Voor de Case di Terra gebruikt Giudetta Politi de ongewone blend van Montepulciano, Sangiovese en Syrah. Dat laatste druivenras is best populair in Italië en zie je tegenwoordig vaak opduiken zowel als monovariëteit of zoals hier in een blend met Italiaanse druivenrassen. De kleur is stevig robijnrood. Aardse geuren, rood fruit en kruiden domineren het aroma. In de warme en volle smaak herken je rood fruit, wat bittere chocolade en zachte tannines. De lagering van 6 maanden in gebruikte vaten verzacht het geheel. Een ideale partner voor pastagerechten op basis van tomaten- of vleessauzen, gegrild vlees of halfharde kazen.
In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
Dit is een Montepulciano Riserva waar Cantina San Giacomo bijzondere aandacht aan schenkt. Gevinifieerd in kleine aantallen en alleen in de oogstjaren die kwaliteit garandeert. Na de oogst volgt een lange maceratie van de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de vinificatie decanteert men de wijn in inoxtanks, om later, na de malolactische gisting, te rijpen in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 12 maanden. Diep robijnrood, met granaatreflecties kenmerken de kleur. De geur is intens en complex met hints van rijpe kersen, met kruidige tonen. Vol en stevig in de mond met een aanhoudende en aangenaam gestructuteerde afdronk. Deze Montepulciano Riserva ondergaat geen sterke filtratie, daarom kan het een natuurlijke afzetting aanwezig zijn.
Een eigentijdse versie van het overbekende Piemontese druivenras Barbera. De druiven groeien op de hellingen van de wijngaard van Tenuta Foresta, gelegen in Isola d'Asti. Olga Semencha, de jonge wijnmaakster van het domein is supertrots op de kwaliteit van de druiven en heeft een klare kijk op hoe ze deze wil omzetten naar een topproduct. Na de manuele oogst worden de druiven ontsteeld en ondergaan ze een koude maceratie van 3 dagen. Na de maceratie wordt de temperatuur verhoogd naar 24 graden en start de fermentatie. De temperatuur wordt tijdens de fermentatieperiode, die 3 weken duurt, op dit niveau gehouden. Er volgt daarna nog een korte maceratie. Die koele maceratie past echt bij Barbera. Er wordt veel aroma uit de schil gehaald, maar niet zozeer tannine. Vervolgens wordt de wijn 6 maanden gelagerd in inox tanks. Het aroma verrast met vlezige en aardse geuren samen met van rijp rood en donker fruit, vuursteen en een toets van vanille en zoethout. Ondanks het om een niet-houtgelagerde wijn gaat zit er ook iets getoast in de geur, zeer bijzonder. De smaak is rijk met rijp donker fruit, een lichte zuurtegraad en weer wat kruiden en een klein pepertje. Het is geen powerwijn maar eentje met voldoende body en smaak. Een perfecte wijn om te combineren met gevogelte, wit vlees en paddestoelen.
San Salvagio uit Montepulciano hoort bij het groepje kwaliteitsproducenten uit dit historisch herkomstgebied in Toscane. De wijngaarden op de glooiende hellingen genieten naast zon van een verkoelende bries. In 1996 werd de beslissing genomen om weer aan te sluiten bij de familietraditie van wijnmaken. Het landgoed San Salvagio di Sopra is het resultaat. Van de verkoop van druiven zijn ze veranderd in wijnmakers. Deze Rosso di Montalcino is een blend van Sangiovese, lokaal Prugnolo Gentile genoemd, Canaiolo en Mammolo. De druiven groeien in de wijngaard van La Spinella en San Salvagio di Sopra. De wijn heeft een robijnrode kleur is, een fruitig aroma van zwarte kersen en zacht rood fruit en kruidige toetsen. De smaak is toegankelijk met zachte tannines en fijne zuurtjes. Na vinificatie rijpt de Rosso di Montalcino 6 maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Perfect bij traditionele Toscaanse gerechten, gegrild of gebakken rood vlees en gerijpte kaas.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
De Contepassi Supertuscan is een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot en heeft ondanks het typisch Toscaans druivenras Sangiovese, een internationaal karakter. Het is een zeer toegankelijke en erg rijke wijn die een breed publiek kan aanspreken. Donker bessenfruit en gekonfijt fruit, samen met het aroma en smaak van specerijen en een toets balsamico maken van deze Contepassi een fijne wijn die bewaarpotentieel heeft. De rijpe druiven worden manueel geoogst. Na de persing en vinificatie wordt de wijn in januari gedecanteerd en gelagerd in eikenhouten vaten waar hij ongeveer 12 maanden rijpt. Ideaal bv. bij geroosterd vlees, paté en gerijpte kazen.
De familie Rau van Tenuta L' Ariosa brengt met de Cannonau I Simboli ode aan een typisch rood druivenras van Sardinië. De oorsprong van de Cannonau moeten we in Aragon - Spanje - zoeken. Daar is dit druivenras bekend als de Garnacha. Het streven naar kwaliteit en expressie van hun terroir vinden we ook hier terug. De wijngaarden, in het noordwesten van Sardinië, liggen in het ongerepte deel waar land en zee elkaar ontmoeten, genietend van de lichte briesjes die over Sardinië waaien. De Cannonau I Simboli is gevinifieerd en gelagerd in inox tanks. In het glas krijg je een diep robijnrode kleur. Zwart fruit en wat kruidigheid domineren het aroma. In de mond is hij soepel, vol en voldoende stevig om gegrild rood vlees vis of een pastagerecht aan te kunnen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.