Al drie generaties lang produceert Angiuli Donato deze wijn van oude Primitivo-klonen. De wijngaarden liggen in Acquaviva delle Fonti, ten zuiden van Bari. Dankzij de manuele oogst worden de beste trossen gebruikt die gedurende 10 à 15 dagen in roestvrijstalen tanks macereren. De alcoholische gisting vindt plaats met inheemse gisten. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de typiciteit en aroma van de Primitivo. Vanille, een rokerig aroma, veel body, wat citruszeste in de neus en superzachte tannines maken van deze Primitivo een allemansvriend. Heerlijk bij stoofgerechten en geroosterd lamsvlees.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Cantine Salvatore is gevestigd in Ururi, een klein dorpje in de weelderige heuvels van de regio Molise. Pasquale Salvatore trad in de voetsporen van zijn vader Donato met de vaste wil om de kwaliteit van zijn terroir en zijn producten op de kaart te zetten. Biberius is een Montepulciano-wijn gemaakt van oude wijnstokken en een nog weinig voorkomende kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. Het is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste druiven, handmatig geoogst in de eerste helft van oktober. De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met violette tinten. Het aroma heeft een intens fruitig karakter dat doet denken aan zwarte kersen met delicate nuances van vanille. In de mond krijg je een volle smaak, verweven en duidelijke tannines met een afdronk van kleine rode vruchten. De Biberius is een mooie en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten. Pasquale Salvatore kan zonder gebruik te maken van houtlagering toch voor finesse, complexiteit en concentratie zorgen.
Deze topwijn van Bonotto delle Tezze is gemaakt van de Raboso del Piave. Het wordt terecht beschouwd als de koning van de wijnen op de linkeroever van de Piave-rivier. Potestà is oud-Venetiaans voor "hoofd van het huishouden". De druiven worden pas in de herfst geoogst, tussen eind oktober en de eerste helft van november. De Raboso del Piave heeft behoefte aan een ondergrond die sterk drainerend is gezien het herfstklimaat in deze regio. Naast kalk- en kleigrond zijn de kiezels en stenen zichtbaar zowel aan de oppervlakte als in de ondergrond, wat zorgt voor een uitstekende afvoer en een vitale, frisse en droge ondergrond. Bonotto delle Tezze past een moderne en duurzame wijnbouw toe. Samen met de schillen gist het druivensap in inoxvaten gedurende 20 dagen. Na de wintermaanden, na de fermentatie, laat men de Potestà rijpen in Sloveense eiken vaten gedurende minstens 24 maanden. De flesrijping duurt minstens één jaar. De kleur is robijnrood kleur met lichte granaatreflecties. De frisse tonen van violet overheersen in het parfum, naast kersen en pruimen. In de smaak herkennen we een fijne zuurtegraad, gedeeltelijk verzacht door de lange veroudering. Kortom, zeer elegant, gestructureerd en fijn.
De Mantus is een krachtige Merlot van het wijnhuis Máté, bekend van hun uitstekende Brunello di Montalcino, met een mooi evenwicht tussen zuurgraad en tannines en met een lange volle afdronk. Het werk in de wijngaard en de kelder is volledig manueel en gebaseerd op de principes van de biologische wijnbouw. Alleen perfect rijpe Merlot-druiven worden geoogst in kleine mandjes. Rijpe kersen en wat zoethout kenmerken de geur. De smaak is rijp, vol en de houtlagering is fijn gedoseerd. De vinificatie gebeurt met inheemse gisten in temperatuurgecontroleerde vaten. De wijn rijpt 18 maanden in Franse barriques en 6 maanden in flessen. Van de Mantus Merlot worden slechts 4000 flessen per jaar geproduceerd.
De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto. De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in. Een elegante en fijne meditatiewijn of om te drinken bij het betere stuk rood vlees of fijn wild.
De Brunello di Montalcino 2017 heeft wat tijd nodig om zijn jeugdig karakter te milderen. Het was een warm en droog oogstjaar waar de kundige hand van de wijnmaakster - Candace Máté - een grote rol heeft gespeeld bij het maken van deze jaargang. De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst. Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2017 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien. De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden.
De jaargang 2018 van de Brunello di Montalcino 2018 kenmerkt zich door een regenachtige lente en stormen in juli die gelukkig wel tot uittstekend rijpe druiven heeft geleid bij de oogst. Het koele weer in september resulteerde in fijne rijping met als resultaat een aromatische, elegante en frisse topper. De wijngaard met verschillende Sangiovese-klonen ligt in het gehucht Santa Restituta op een hoogte van 320 à 410 meter, met een bodem die bestaat uit mergel, kalksteen en kalkzandsteen. Alle werkzaamheden in de wijngaarden en in de kelder worden zorgvuldig met de hand gedaan. Alleen perfect rijpe, zorgvuldig geselecteerde druiven worden geoogst. Deze biologische Brunello kenmerkt zich door de geur van zwarte kersen, wilde aardbeien, mediterrane kruiden, toast en witte peper. Opmerkelijk sappig van karakter door de smaak van rode bessen en hints van zoethout. Een laagje fijne tannines blijft hangen, mooi gebalanceerd door een vleugje resterende zuurtjes die voor de frisheid zorgt. De 2018 is nu al zeer toegankelijk en mag gerust gedecanteerd worden om al zijn aroma's te laten openbloeien. De wijn rijpt tot 3 jaar in Franse eiken vaten van 500 tot 4.000 liter en rijpt daarna in fles voor minimaal 6 maanden.
De topwijn van Bonotto delle Tezze in magnumformaat en een houten kistje. De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto. De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in. Een meditatiewijn of om te drinken bij het betere stuk rood vlees of wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.