De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.
De Chianti Classico Squarcialupi wordt geproduceerd door Tommaso Bojola in het kleine stadje Castellina in Chianti, in het hart van de Chianti Classico-zone. De kelder is verborgen in het historische Palazzo Squarcialupi, midden in het centrum van Castellina. In de 15e eeuw was de familie Squarcialupi bondgenoot van de machtige Medici's van Firenze in hun eindeloze vete met Siena. Met zijn rijke smaak van frambozen en kersen geeft deze wijn de essentie weer van een goede Chianti Classico. Smaak, frisheid en precies het juiste niveau van houtlagering. Na de manuele oogst volgt de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De schillen macereren gedurende 10-15 dagen. Na de alcoholische fermentatie volgt de malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Na deze fase rust de wijn in grote vaten van Slavonische eik (24 tot 47 hL) gedurende 12 maanden in de oude kelders van het Palazzo Squarcialupi.
De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct. De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.
De Brunello di Montalcino 2017 heeft wat tijd nodig om zijn jeugdig karakter te milderen. Het was een warm en droog oogstjaar waar de kundige hand van de wijnmaakster - Candace Máté - een grote rol heeft gespeeld bij het maken van deze jaargang. De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst. Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2017 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien. De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden.
De jaargang 2018 van de Brunello di Montalcino 2018 kenmerkt zich door een regenachtige lente en stormen in juli die gelukkig wel tot uittstekend rijpe druiven heeft geleid bij de oogst. Het koele weer in september resulteerde in fijne rijping met als resultaat een aromatische, elegante en frisse topper. De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst. Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2018 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien. De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.