Angiuli Donato

Angiuli Donato

 

Puglia

Angiuli Donato uit Puglia, is een wijndomein uit Adelfia gelegen in het herkomstgebied Gioia del Colle. De familie Angiuli is al generaties actief in de wijnbouw en nu hebben de jonge broers Vito en Giuseppe, onder supervisie van hun vader Donato, het heft in handen genomen met een aanstekelijk enthousiasme en gefocust om de kwaliteit van hun wijnen steeds te verbeteren. De stijl van het huis is gericht op een combinatie van authenticiteit en harmonie, drinkbaarheid en elegantie, gebaseerd op typische Pugliese druivenrassen.

 

De familie Angiuli heeft het domein in eigendom sinds 1880 en hanteert nog steeds de oorspronkelijke filosofie van het huis: "il territorio deve essere rispettato; da qui la voglia di coltivare vitigni autoctoni che ben si sposano con la natura del terreno e del microclima", respect voor de eigenheid van het herkomstgebied door het cultiveren van autochtone druivenrassen die perfect matchen met de ondergrond en de klimatologische omstandigheden. 

 

Angiuli Donato past in de wijngaarden de typische alberello-snoei en geleidingstechniek toe wat lage opbrengsten geeft maar zeer gunstig is voor de kwaliteit van de druiven. Voor wit cultiveert men de Verdeca en Moscato Bianco. De rode rassen zijn Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Recent heeft Angiuli Donato een verloren gewaand wit ras, de Maruggio, heraangeplant en willen ze hier een natuurlijk mousserende witte wijn van maken. De eerste proefflessen zijn alvast veelbelovend ...

 

Regio: Puglia.

Gemeente / Provincie: Adelfia / Bari.

Opgericht in:  1880.

Wijnen: DOC Gioia del Colle en IGP Puglia.

Druivenrassen rood: Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.

Druivenrassen wit: Verdeca, Moscato Bianco en Maruggio.

Jaarlijkse productie: 73.000 flessen.

Hectare wijngaard: 30 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Guide de l'Espresso.

Website:  www.angiulidonato.com

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Angiuli Donato >

 

 

 


 

Antonelli San Marco

Antonelli San Marco

 

Umbria

Antonelli San Marco uit Umbrië, is een wijndomein en landgoed dat centraal gelegen is in Montefalco, één van de twee DOCG-gebieden. De familie Antonelli is er voortdurend op gericht om de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren. De stijl van het huis is gericht op authenticiteit en harmonie, drinkbaarheid en elegantie in plaats van pure kracht.

 

De familie Antonelli, oorspronkelijk afkomstig van Spoleto, heeft het domein in eigendom sinds 1881. De volgende generaties hebben het domein steeds verder uitgebouwd. Sinds 1986 staat Filippo Antonelli aan het roer. Onder zijn leiding is de ondergrondse kelderinfrastructuur volledig vernieuwd. Voor de vinificatie is voor een tweeverdiepingen tellende opbouw gekozen die toelaat eerder met zwaartekracht dan met pompinstallaties te werken.

 

De wijnen van Antonelli San Marco zijn gecertificeerd biologisch. Een bewuste keuze van Filippo om het streven naar kwaliteit te combineren met respect voor de natuur en de volgende generaties. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 350m en de ouderdom van de stokken varieert tussen de 15 en 30 jaar. Het terrein bestaat uit kalkrijke kleigrond.

 

Regio: Umbrië.

Gemeente / Provincie: Montefalco / Perugia.

Opgericht in:  1899.

Wijnen: DOCG Sagrantino di Montefalco, DOC Montefalco Rosso, DOC Montefalco Rosso Riserva, DOC Colli Martani, IGT Umbria Bianco en IGT Umbria Rosso.

Druivenrassen rood: Sagrantino, Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Druivenrassen wit: Grechetto en Trebbiano Spoletino.

Jaarlijkse productie: 330.000 flessen.

Hectare wijngaard: 43 ha.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: Bibenda, Guide de l'Espresso, Luca Maroni, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia.

Website:  www.antonellisanmarco.it

Agriturismo:  Ja.

 

Naar de wijnen van Antonelli San Marco >

 

 

 


 

Bambinuto

 

Campania

Cantina Bambinuto, gerund door Marilena Aufiero, ligt in de gemeente Santa Paolina, in de regio Campania. Dit gebied, ook bekend als Irpinia, is gelegen in het oostelijke deel van Campania grenzend aan de regio’s Puglia en Basilicata. Het is een eerder koel klimaat en het sneeuwt bijna altijd in de winter. De bodem is vulkanisch met delen in klei en kalk. De bodem is dus rijk aan mineralen. In Campania is men al sinds mensenheugenis actief in de wijnbouw. Het meest bekend zijn de grote rode wijnen zoals de Aglianico di Taurasi. Maar in Campania zijn er ook verrassend veel goede witte wijnen voorhanden. De Greco di Tufo, de Falanghina en de Fiano di Avellino zijn de drie meest bekende.

 

Cantina Bambinuto is een zeer jong wijnbedrijf dat opgestart is in 2006. Voorheen verkocht de familie hun druiven aan andere zeer bekende wijnhuizen uit Irpinia. Ondersteund door oenoloog Antonio Pesce is dit project in 2006 van start gegaan. Cantina Bambinuto is klein, werkt nog enkel met eigen druiven en is vanaf dag één alleen met kwaliteit bezig geweest. De witte druivenrassen die Cantina Bambinuto verbouwt zijn de Greco di Tufo en Falanghina. Het rood druivenras is uiteraard de Aglianico. De totale productie van Cantina Bambinuto bedraagt 25.000 flessen. De 4,5 ha wijngaarden van Cantina Bambinuto liggen op 500 meter hoogte, in het hart van de DOCG Greco di Tufo.

 

Marilena Aufiero met haar eeuwige glimlach, is een vrouw met duidelijke ideeën en van in haar jeugd gebeten door het wijnvirus. Deze enthousiaste dame wil de essentie van de kwalitatieve druivenrassen Falanghina, Greco di Tufo en Aglianico tot uiting brengen. Zelf zegt ze: „Fare qualità, accoglienza e ospitalità sono elementi fondamentali a mio avviso. Non ci interessa la gamma commerciale, la nostra dimensione è quella artigianale.". Ze blijft ook steeds zoeken naar andere manieren om de Greco di Tufo te laten „spreken”. Ze is dus niet vies van een experimentje. Zo is er een Greco di Tufo Passito en zelfs een Gre’Co Grappa. Momenteel werkt ze aan een Greco di Tufo Spumante en een rode wijn die in 2015 op de markt gaat komen. Alle pogingen om hier meer van te weten te komen worden met de glimlach genegeerd…

 

 

Regio: Campania.

Gemeente / Provincie: Santa Paolina / Avellino.

Opgericht in:  2006.

Wijnen: DOCG Greco di Tufo, DOC Irpinia en IGT Campania.

Druivenrassen rood: Aglianico.

Druivenrassen wit: Falanghina en Greco di Tufo.

Jaarlijkse productie: 25.000 flessen.

Hectare wijngaard: 4,5 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: -

Website:  www.cantinabambinuto.com

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Bambinuto >

 

 

 


 

Blengio

Blengio

 

Piemonte

Het wijndomein Blengio van Daniele Reale en Egle Bocchino is gelegen in Calosso d'Asti, een kleine parel van Zuid- Piemonte, ondergedompeld in de groene en zonnige heuvels van de Langhe en Monferrato. Blengio is al vier generaties actief in de wijnbouw en elk stadium van het werk in de wijngaard en de kelder wordt nauwlettend uitgevoerd door Daniele en moeder Ida met een passie die zijn wortels heeft in de historische traditie van dit grondgebied. De geschiedenis van deze wijnmakerij is vooral het verhaal van een gezin met een diepe passie voor wijn en voor hun land, maar het is ook het verhaal van het dagelijkse harde werk, dat bestaat uit voortdurende uitdagingen van moeder natuur.

 

Alle processen zijn zeer ambachtelijk, met respect voor de traditionele manier van wijnmaken in Piemonte. De wijnen worden gemaakt van druiven die zo milieuvriendelijk mogelijk worden geteeld. De wijngaarden zijn verdeeld tussen Calosso d' Asti en Rocchetta Belbo. De eerste locatie ligt op de grens tussen Monferrato en Langa, nog steeds behorende tot het herkomstgebied Asti. De wijngaard, Camp Santé, levert een uitstekende Barbera op. Het grondgebied van Rocchetta Belbo daarentegen ligt in de Alta Langa. In de zachtglooiende en zonnige Valle Belbo ligt Cascina Blengio, omgeven door het landschap van de Langa, waar de wijngaarden afwisselen met bossen.

 

>Het familieverhaal start in 1881 met Alessandro Scagliola. Hij werd geboren in Calosso D’Asti. Een zeer moeilijke tijd omdat alle wijnbouwers en landbouwers in die periode met enorme problemen geconfronteerd werden; de phyllossera-plaag en wat later de Eerste Wereldoorlog hielden lelijk huis. Na de oorlog trouwde Alessandro met Ida en te samen besloten hun passie te volgen, het produceren van wijn waarvan de druiven uit de familiale wijngaarden komen. Naar Piemontese traditie ging het om het maken van wijnen op basis van Barbera en Nebbiolo. En dat tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Naar voorbeeld van zijn betovergrootvader, zet Daniele het harde werk voort onder het motto "kwaliteit boven kwantiteit".

 

 

Regio: Piemonte.

Gemeente / Provincie: Calosso D’Asti / Asti.

Opgericht in:  1881.

Wijnen: DOCG Barbera d'Asti, DOC Monferrato en DOC Langhe.

Druivenrassen rood: Barbera, Nebbiolo, Dolcetto.

Druivenrassen wit: Moscato.

Jaarlijkse productie: 25.000 flessen.

Hectare wijngaard: 4,5 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: -

Website:  www.blengio.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Blengio >

 

 

 


 

Bonotto delle Tezze

 

Veneto

De roots van de familie Bonotto gaan meer dan 600 jaar terug. Ze wonen al generaties in Tezze, een dorpje aan de voet van de Dolomieten en aan de oevers van de Piave rivier. In die periode begon de familie Bonotto met het fokken van vee en de handel in graan. Geleidelijk aan verschoven hun activiteiten zich naar de druiventeelt en het maken van wijn. Vanaf de 18de eeuw werden de eerste wijnen gebotteld en verkocht.
De wijnen uit deze streek waren voor het Romeinse tijdperk al goed gekend maar de regio heeft vooral veel voordeel gehaald uit de Europese wijncultuur die ontwikkeld werd in de middeleeuwse kloosters.

 

Vandaag wordt de zaak geleid door Antonio Bonotto, gegradueerd landbouwkundige aan de universiteit van Padua. Het wijnbedrijf is gevestigd in een vroeg 18de eeuwse Venetiaanse villa waar een graanzolder bijhoort. Hier worden nu de druiven gedroogd die gebruikt worden voor het maken van de Raboso Passito. In de nieuwe cantina uit 2004 bevinden zich de wijnkelders en installaties voor de vinificatie.

 

De meeste wijngaarden zijn gelegen op de oevers van de Piave rivier en halen daardoor voordeel uit de koude wind vanuit de Dolomieten en uit het minerale afzettingen van de Piave.
De familie Bonotto heeft ook wijngaarden op de heuvels rond Collalbrigo waar de druiven die gebruikt worden voor de Prosecco worden verbouwd.

 

Regio: Veneto.

Gemeente / Provincie: Tezze / Treviso.

Opgericht in:  1400.

Wijnen: DOCG Piave Malanotte, DOC Piave, DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco, DOC Prosecco en IGT Veneto,.

Druivenrassen rood: Raboso, Carmenère, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Marzemino.

Druivenrassen wit: Manzoni Bianco, Pinot Grigio, Chardonnay en Tai.

Jaarlijkse productie: 150.000 flessen.

Hectare wijngaard: 48 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Bibenda, Guide de l'Espresso, Luca Maroni, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia.

Website:  www.bonottodelletezze.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Bonotto delle Tezze >

 

 

 


 

Marco Brangero

Brangero

 

Piemonte

Azienda Agricola Brangero, gerund door Marco Brangero, is een familiaal wijndomein gelegen in Diano d'Alba, op het hoogste deel van de heuvel. Vanuit de cantina heb je een prachtig uitzicht op de heuvels van de Langhe, de mooie stad Alba en de wijngaarden rond het domein.

 

Alle wijnen van Brangero zijn het product van hun eigen wijngaarden. De Dolcetto di Diano d'Alba, Barbera d'Alba, Nebbiolo d'Alba, Langhe Arneis en Langhe Chardonnay worden gevinifieerd, gebotteld en gerijpt in de cantina in Diano d’Alba. In 2006 heeft Brangero de wijnmakerij in Barolo in gebruik genomen voor het vlaggenschip van het domein, de Barolo en de Barolo Monvigliero.

 

Het grondgebied, de klimatologische omstandigheden en de wijnstok begrijpen is voor Marco Brangero de basis voor het kunnen maken van uitstekende wijnen, herkenbaar en met persoonlijkheid. De wijn moet de expressie zijn van het land en de mensen die er werken.

 

Regio: Piemonte.

Gemeente / Provincie: Diano d'Alba / Cuneo.

Opgericht in:  2006.

Wijnen: DOCG Barolo, DOCG Dolcetto di DIano d'Alba, DOC Langhe, DOC Barbera d'Alba, DOC Nebbiolo d'Alba.

Druivenrassen rood: Dolcetto, Barbera en Nebbiolo.

Druivenrassen wit: Arneis, Sauvignon, Riesling en Chardonnay.

Jaarlijkse productie: 60.000 flessen.

Hectare wijngaard:  10 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Gambero Rosso, Slow Wine.

Website:  brangero.com

Agriturismo:  Ja (buiten het domein).

 

Naar de wijnen van Marco Brangero >

 

 

 


 

Ca di Sopra

Ca' di Sopra

 

Emilia-Romagna

Het wijnbouwbedrijf Ca’ di Sopra is gelegen in Marzeno, en strekt zich uit over de heuvels boven de stad Faenza op enkele kilometers van Brisighella en Modigliano, in een van de meest interessante wijnstreken van Romagna. Het bedrijf heeft 2 wijngaarden die enkele kilometers van elkaar liggen. Ca’ di Sopra en Ca’ del Rosso.

 

Deze plek heeft echter al veel langer een sterke connotatie met de wijnbouw. Het bijzondere microklimaat, de kalk en kleihoudende grond en de hoogte van 120 tot 240 m boven zeeniveau garanderen druiven van een uitstekende kwaliteit en absolute waarde. In 2000 is de familie Montanari gestart met een vernieuwing van de wijngaarden. Er werd begonnen bij de oudere wijnstokken die geleidelijk aan vervangen zijn door nieuwe planten met 5000 wijnstokken per hectare. Er werd geïnvesteerd in de meest representatieve druif van deze streek: de Sangiovese di Romagna!

 

Na jaren van onderzoek, studie en analyse, worden enkel de allerbeste terreinen van Ca’ di Sopra gebruikt voor de teelt van druiven om zo wijnen te kunnen produceren van topkwaliteit. De zaak wordt nu geleid door de broers Camillo en Giacomo Montanari, bijgestaan door hun vader en grootvader.

 

Regio: Emilia-Romagna.

Gemeente / Provincie: Marzeno / Ravenna.

Opgericht in:  2006.

Wijnen: DOC Romagna, IGT Ravenna Bianco, en IGT Ravenna Rosso.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Druivenrassen wit: Albana di Romagna en Chardonnay.

Jaarlijkse productie: 19.000 flessen.

Hectare wijngaard: 28 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Bibenda, Guide de l'Espresso, Luca Maroni, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia.

Website:  www.cadisopra.com

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Ca' di Sopra >

 

 

 


 

Cantine Salvatore

Cantine Salvatore

 

Molise

Cantine Salvatore, geleid door Pasquale Salvatore en zijn echtgenote, is een relatief jong en dynamisch wijndomein met diepgewortelde tradities dankzij de ouders en grootouders. Cantine Salvatore verbouwt druivenrassen die typisch zijn voor het gebied in combinatie met moderne en efficiënte technologieën voor de vinificatie. Het domein is gelegen in Ururi, een klein stadje in de groene heuvels van het lager gelegen deel van Molise, iets ten noorden van het schiereiland Gargano (Puglia), op ongeveer 30 kilometer van de Adriatische Zee. In de voetsporen van zijn vader Donato, benut Pasquale Salvatore de ervaring van meer dan zes generaties voorouders. Het domein heeft ongeveer 15 hectare wijngaarden in eigendom. Naast de wijnbouw heeft Cantine Salvatore ook olijfgaarden, boomgaarden en akkers.

 

De wijngaarden liggen op een hoogte van ongeveer 300 m in een gunstig en typisch mediterraan klimaat met een bodemstructuur die rijk is aan mineralen. Bijzondere aandacht in de wijngaard krijgt het rode druivenras Tintilia, een inheemse druif van Molise, die een groeiende belangstelling kent onder consumenten. Cantine Salvatore, gelegen in een prachtige eeuwenoude olijfboomgaard in de nabijheid van de stad, is gevestigd in een gerestaureerde oude boerderij en herbergt de vinificatie-installaties, de vatenkelder, de kantoren en een klein proeflokaal.

 

De regio Molise is altijd al bijzonder geschikt geweest voor de teelt van wijnstokken. Lokale vondsten uit de vijfde eeuw v. C. en verwijzingen in de werken van Plinius de Oudere zijn de eerste getuigenissen van de aanwezigheid van wijnbouw in Molise. Tijdens de overheersing door de Longobarden, Germanen en het Hof van Aragon werd de aanbouw van de wijnstokken wijdverspreid en tussen 1700 en 1800, stonden hier de meeste wijngaarden in het noordelijke deel van het Koninkrijk Napels.

 

Regio: Molise.

Gemeente / Provincie: Ururi / Campobasso.

Opgericht in:  1998.

Wijnen: DOC Tintilia del Molise, DOC Molise en IGT Terre degli Osci.

Druivenrassen rood: Tintilia en Montepulciano.

Druivenrassen wit: Falanghina.

Jaarlijkse productie: 40.000 flessen.

Hectare wijngaard: 15 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Bibenda, Guide de l'Espresso, Luca Maroni, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia, Veronelli.

Website:  www.cantinesalvatore.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Cantine Salvatore >

 

 

 


 

Corte Adami

Corte Adami

 

Veneto

Corte Adami bestaat als wijndomein al gedurende verschillende generaties maar pas recent onder eigen naam. De jongste generatie Adami heeft in 2004 besloten om uit de coöperatieve te stappen en een nieuwe pagina toe te voegen aan het familieverhaal. En dat is, het produceren van kwaliteitswijnen met respect voor de natuur en de tradities van de Soave- en Valpolicella-streek.

 

Corte Adami wil hoogstaande, eerlijke en typische Soave- en Valpolicella-wijnen produceren.  De totale opervlakte van de wijngaarden is 36 hectare met hoofdzakelijk een bodem van vulkanische oorsprong. De wijngaarden met Garganegadruiven ligt in Castelcerino op een hoogte van 350m. Mineraliteit, intense aroma's en een aangename drinkbaarheid kenmerken hun wijnen. De wijngaarden voor de Valpolicellawijnen en Amarone liggen meer in de richting van Verona in San Martino Buon Albergo, località Ferrazze. De leeftijd van hun wijnstokken varieert van 30 tot 45 jaar. Een minimale impact op het milieu is bij Corte Adami constant aanwezig.

 

Corte Adami is samen met 15 andere kleine wijnproducenten lid van "Soavecru". Deze groep wil aantonen dat een Soave-wijn absoluut het potentieel heeft om een grote witte wijn te zijn. Hun doel is door maximale expressie van het druivenras Garganega, respect voor het milieu en onderlinge uitwisseling van kennis een steeds betere Soave op de markt brengen.

 

Regio: Veneto.

Gemeente / Provincie: Soave / Verona.

Opgericht in:  2004.

Wijnen: DOCG Amarone della Valpolicella, DOCG Recioto di Soave, DOC Soave, DOC Valpolicella en DOC Valpolicella Ripasso.

Druivenrassen rood: Corvina, Corvinone en Rondinella.

Druivenrassen wit: Garganega en Trebbiano di Soave.

Jaarlijkse productie: 80.000 flessen.

Hectare wijngaard: 36 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Decanter, Guide de l'Espresso, Slow Wine, Gambero Rosso, Vini buoni d'Italia, Veronelli, Robert Parker, Wine Enthousiast.

Website:  www.corteadami.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Corte Adami >

 

  


 

Fiorano

Fiorano

 

Le Marche

Fiorano is een biologisch wijndomein uit de zuidelijke provincie Ascoli Piceno in Le Marche. Fiorano's respect voor de natuur is het middelpunt. De wijngaarden van 14 hectare liggen in een natuurlijk amfitheater met uitzicht op de Adriatische Zee en het Sibillini-gebergte.

De familie heeft altijd geloofd in duurzame landbouw om de kwaliteit van het geproduceerde voedsel, van het landschap en van het leven te beschermen. Een familie die gelooft dat het maken van wijn niet alleen gaat over het persen van druiven, maar begint met liefde en respect voor het mooie land en zijn inwoners. Omdat wijn niet alleen een landbouwproduct is, maar nog meer, deel uitmaakt van hun historische cultuur.

 

Fiorano, opgericht door Antonio Massi en Adriana Stracci, samen met hun dochters Paola en Alessandra en schoonzoon Paolo, zijn het leven en de ziel van Fiorano. In 2003 hebben Paola Massi en Paulo Beretta het bedrijf overgenomen en zijn van het traditionele mezzadria, gewassen verbouwen voor derden, overgeschakeld naar een volledig zelfstandig wijnbedrijf.

Van nul zijn ze gestart als biologische wijn- en olijolieproducent en na verbouwing van de oude boerderij is er eveneens een agriturismo. Voor deze regio hebben zij op het vlak van biologisch produceren een voortrekkersrol gespeeld.

Duurzaamheid, de bescherming van het plaatselijke milieu, biodiversiteit en kwaliteit zijn fundamentele waarden voor Paulo en Paula. Hun filosofie is dat de wijnmaker diegene is die zorg draagt voor de wijngaard, de wijnmakerij, uitdrukking geeft van een authentieke cultuur, de filosofie overdraagt aan de klanten en uiteindelijk laat delen in het plezier dat wijn kan geven. Hij betrekt de consument in zijn passie en behoudt en verrijkt het land en zijn biodiversiteit.

 

Fiorano is ook mede-oprichter van een nieuw consortium van telers van biologische producten "Terroir Marche" dat gericht is op verbetering en stimulering van de biologische wijnbouw in Le Marche, evenals de traceerbaarheid van haar wijnen, het behoud van het land en dorpen en de verspreiding van culturen en praktijken voor duurzame en inclusieve economieën. Op dit moment is "Terroir Marche" een groep van gecertificeerde biologische wijnmakers met wijngaarden in de provincie Ascoli Piceno en Jesi. Een groep mannen en vrouwen die - in aanvulling op de strenge biologische wijnbouwpraktijk - een ethische benadering van de agrarische activiteiten willen uitdragen, die zich richt op de mens en de natuur,.

 

Fiorano maakt witte wijnen op basis van Pecorino, een inox- en houtgelagerde versie. Voor de rode wijnen verbouwen ze de typische druivenrassen Montepulciano, Sangiovese en een heel klein beetje Syrah. Naast wijn produceren ze ook olijfolie, maken ze twee varianten van grappa en een vino cotto.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Santa Paolina / Avellino.

Opgericht in:  2003.

Wijnen: Greco di Tufo DOCG, Irpinia DOC en Campania IGT.

Druivenrassen rood: Montepulciano, Sangiovese en Syrah.

Druivenrassen wit: Pecorino.

Jaarlijkse productie: 25.000 flessen.

Hectare wijngaard: 14 ha.

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: Guide de l'Espresso, Slow Wine, Luca Maroni.

Website:  www.agrifiorano.it

Agriturismo:  Ja, www.agrifiorano.it/agriturismo-biologico/.

 

Naar de wijnen van Fiorano >

 

 

 


 

Gambino

 

Sicilia

Gambino, gelegen op 900m hoogte op de Noordflank van de Etna is een familiaal wijndomein dat al meer dan 30 jaar kwaliteitswijnen voortbrengt. Het domein is 18ha groot waarvan 13ha wijngaard zijn. De wijngaarden van de familie Raciti-Gambino zijn in terrasbouw aangelegd en genieten van een perfecte ligging en de nodige ventilatie. Omgeven door het Parco Naturale dell' Etna en met zicht op de kustlijn van Taormina ligt Gambino absoluut op een uniek plekje in Sicilië.

 

Autochtone rode druivenrassen die men hier verbouwt zijn de Nerello Mascalese (niuriddu mascalisi in het sicilaans) en Nerello Cappuccio. Voor wit is dat de Cataratto en Carricante. Van hun wijngaarden in de buurt van Caltanisetta (Centraal-Sicilië) komen de rode Nero d'Avola en witte Inzolia.

 

In het vulkanisch gebied rond de Etna cultiveert men al sinds de oudheid wijnstokken. In die tijd waren dit waarschijnlijk wilde varianten die door de opeenvolgende bevolkingsgroepen werden onderhouden. De Fenicieërs en Grieken introduceerden nieuwe teelt- en vinificatietechnieken. De klimatologische omstandigheden, zoals de verschillen tussen dag- en nachttemperaturen, en unieke bodem op de Etna bepalen de typiciteit van deze vulkaanwijnen.

 

Regio: Sicilië.

Gemeente / Provincie: Linguaglossa / Catania.

Opgericht in:  1979.

Wijnen: IGT Sicilia, DOC Etna Bianco en DOC Etna Rosso.

Druivenrassen rood: Nero d'Avola, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Alicante en Cabernet Sauvignon.

Druivenrassen wit: Inzolia, Carricante en Catarratto.

Jaarlijkse productie: 80.000 flessen.

Hectare wijngaard: 7,5 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: -

Website:  www.vinigambino.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Gambino >

 

 

 


 

I Fabbri Chianti Classico

I Fabbri

 

Toscana

Met I Fabbri zijn we in hart van de Chianti Classico, meer bepaald in Lamole, een afgelegen dorp gelegen boven Greve in Chianti. Het landschap rond Lamole, bijna 700 meter boven de zeespiegel, bestaat afwisselend uit bossen en terrassen, vol met olijfbomen en wijngaarden. Niet raar dat dit het dak van de Chianti-streek genoemd wordt.

 

Dit is de thuisbasis van I Fabbri, producent van de bekende Chianti Classico. Na decennia verpachten van het familiaal domein en verkopen van de druivenoogst aan andere domeinen hebben de zussen Susanna en Maddalena Grassi begin 2000 de leiding van I Fabbri weer in familiehanden genomen. Onmiddellijk hebben ze de typische terrasbouw in ere hersteld, de wijngaarden heraangelegd, de gebouwen gerenoveerd en de omslag gemaakt naar biologische druiventeelt. De terrasbouw in de wijngaarden zijn nodig om het werk op de steile hellingen mogelijk te maken.

 

De oorsprong van de familie Grassi in Lamole gaat terug tot de jaren 1600 toen ze op deze plek een ijzersmederij en landbouwactiviteiten combineerde. De naam I Fabbri (fabbroferrai) verwijst naar deze periode van ijzersmeden.

 

I Fabbri is klein domein van ongeveer 9 hectare wijngaarden, waar recent nog een klein perceel aan is toegevoegd uit de Conca d’Ora nabij Panzano. De bodem in Lamole is kleihoudend en zanderig, rond Panzano stijgt het aandeel klei in de ondergrond en ligt de wijngaard lager. De productie bedraagt nu meer dan 30.000 flessen, bijna uitsluitend gewijd aan de Chianti Classico op basis van de Sangiovese Grosso en de Canaiolo, en een kleine productie van Merlot. Naast de wijngaarden hebben de zussen ook 2 hectare olijfgaarden.

 

De gehechtheid aan deze plek van herkomst wordt duidelijk als Susanna met passie spreekt over haar domein en wijnen. Susanna is een zeer gastvrij persoon met een zachte vastberadenheid en u voelt zich meteen op uw gemak met haar rustige stem. De Chianti Classico-wijnen van I Fabbri zijn delicaat, fris, elegant en authentiek. Houtlagering dient om de wijn te ondersteunen en niet om te imponeren.

 

Regio: Toscana.

Gemeente / Provincie: Lamole / Firenze.

Opgericht in:  2000 (oorsprong 1620).

Wijnen: Chianti Classico DOCG, IGT Toscana.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Canaiolo en Merlot.

Druivenrassen wit: geen

Jaarlijkse productie: 35.000 flessen

Hectare wijngaard: 10 ha

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Ja

Erkenningen: Gambero Rosso, Guide de l'Espresso, Veronelli, Luca Maroni, Bibenda.

Website:  www.agricolaifabbri.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van I Fabbri >

 

 

 


 

Iole Grillo

Iole Grillo

 

Friuli Venezia Giulia

In het uiterste oosten van de regio Friuli Venezia Giulia, in de gemeente Prepotto, in het hart van de glooiende heuvels vinden we het wijndomein Iole Grillo. De wijnmakerij is gevestigd in een historisch landhuis uit 1600 met een aangrenzende kapel bekend als de kerk van Sint-Giustina.

De mooie stenen muren van het oude huis zijn bij de laatste renovatie in 2003 in ere hersteld inclusief de opvallende en oude "baricheria". De wijngaarden bevinden zich in de glooiende oostelijke heuvels van Friuli tussen Slovenië en de provincie Gorizia.

 

Iole Grillo heeft zich de afgelopen jaren geconcentreerd op wijnen gemaakt van authochtone druivenrassen. Ze produceren drie droge witte wijnen op basis van de inheemse Friulano en Ribolla Gialla en de Sauvignon Blanc die in deze regio haar eigen karakter en identiteit heeft.

Naast de droge witte wijnen heeft Iole Grillo ook een beperkte productie van twee zoete witte wijnen op basis van de inheemse Verduzzo Friulano en Picolit, meer uit passie dan uit commerciële bedoelingen.

De rode wijnen worden gemaakt van Cabernet Franc, Merlot, Refosco dal Peduncolo Rosso en in het bijzonder, de Schioppettino van Prepotto. Een bevestiging van de voortdurende streven naar kwaliteit zijn de recensies in de meest prestigieuze wijnpublicaties zoals de Gambero Rosso, Bibenda en L'Espresso.

 

Wat respect voor natuur en mens betreft heeft Anna Muzzolini van Iole Grillo zeer duidelijke doelstellingen: het evenwicht van het milieu niet schaden, het welzijn van de mensen die werken en wonen in het land beschermen en zo natuurlijk mogelijke wijnen produceren. Wat betekent het beheer van de wijngaard met een minimale impact op het milieu?

Respect voor de biodiversiteit van dieren- en plantenwereld en het vermijden van het gebruik van chemische stoffen ter bestrijding van ziekten en plagen in de wijngaard. Het bemesten van de ondergrond doen ze uitsluitend met organische compost uit eigen huis wat veel effectiever is en de toestand van de grond aanzienlijk verbetert.

Het streven van Iole Grillo is om wijnen spannend en onvergetelijk te maken zonder het milieu en de mensen in het gebied waar ze produceren te schaden.

 

In het oude huis van rond 1700, omringd door de wijngaarden, is Iole Grillo al bijna veertig jaar gevestigd. Eenmaal binnen krijg je de indruk dat de tijd is blijven stilstaan. Een oude rust doordringt elke hoek. Het bedrijf is ontstaan uit de passie van vader Sergio Muzzolini die in de jaren '70 de eerste hectare wijnstokken heeft aangeplant.

Langzaam, in de loop van ongeveer 40 jaar, is het bedrijf gegroeid en bereikte zijn huidige omvang van negen hectare. Nu heeft Anna Muzzolini met passie en dankbaarheid de leiding in handen.

 

Regio: Friuli Venezia Giulia.

Gemeente / Provincie: Prepotto / Udine.

Opgericht in: 1975.

Wijnen: DOC Colli Orientali Del Friuli.

Druivenrassen rood: Cabernet Franc, Refosco dal Peduncolo Rosso, Schiopettino en Merlot.

Druivenrassen wit: Ribolla Gialla, Friulano, Verduzzo, Picolit en Sauvignon.

Jaarlijkse productie: 40.000 flessen

Hectare wijngaard: 9 ha

Herkomst druiven: 100% uit eigen wijngaarden.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Gambero Rosso, Merum, Guide de l'Espresso, Veronelli, Luca Maroni, Bibenda.

Website:  www.vinigrillo.it

Agriturismo:  Ja, www.vinigrillo.it/_it/agriturismo.asp

 

Naar de wijnen van Iole Grillo >

 

 

 


 

Majnoni Guicciardini

Majnoni Guicciardini

 

Toscana

De wijngaarden van Majnoni Guicciardini liggen in Val d’Elsa in de provincie Firenze, met een prachtig zicht op de bekende sky-line van San Gimignano. De wijnen behoren dan ook tot het Chianti-herkomstgebied. Pietro Majnoni heeft het domein sinds 2001 naar de productie van biologische wijnen omgeschakeld. De druivenrassen die Majnoni-Guicciardini aanplant zijn de Sangiovese, Colorino en Malvasia Nera.

 

Het huidige domein beslaat in totaal 200 ha waarvan een 20-tal als wijngaard. Naar aloude Toscaanse landbouwtraditie ziet men hier een diversificatie in gewassen die men teelt. De wijngaarden en de wijnproductie zijn van groot belang, maar het werk wordt aangevuld met activiteiten in de olijfteelt, graangewassen en het onderhoud van bossen.

 

Vico d' Elsa is één van die vele kleine stadjes die in de Middeleeuwen ontstonden op kruispunten van belangrijke handelswegen. Dit dorp lag op de weg van Noord-Europa naar Rome (Via Francigena) en op de weg van Firenze naar de zoutmijnen van Volterra (Via Volterrane). Het oorspronkelijk huis, nu de fattoria, deed dienst als "lo' spedale" , een ziekenhuis en schuilplaats voor reizigers. Rond 1500 werd het een privé-woning van een rijke Florentijnse familie. Francesco Guicciardini, voorouder van huidig eigenaar Pietro Majnoni, kocht het landgoed in 1870. Eén van de dochters van Francsco Guicciardini, Marcella, huwde met Massimiliano Majnoni en die dubbele naam vinden we vandaag nog steeds terug in de naam van het wijndomein.

 

Regio: Toscane.

Gemeente / Provincie: Vico d'Elsa / Firenze.

Opgericht in:  1870.

Wijnen: DOCG Chianti, IGT Toscano Bianco en IGT Toscano Rosso.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Ciliegiolo, Malvasìa Nera, Colorino, Pugnitello en Dolcetto.

Druivenrassen wit: Malvasìa Bianca en Chardonnay.

Jaarlijkse productie: 57.000 flessen.

Hectare wijngaard: 20 ha.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: Guida ai Vini d'Italia Bio.

Website:  www.majnoni.com

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Majnoni Guicciardini >

 

 

 


 

Maté

 

Toscana

De familie Máté heeft een wijndomein gelegen in één van de meest prestigieuze wijnregio's van Italië, Montalcino - Toscane. Het domein beslaat twee heuvels die in het gematigd, zeegerichte deel van de Montalcino-zone liggen. De oorspronkelijke wijngaard van Banfi bestaande uit zeven velden met verschillende ondergrond ligt op een hoogte tussen 300 en 400 meter.  De huidige oppervlakte bedraagt 7 hectare omringd door mediterraan bos en wilde kruidenplanten. Voor de heraanleg van de wijngaarden heeft de familie Máté hulp gekregen van één van hun wereldberoemde buren, Fabrizio Moltard - agronoom van Angelo Gaja.

 

De aangeplante druivenrassen zijn Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah. De densiteit van de stokken is relatief hoog (6.200/hectare) maar het rendement extreem laag door tot driemaal per oogstjaar het aantal druiventrossen per plant te reduceren en zodoende de concentratie te verhogen. De manuele oogst verloopt in verschillende rondes en enkel de volledig rijpe druiven worden geoogst. De fermentatie verloopt in kleine temperatuurgecontroleerde inoxtanks of nieuwe eiken vaten. 'Allier' eiken vaten en grote fusten gebruiken ze voor de jarenlange lagering.

 

De familie Ferenc-Máté heeft een verlaten boerderij, een ravijn met waterval en een 13de-eeuwse pastorie omgevormd tot een prachtig wijndomein. Hun buren zijn de wereldberoemde domeinen van Angelo Gaja en Gianfranco Soldera. De eerste oogst in het moeilijke jaar 2002 werd al meteen hoog gekwoteerd in diverse wijnwedstrijden.

 

Regio: Toscane.

Gemeente / Provincie: Montalcino / Siena.

Opgericht in:  1993.

Wijnen: DOCG Brunello di Montalcino, DOCG Brunello di Montalcino Riserva, DOC Rosso di Montalcino en DOC Sant' Antimo.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah.

Druivenrassen wit: -

Jaarlijkse productie: 30.000 flessen.

Hectare wijngaard: 6,4 ha.

Biologische wijnen: Nee (vanaf jaargang 2013, Ja.).

Erkenningen: Bibenda, Decanter, Guide de l'Espresso, James Suckling, Wine Spectator, Wine Enthousiast.

Website:  www.matewine.com

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Maté >

 

 

 


 

Michele Biancardi

 

Puglia

Michele Biancardi is een zeer jonge wijnmaker uit het zuidelijke Puglia. In de streek van Daunia, in de buurt van Cerignola, heeft Michele het oude landbouwbedrijf van zijn familie een nieuwe dynamiek gegeven. Deze streek dicht bij de zee heeft een rijke geschiedenis van landbouw, olijfteelt en wijnbouw.

 

Zoals Michele zelf zegt;"Non è grande la mia cantina, ma c`è spazio a sufficienza per un sogno: produrre un grande vino" (Mijn kelder is niet groot maar groot genoeg voor mijn droom, grote wijnen maken.

 

Vier autochtone druivenrassen worden verbouwd om sappige en rijke wijnen te maken; de witte Fiano en Minutolo en de rode Nero di Troia en Primitivo. De zon en de zeewind ontbreken nooit. Ook Michele is zeer terughoudend in het gebruik van houtlagering en wil de wijn op een natuurlijke manier vinifiëren. Heel typisch is zijn Mille Ceppi, een rode wijn van 100% Nero di Troia die een lagering in terracotta kuipen ondergaat.

 

Regio: Puglia.

Gemeente / Provincie: Cerignola / Foggia.

Opgericht in:  2005.

Wijnen: IGT Puglia Bianco en IGT Puglia Rosso.

Druivenrassen rood: Nero di Troia en Primitivo.

Druivenrassen wit: Fiano en Minutolo.

Jaarlijkse productie: 30.000 flessen.

Hectare wijngaard: 4ha.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: Slow Wine.

Website:  www.michelebiancardi.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Michele Biancardi >

 

 

 


 

Romagnoli

 

Le Marche

Azienda Agricola Romagnoli, uit Le Marche, ligt in het gehucht Santa Maria del Fiore van de gemeente Morro d'Alba, tussen de steden Jesi en Senigalla op de golvende en vruchtbare heuvels die van de Appenijnen afdalen naar de Adriatische kust.

 

De familie Romagnoli is al heel lang actief in de landbouw en de laatste drie generaties meer specifiek in de wijnbouw. Het wijndomein beslaat in totaal 11 hectare en ligt in het DOC-gebied van de 'Verdicchio dei Castelli di Jesi - Classico' en de 'Lacrima di Morro d'Alba'.  De naam Verdicchio verwijst naar de kleur van de druif die zelfs volrijp nog een lichtgroene schijn heeft. Deze druif is typisch voor Le Marche en groeit het best op kalkrijke ondergrond. De Lacrima is een rood autochtoon druivenras met een heel typisch fruitig en aromtisch karakter. Andere druivenrassen die door Romagnoli worden verbouwt zijn de Montepulciano en Sangiovese in rood en de Trebbiano en Malvasia in wit.

 

Regio: Le Marche.

Gemeente / Provincie: Morro d'Alba / Ancona.

Opgericht in:  1880.

Wijnen: Vino da Tavola.

Druivenrassen rood: Lacrima, Montepulciano en Sangiovese.

Druivenrassen wit: Verdicchio, Malvasia en Trebbiano.

Jaarlijkse productie: 40.000 flessen.

Hectare wijngaard: 11 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: -

Website:  www.cantinaromagnoli.it

Agriturismo:  Nee.

 

Naar de wijnen van Romagnoli >

 

 

 


 

San Ferdinando

San Ferdinando

 

Toscana

Azienda Agricola San Ferdinando strekt zich uit over 60 hectare, in het hart van Toscane, waarvan 10 ha met wijnstokken zijn aangeplant. San Ferdinando ligt in de provincie Arezzo, in het prachtige gebied van de Val di Chiana, waar Johann Wolfgang von Goethe, op doorreis in Italië lyrisch over schreef: "Je kan geen mooiere velden aanschouwen, er is geen stuk grond beter tot in de perfectie bewerkt, klaar voor het zaaien. De tarwe groeit weelderig, en lijkt in deze gronden alles te vinden om te gedijen. In het tweede jaar zaaien ze de tuinbonen voor de paarden, evenals lupinen, die nu al groen, hun vruchten zullen afwerpen in de maand maart. Het vlas is al gezaaid, maar in de grond is het nog winter en de koude vorst maakt ze harder."

 

Sinds 1998 is San Ferdinando eigendom van de familie Grifoni en hernam het domein de oude traditie van wijnbouw door de heraanplanting van 10 hectare wijngaarden. In 2009 werd de bouw van een moderne cantina afgerond en kwam de eerste oogst van Sangiovese en Ciliegiolo op de markt. Op dit moment zijn deze druivenrassen aangevuld met Vermentino, Pugnitello en Merlot. De werkzaamheden in de wijngaarden worden allemaal manueel uitgevoerd met een hoogstaande kwaliteit van eindproduct als doel. Alhoewel zij geen biologisch gecertificeerde wijnen produceren is oenoloog en agronoom Simone Zuchetti een aanhanger van de lutte raisonneé, dus met veel gezond verstand omgaan met het bestrijden van ziektes en insecten. Het gebruik van insecticiden en pesticiden is uit den boze bij Simone.

 

De vinificatieinstallaties, de cantina, ligt in het hart van het domein, omringd door de wijngaarden. In de fermentatiezaal zijn zowel inox fermentatietanks als kegelvormige houten fermentatievaten aanwezig. Aangrenzend, in de bottaia bevinden zich de houten lageringsvaten van Franse eik en de laatste zaal dient voor de gebottelde flessen. Het gebruik van sulfiet wordt tot een minimum beperkt. 

 

Regio: Toscane.

Gemeente / Provincie: Civitella in Val di Chiana / Arezzo.

Opgericht in:  1998.

Wijnen: DOCG Chianti, IGT Toscana Rosso en IGT Toscana Bianco.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Ciliegiolo, Pugnitello en Merlot.

Druivenrassen wit: Vermentino.

Jaarlijkse productie: 35.000 flessen.

Hectare wijngaard: 10 ha.

Biologische wijnen: Nee.

Erkenningen: Slow Wine.

Website:  www.sanferdinando.eu

Agriturismo:  Ja.

 

Naar de wijnen van San Ferdinando >

 

 

 


 

Tenuta Casteani

 

Toscana

In de Maremma, het gebied vlakbij de zuidkust van Toscane, ligt Tenuta Casteani. Dit wijndomein met agriturismo werd in 2002  door Mario Pelosi  opgestart. De naam komt van het gehucht, Casteani, dat in de gemeente Gavorrano ligt, ten noorden van Grosseto.

 

Sinds eind 1800 is hier altijd al een vorm van landbouw geweest bestemd voor eigen of lokaal gebruik. Een enorme authentieke olijfboomgaard werd in de jaren '50 van de vorige eeuw gerooid om massaal dennenbomen aan te planten, bestemd als bouwmateriaal voor een nabijgelegen bruinkoolmijn. Voor de lokale bevolking de enige manier om in harde tijden enig inkomen te verwerven. Een hondertal olijfbomen hebben deze kaalslag overleefd en worden nu met zorg behandeld. Het hoofdgebouw van Tenuta Casteani, la Casa del Fattore, was tot de jaren '70 het huis van de directeur van de bruinkoolmijn.

 

Mario Pelosi heeft vanaf 2003 in drie fases het volledige oorspronkelijk landbouwdomein heraangelegd waaronder de wijngaard van 10 ha, Il Vignone. De aanplantingen bestaan hoofdzakelijk uit Sangiovese, Alicante, Merlot en Vermentino. De eerste oogst was in 2006. Tenuta Casteani kiest resoluut voor de weg van kwaliteit. Hun totale jaarproductie bedraagt ongeveer 60.000 flessen.

 

Naast de wijnbouwactiviteit is er ook een agriturismo met een unieke ligging en een voortreffelijke keuken. Het bestaat uit de Casa del Sole, oorspronkelijk de oude stallen van de boerderij en de Casa del Fattore.

 

Regio: Toscane.

Gemeente / Provincie: Gavorrano / Grosseto.

Opgericht in:  2002.

Wijnen: DOC Monteregio di Massa Marittima, IGT Toscano Rosso Maremma en IGT Toscano Bianco Maremma.

Druivenrassen rood: Sangiovese, Alicante en Merlot.

Druivenrassen wit: Vermentino en Viognier.

Jaarlijkse productie: 50.000 flessen.

Hectare wijngaard: 15 ha.

Biologische wijnen: Ja (deel van de productie).

Erkenningen: Bibenda, Luca Maroni, Gambero Rosso.

Website:  www.casteani.it

Agriturismo:  Ja.

 

Naar de wijnen van Tenuta Casteani >

 

 

 


 

Tre Pini

Tre Pini

 

Puglia

Azienda Agrituristica Tre Pini ligt op 25 km van Bari, omringd door het Parco Nazionale dell' Alta Murgia. In dit prachtige landschap van Puglia streeft dit domein al meer dan twintig jaar naar het laten herontdekken van authentieke geuren en smaken. Van generatie op generatie is de familie Plantamura actief in de landbouw en zijn ze vandaag nog meer dan vroeger verknocht aan het in stand houden van het enorme culturele en enogastronomische potentieel van de Alta Murgia-streek. Sinds 1988 heeft de familie in de oude stallen van de masseria een agriturismo ondergebracht waar het heerlijk rustig vertoeven is in een natuurlijke omgeving. De wijnen worden door Rocco Plantamura, zoon van de huidige eigenaar, en zijn echtgenote sinds 2011 op de markt gebracht. Voordien werd de wijn vooral voor lokaal gebruik verkocht. De twee rode wijnen zijn op basis van de Primitivo-druif en voor de witte wijn wordt de Malvasia Bianca geteeld.

 

De 30 ha van het domein Tre Pini bestaat uit wijngaarden, olijfbomen en landbouwgewassen en worden met het grootste respect voor de natuur bewerkt. De wijnen zijn van biologisch geteelde druiven en hun energiebehoeften worden volledig voorzien door zonnepanelen.

 

Regio: Puglia.

Gemeente / Provincie: Cassano Murge / Bari.

Opgericht in:  2011.

Wijnen: DOC Gioia delle Colle Primitivo en IGT Puglia.

Druivenrassen rood: Primitivo.

Druivenrassen wit: Malvasia Bianca.

Jaarlijkse productie: 18.000 flessen.

Hectare wijngaard: 7 ha.

Biologische wijnen: Ja.

Erkenningen: -

Website:  www.agriturismotrepini.com

Agriturismo:  Ja.

 

Naar de wijnen van Tre Pini >