Tenuta L'Ariosa is het domein van de familie Rau, opgericht in 1926. Ze streven naar kwaliteit en expressie van hun terroir. De wijngaarden, in het noordwesten van Sardinië, liggen in het ongerepte deel waar land en zee elkaar ontmoeten, genietend van de lichte briesjes die over Sardinië waaien. Sardinië is de thuisbasis van het druivenras Vermentino. De Vermentino I Simboli is gevinifieerd en gelagerd in inox tanks. In het glas krijg je een strogele kleur met groenige reflecties. Fruitig van aroma, van sinaasappel tot perzik, van tropisch fruit tot citrus en een vleug jasmijn. In de mond is hij zacht, fris, met de bekende licht bittere toon van Vermentino en een licht zoute toets van de zee. Gegrilde vis, zeevruchten, wit vlees en verse pasta zijn perfecte combinaties.
De Pinot Bianco Vom Stein van Castelfeder is een schitterende volle en harmonieuze witte wijn uit de regio Alto Adige. De naam "Vom Stein" verwijst naar de bodemstructuur van de wijngaarden die liggen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. De bodem wordt gedomineerd door dolomietkalksteen, die deze Bourgondische druivensoort zijn fijne structuur, elegantie en mineraliteit biedt. De wijn heeft een strogele kleur met delicate fruitige en bloemige aroma's en een pittige en harmonieuze smaak. Na de manuele oogst en vinificatie rust de Pinot Bianco Vom Stein 6 maanden op fijne droesem. Goed bij alle soorten voorgerechten, maar ook aspergegerechten, zeevruchten, varkensvlees of kalfsvlees.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
De grote hoogte, 600 m, waarop de Sauvignon Blanc Raif groeit en de gunstige temperatuurschommelingen zijn bepalend voor deze aromatische druivensoort. Na de manuele oogst volgt een koude maceratie gedurende 12 uur en een zachte persing. Na de vinificatie rust de Sauvignon Blanc Raif 6 maanden op de fijne droesem. De kleur is licht strogeel met groene highlights. Je herkent frisse, levendige en tropische aroma's van ananas, passievrucht en mango. De frisse, mondvullende smaken worden ondersteund door een fijne zuurgraad waardoor het lang en perfect in balans blijft. Deze wijn is een uitstekende begeleider van asperges, zeevruchten en voorgerechten. Ook perfect als een aperitief op niveau.
Het druivenras Pigato is erg verwant aan de Vermentino en volgens sommigen zelfs identiek. Beiden vormen de witte druivenrassen van Ligurië. Waarschijnlijk is ze van Spaanse oorsprong en via Corsica in Ligurië geraakt. La Ginestraia is een nog relatief jong en klein domein, omgeven door het groen van olijfbomen en wijngaarden, op een kleine heuvel in de buurt van de Middellandse Zee, op een steenworp afstand van het oude en karakteristieke Ligurische dorp Cervo in de provincie Imperia. De vinificatie van deze Pigato focust op de aromatische kenmerken van de druif. De persing is zacht en de fermentatie vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur. De kleur is intens strogeel. In het aroma zitten elegante en complexe aroma's van rijp wit en geel fruit en bloemen, zoals hints van peer, abrikoos, citrus, geroosterde hazelnoot, acacia, meidoorn en wat honing. En de smaak volgt, zacht en evenwichtig met een ondersteunend ziltig zuurtje. Een prachtige wijn die het bv. perfect doet bij visgerechten, pasta met groenten of antipasti.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.