Nero di Troia of Uva di Troia is een oud druivenras uit Puglia dat kwaliteitsvolle rode wijnen kan opleveren. Het druivenras heeft als kenmerken een dikke schil en is rijk aan polyfenolen. De Nero di Troia is vooral in het centraal en noordelijk deel van Puglia aangeplant. De wijngaarden liggen in de buurt van Castel del Monte. Door een zorgvuldige handmatige selectie van de druiven en een lange maceratie ontwikkelt deze wijn een levendige en intense kleur, een elegant boeket met tonen van viooltjes, zwarte kersen en kruiden. Fris van smaak met zachte tannines.
De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro". Negroamaro is een autochtoon druivensoort uit Puglia, wiens naam komt van de dialectische uitdrukking "niuru maru", wat "zeer zwart" betekent. "Niuru" komt uit het Latijn (niger) en "maru" uit het Grieks (mavros). In feite zijn zowel de kleur van de druiven als die van de wijn diepzwart. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt en geselecteerd. De fermentatie vindt plaats met lokale gisten in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een zachte en veelzijdige wijn met typisch fruitige tonen.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
Marco Brangero slaagt er altijd in om een zuivere Nebbiolo met finesse en drinkbaarheid te produceren. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
De jongste jaargang van de Nebbiolo d'Alba. Marco Brangero maakt er weer een zuivere Nebbiolo van met finesse en drinkbaarheid hoog in het vaandel. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld, weliswaar nog jong van hart. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.