Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
Eén van de typische en wat onbekende druivenrassen voor de regio Abruzzo en het zuiden van de regio Le Marche is de witte Passerina. Een druivenras dat in de vergetelheid dreigde te geraken maken maar door een aantal wijnmakers, waaronder Cantina Frentana, al een paar jaar aan een wederopstanding bezig is. De zanderige ondergrond is rijk aan slib en kalksteen en bevordert de optimale rijping van de druiven en geven wijnen die rijk zijn aan smaak en aroma's. De wijngaarden in de gemeente Fossacesia liggen op een hoogte tussen de 200 en 300m en zijn voornameljk naar het Noorden gericht. De kleur is intens strogeel. In de neus aangename bloemige tonen en hints van witte perzik. Een frisse, harmonieuze wijn met een goede zuurtegraad. Perfect in combinatie met visgerechten, maar ook vleeswaren en gerijpte kazen.
De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top! Angiuli Donato oogst handmatig bij het ochtendgloren in kleine open bakken. Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
Deze Pecorino Terra Regia van Cantina Frentana maakt deel uit van hun project "Vigneti Qualità". Enkel de beste druiven uit de beste delen van hun hoger gelegen wijngaarden komen in aanmerking voor deze mooie witte wijn. In de tweede helft van september oogst men manueel en volgt, na een zachte persing, de vinificatie waarbij enkel natuurlijke gisten gebruikt worden. Perzik, pompelmoes en bloemen bepalen de geur. De sappig zachte smaak doet al snel naar een tweede glas verlangen... Een Pecorino met een moderne en elegante stijl.
De nieuwste jaargang van de Pecorino Casino Murri 14° is de 2022. Een fijne Pecorino die alleen in de beste jaren op de markt komt. Het is een wijn met body en lengte. De wijngaarden in de heuvels van de provincie Chieti waar de Pecorino groeit profiteren maximaal van het zonlicht om tot volle rijpheid te komen en te genieten van de nabijheid van de Adriatische Zee. De druiven worden zacht geperst, de most wordt bij lage temperaturen gefermenteerd met lokale gisten en de wijn rijpt in inoxtanks met een korte passage in houten vaten. De kleur is licht strogeel. In het aroma herken je witte bloemen en wit fruit met geuren van geel fruit. De smaak is rond en mondvullend. De Pecorino Casino Murri 14° heeft een sterk temperament en is geschikt bij schaal- en schelpdieren, wit vlees en verse kazen.
De Solo van Michele Biancardi is een 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen nagenoeg op zeeniveau op 10 km van de Adriatische kust. Deze Fiano groeit op een kalkrijke bodem en is een biologische wijn. De druiven worden, vroeg in de ochtend, met de hand geoogst in september. Men brengt de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C. Een zachte, volle en frisfruitige witte wijn uit het Noord-Puglia is het resultaat.
Tenuta L'Ariosa is het domein van de familie Rau, opgericht in 1926. Ze streven naar kwaliteit en expressie van hun terroir. De wijngaarden, in het noordwesten van Sardinië, liggen in het ongerepte deel waar land en zee elkaar ontmoeten, genietend van de lichte briesjes die over Sardinië waaien. Sardinië is de thuisbasis van het druivenras Vermentino. De Vermentino I Simboli is gevinifieerd en gelagerd in inox tanks. In het glas krijg je een strogele kleur met groenige reflecties. Fruitig van aroma, van sinaasappel tot perzik, van tropisch fruit tot citrus en een vleug jasmijn. In de mond is hij zacht, fris, met de bekende licht bittere toon van Vermentino en een licht zoute toets van de zee. Gegrilde vis, zeevruchten, wit vlees en verse pasta zijn perfecte combinaties.
De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
De Pinot Bianco Vom Stein van Castelfeder is een schitterende volle en harmonieuze witte wijn uit de regio Alto Adige. De naam "Vom Stein" verwijst naar de bodemstructuur van de wijngaarden die liggen op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel. De bodem wordt gedomineerd door dolomietkalksteen, die deze Bourgondische druivensoort zijn fijne structuur, elegantie en mineraliteit biedt. De wijn heeft een strogele kleur met delicate fruitige en bloemige aroma's en een pittige en harmonieuze smaak. Na de manuele oogst en vinificatie rust de Pinot Bianco Vom Stein 6 maanden op fijne droesem. Goed bij alle soorten voorgerechten, maar ook aspergegerechten, zeevruchten, varkensvlees of kalfsvlees.
De grote hoogte, 600 m, waarop de Sauvignon Blanc Raif groeit en de gunstige temperatuurschommelingen zijn bepalend voor deze aromatische druivensoort. Na de manuele oogst volgt een koude maceratie gedurende 12 uur en een zachte persing. Na de vinificatie rust de Sauvignon Blanc Raif 6 maanden op de fijne droesem. De kleur is licht strogeel met groene highlights. Je herkent frisse, levendige en tropische aroma's van ananas, passievrucht en mango. De frisse, mondvullende smaken worden ondersteund door een fijne zuurgraad waardoor het lang en perfect in balans blijft. Deze wijn is een uitstekende begeleider van asperges, zeevruchten en voorgerechten. Ook perfect als een aperitief op niveau.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.