Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet te zware rode wijn. De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert. Vol van vers rood fruit geuren en pittig en fris in de mond.
Voor de Case di Terra gebruikt Giudetta Politi de ongewone blend van Montepulciano, Sangiovese en Syrah. Dat laatste druivenras is best populair in Italië en zie je tegenwoordig vaak opduiken zowel als monovariëteit of zoals hier in een blend met Italiaanse druivenrassen. De kleur is stevig robijnrood. Aardse geuren, rood fruit en kruiden domineren het aroma. In de warme en volle smaak herken je rood fruit, wat bittere chocolade en zachte tannines. De lagering van 6 maanden in gebruikte vaten verzacht het geheel. Een ideale partner voor pastagerechten op basis van tomaten- of vleessauzen, gegrild vlees of halfharde kazen.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Een eigentijdse versie van het overbekende Piemontese druivenras Barbera. De druiven groeien op de hellingen van de wijngaard van Tenuta Foresta, gelegen in Isola d'Asti. Olga Semencha, de jonge wijnmaakster van het domein is supertrots op de kwaliteit van de druiven en heeft een klare kijk op hoe ze deze wil omzetten naar een topproduct. Na de manuele oogst worden de druiven ontsteeld en ondergaan ze een koude maceratie van 3 dagen. Na de maceratie wordt de temperatuur verhoogd naar 24 graden en start de fermentatie. De temperatuur wordt tijdens de fermentatieperiode, die 3 weken duurt, op dit niveau gehouden. Er volgt daarna nog een korte maceratie. Die koele maceratie past echt bij Barbera. Er wordt veel aroma uit de schil gehaald, maar niet zozeer tannine. Vervolgens wordt de wijn 6 maanden gelagerd in inox tanks. Het aroma verrast met vlezige en aardse geuren samen met van rijp rood en donker fruit, vuursteen en een toets van vanille en zoethout. Ondanks het om een niet-houtgelagerde wijn gaat zit er ook iets getoast in de geur, zeer bijzonder. De smaak is rijk met rijp donker fruit, een lichte zuurtegraad en weer wat kruiden en een klein pepertje. Het is geen powerwijn maar eentje met voldoende body en smaak. Een perfecte wijn om te combineren met gevogelte, wit vlees en paddestoelen.
San Salvagio uit Montepulciano hoort bij het groepje kwaliteitsproducenten uit dit historisch herkomstgebied in Toscane. De wijngaarden op de glooiende hellingen genieten naast zon van een verkoelende bries. In 1996 werd de beslissing genomen om weer aan te sluiten bij de familietraditie van wijnmaken. Het landgoed San Salvagio di Sopra is het resultaat. Van de verkoop van druiven zijn ze veranderd in wijnmakers. Deze Rosso di Montalcino is een blend van Sangiovese, lokaal Prugnolo Gentile genoemd, Canaiolo en Mammolo. De druiven groeien in de wijngaard van La Spinella en San Salvagio di Sopra. De wijn heeft een robijnrode kleur is, een fruitig aroma van zwarte kersen en zacht rood fruit en kruidige toetsen. De smaak is toegankelijk met zachte tannines en fijne zuurtjes. Na vinificatie rijpt de Rosso di Montalcino 6 maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Perfect bij traditionele Toscaanse gerechten, gegrild of gebakken rood vlees en gerijpte kaas.
Cantine Salvatore is gevestigd in Ururi, een klein dorpje in de weelderige heuvels van de regio Molise. Pasquale Salvatore trad in de voetsporen van zijn vader Donato met de vaste wil om de kwaliteit van zijn terroir en zijn producten op de kaart te zetten. Biberius is een Montepulciano-wijn gemaakt van oude wijnstokken en een nog weinig voorkomende kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. Het is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste druiven, handmatig geoogst in de eerste helft van oktober. De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met violette tinten. Het aroma heeft een intens fruitig karakter dat doet denken aan zwarte kersen met delicate nuances van vanille. In de mond krijg je een volle smaak, verweven en duidelijke tannines met een afdronk van kleine rode vruchten. De Biberius is een mooie en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten. Pasquale Salvatore kan zonder gebruik te maken van houtlagering toch voor finesse, complexiteit en concentratie zorgen.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, krachtig en goed gebalanceerd.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.