De Crae is een 100% biologische Primitivo van de jongste wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De Crae is de nieuwste telg uit de Primitivo-familie van Tre Pini met een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood en zwart fruit, kersen en wat vanille. De smaak is vol en zacht met een fijn ondersteunend zuurtje.
De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Cantine Salvatore is gevestigd in Ururi, een klein dorpje in de weelderige heuvels van de regio Molise. Pasquale Salvatore trad in de voetsporen van zijn vader Donato met de vaste wil om de kwaliteit van zijn terroir en zijn producten op de kaart te zetten. Biberius is een Montepulciano-wijn gemaakt van oude wijnstokken en een nog weinig voorkomende kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. Het is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste druiven, handmatig geoogst in de eerste helft van oktober. De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met violette tinten. Het aroma heeft een intens fruitig karakter dat doet denken aan zwarte kersen met delicate nuances van vanille. In de mond krijg je een volle smaak, verweven en duidelijke tannines met een afdronk van kleine rode vruchten. De Biberius is een mooie en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten. Pasquale Salvatore kan zonder gebruik te maken van houtlagering toch voor finesse, complexiteit en concentratie zorgen.
Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.
Piscina delle Monache ofwel "het zwembad van de kloosterzusters". Aan bijzondere namen geen gebrek bij Tre Pini. Deze houtgelagerde 100% Primitivo is een warmbloedige rode Pugliees die wat weerwerk kan verdragen. Zet hem naast een stevig gerecht en geniet van de kracht, kruidige warmte en rijpe fruitigheid. De wijnstokken groeien op 450m hoogte op een rotsige kalkrijke kleigrond in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia. Na de manuele oogst en vinificatie lagert Tre Pini de wijn 12 maanden op vaten van Amerikaanse eik.
Deze topwijn van Bonotto delle Tezze is gemaakt van de Raboso del Piave. Het wordt terecht beschouwd als de koning van de wijnen op de linkeroever van de Piave-rivier. Potestà is oud-Venetiaans voor "hoofd van het huishouden". De druiven worden pas in de herfst geoogst, tussen eind oktober en de eerste helft van november. De Raboso del Piave heeft behoefte aan een ondergrond die sterk drainerend is gezien het herfstklimaat in deze regio. Naast kalk- en kleigrond zijn de kiezels en stenen zichtbaar zowel aan de oppervlakte als in de ondergrond, wat zorgt voor een uitstekende afvoer en een vitale, frisse en droge ondergrond. Bonotto delle Tezze past een moderne en duurzame wijnbouw toe. Samen met de schillen gist het druivensap in inoxvaten gedurende 20 dagen. Na de wintermaanden, na de fermentatie, laat men de Potestà rijpen in Sloveense eiken vaten gedurende minstens 24 maanden. De flesrijping duurt minstens één jaar. De kleur is robijnrood kleur met lichte granaatreflecties. De frisse tonen van violet overheersen in het parfum, naast kersen en pruimen. In de smaak herkennen we een fijne zuurtegraad, gedeeltelijk verzacht door de lange veroudering. Kortom, zeer elegant, gestructureerd en fijn.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma. De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze. Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten). Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk. Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.