemeente / Provincie: Dogliani / Cuneo.

Opgericht in:  1970.

Wijnen: Dogliani DOC, Langhe Barbera DOC.

Druivenrassen rood: Dolcetto, Barbera, Nebbiolo, Nascetta en Merlot.

Druivenrassen wit: Favorita en Arneis.

Jaarlijkse productie: 80.000 flessen.

Hectare wijngaard: 12 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: Decanter, Biodivino.

Website:  www.marencoaldo.it

Agriturismo:  Nee.

 

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Dolcetto Surì Dogliani
  De Dolcetto is misschien in het rijtje van Barbera en Nebbiolo het minst bekende druivenras uit Piemonte. De Dolcetto is een vroegrijp ras en betekent "kleine zoete". De Dolcetto levert een droge rode wijn op die eerder jong wordt gedronken.
  Na de oogst volgt een traditionele vinificatie met een maceratie van ongeveer 6 tot 8 dagen. Na de vergisting rijpt de Surì in verglaasde cementtanks tot het bottelen.
  De Dolcetto Surì Dogliani van Aldo Marenco is een wijn met een frisse zuurgraad en zachte tannine. Een intense en gebalanceerde wijn, met een robijnrode kleur met paarse reflecties.
  € 11,50
  Barbera Langhe Pirona
  De Barbera Langhe Pirona van Aldo Marenco is ook een biologische 100% Barbera uit de Langhe, Piemonte. De Barbera Pirona is één van de twee Barbera-wijnen van Aldo Marenco en net zoals de Balin houtgelagerd.
  Na de manuele oogst, volgt een traditionele vinificatie, met een maceratie van 8 tot 10 dagen. De rijping vindt deels plaats in verglaasde cementkuipen en deels in grote houten fusten van 25 Hl.
  De Barbera Pirona is een fijne en elegante robijnrode wijn. De smaak is harmonisch met een medium body en fijne zuurtjes. Het aroma is delicaat met tonen van confituur en zwart fruit.
  € 11,50
  Barbera Langhe Balin
  De Barbera Balin van Aldo Marenco is een biologische wijn uit de Langhe, Piemonte. De Barbera is naast de Nebbiolo het uithangbord van de Piemontese druivenrassen.
  De druiven, manueel geoogst, volgen een traditionele vinificatie, met een maceratie van 8 tot 10 dagen. De rijping vindt gedurende 12 maanden plaats in eiken barriques gevolgd door een maand rust in cementkuipen en minstens twee maanden flessenrust voordat ze op de markt komt.
  De Barbera Balin is een intense, complexe en volle granaatrode wijn. In smaak en aroma herkennen we zoete en rijpe tonen van jam en gedroogde pruimen, maar ook van hout, tabak en nootmuskaat.
  € 14,95

3 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina