Een Chianti Classico van de hand van Tommaso Bojola, eigenaar van het gelijknamige domein en van Squarcialupi uit Castellina in Chianti. Kenmerkend voor deze blend van Sangiovese en Merlot zijn elegantie en zachtheid, geaccentueerd door een gedeeltelijke late oogst van de druiven. Dit geselecteerde deel wordt pas 15 dagen na de normale oogstperiode geoogst en verzameld in kleine kratten om de kwaliteit te behouden. Fermentatie in roestvrijstalen vaten, bij gecontroleerde temperatuur met een maceratie van de schillen op de wijn gedurende 10-15 dagen, gevolgd door een malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Deze Chianti Classico rijpt gedurende 12 maanden in barrique. Het aroma is intens en aanhoudend met geuren van bessen en overrijpe vruchten. Je herkent fruit, eikenhout en vanille. De smaak is goed gestructureerd, vol van kracht en toch met een fluweelzachte indruk. Combinaties met gerechten zijn fijn wild, gegrild vlees, stoofgerechten en oude kazen zoals pecorino.
De Brunello di Montalcino 2017 heeft wat tijd nodig om zijn jeugdig karakter te milderen. Het was een warm en droog oogstjaar waar de kundige hand van de wijnmaakster - Candace Máté - een grote rol heeft gespeeld bij het maken van deze jaargang. De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst. Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2017 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien. De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.