Een Chianti Classico van de hand van Tommaso Bojola, eigenaar van het gelijknamige domein en van Squarcialupi uit Castellina in Chianti. Kenmerkend voor deze blend van Sangiovese en Merlot zijn elegantie en zachtheid, geaccentueerd door een gedeeltelijke late oogst van de druiven. Dit geselecteerde deel wordt pas 15 dagen na de normale oogstperiode geoogst en verzameld in kleine kratten om de kwaliteit te behouden. Fermentatie in roestvrijstalen vaten, bij gecontroleerde temperatuur met een maceratie van de schillen op de wijn gedurende 10-15 dagen, gevolgd door een malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Deze Chianti Classico rijpt gedurende 12 maanden in barrique. Het aroma is intens en aanhoudend met geuren van bessen en overrijpe vruchten. Je herkent fruit, eikenhout en vanille. De smaak is goed gestructureerd, vol van kracht en toch met een fluweelzachte indruk. Combinaties met gerechten zijn fijn wild, gegrild vlees, stoofgerechten en oude kazen zoals pecorino.
Een rode Piemontees met een stevige reputatie is ongetwijfeld de Barbera d'Alba. Marco Brangero maakt er twee varianten van. De druiven voor deze Barbera d'Alba La Soprana komen uit een wijngaard met oude stokken met een lage opbrengst. De wijngaarden van Marco Brangero zijn gesitueerd in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na vinificatie rust de Barbera La Soprana 16 maanden op nieuwe eiken vaten van 500L. De wijn heeft een donkere bijna ondoorzichtige robijnrode kleur, het aroma van viooltjes en kersen en heeft een intense diepe smaak met de nodige fijne zuurtjes.
De Riserva van Tre Pini is in de Gambero Rosso al met de toponderscheiding Tre Bicchieri bekroond. Een 2-jaar houtgelagerde en biologische 100% Primitivo afkomstig van wijngaarden die liggen in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuidoosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De Riserva Tre Pini heeft een diepdonkere robijnrode kleur. De geur is rijk aan gestoofd rood fruit, pruimen en is licht kruidig. De smaak is vol en stevig met een lange heerlijke finale.
Guasti Clemente maakt deze Barbaresco van een wijngaard gelegen in de gemeente Neive, één van de borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië. Deze wijn komt van de cru San Giuliano. Nebbiolo is het nobele druivenras die zorgt voor een delicate en elegante topwijn. Na vinificatie rijpt de wijn 19 mannden in grote vaten.De kleur van de wijn is al een eetje geëvolueerd naar granaatrood. Het fijne aroma doet denken aan kreupelhout, thee, wat tabak, zacht leer en zoethout. De smaak met zachte tannines is droog en elegant. Je herkent krieken en rijp rood bessenfruit. Perfect te combineren met een kwaliteitsvol stuk rood vlees, wild, krachtige pastagerechten en rijpe kazen.Een wijn met een lang bewaarpotentieel.
De Pinot Nero Glen is net zoals de Pinot Nero Buchholz een wijn afkomstig van één specifiek perceel. Ondanks de geografische nabijheid en de verschillende hoogtes van de wijngaarden, slaagt de familie Giovanett erin om de verschillende nuances te benadrukken en Pinot Nero-wijnen met een sterk karakter te produceren. De naam Glen verwijst naar de historisch meest belangrijke wijngaard van Castelfeder. Oprichter Alfons Giovanett investeert al sinds 1969 in deze bijzondere locatie. De middagzon, de bijzondere bodem van leem, kalksteen en porfier en de hoogten van 450 m tot 790 m geven ideale omstandigheden voor deze harmonieuze Pinot Nero. Op het label staat de in onbruik geraakte spoorbrug van de Val di Fiemme in Glen als symbool van vertrek, verkeer en industrialisatie. Tegenwoordig is het een plek met een uniek uitzicht op Bolzano en de hele regio Bassa Atesina. 85% van de wijngaarden van Zuid-Tirol zijn vanaf hier te zien. Na de manuele oogst volgt een maceratie in roestvrij stalen tanks gedurende 10-14 dagen. Na de vinificatie rijpt de Pinot Nero Glen in barriques gedurende 12 maanden. Je herkent de typische transparante robijnrode kleur van een pinot nero, intense tonen van rode bessen, een elegante frisheid en een evenwichtige en harmonieuze structuur. Gegrild en geroosterd rood vlees en wild zijn perfecte combinaties met deze topwijn.
De druiven voor de Squarcialupi Chianti Classico Riserva groeien in hoger gelegen wijngaarden boven Castellina in Chianti. Ze worden met de hand geoogst op het moment van de juiste rijpheid. Alleen perfecte trossen worden speciaal voor deze Riserva geselecteerd. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperatuur om de primaire aroma's te behouden. De maceratie van de schillen duurt ca. 15 à 20 dagen. De wijn rijpt in grote vaten van Slavonisch eikenhout, met een capaciteit van 24 tot 47 Hl gedurende 12 maanden in de oude kelder van het Palazzo Squarcialupi en daarna nog 6 maanden in barriques. Een prachtige Riserva is het resultaat dat het goed zal doen bij allerlei bereidingen op basis van rood vlees, pasta met vleessaus of fijn wild.
De Mantus is een krachtige Merlot van het wijnhuis Máté, bekend van hun uitstekende Brunello di Montalcino, met een mooi evenwicht tussen zuurgraad en tannines en met een lange volle afdronk. Het werk in de wijngaard en de kelder is volledig manueel en gebaseerd op de principes van de biologische wijnbouw. Alleen perfect rijpe Merlot-druiven worden geoogst in kleine mandjes. Rijpe kersen en wat zoethout kenmerken de geur. De smaak is rijp, vol en de houtlagering is fijn gedoseerd. De vinificatie gebeurt met inheemse gisten in temperatuurgecontroleerde vaten. De wijn rijpt 18 maanden in Franse barriques en 6 maanden in flessen. Van de Mantus Merlot worden slechts 4000 flessen per jaar geproduceerd.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.