Crepe Sangiovese

Ca' di Sopra | 2016 | 750 ml
€ 9,95

Camillo & Giacomo Montanari maken van de Crepe een lekker sappige, fruitige en ongefilterde Sangiovese. Ook jaargang 2016 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering amper merkbaar is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte.
De druiven zijn half september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles. De Crepe is altijd een toegankelijk en lekker glas pure Sangiovese.

Product details

Druivenras: Sangiovese 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 18 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOC Romagna.

Oogstperiode: manueel, half september.

Vinificatie: 12 dagen maceratie, zonder temperatuurcontrole in inoxtanks.

Lagering: 80% 6 maanden in inoxtanks, 20% 6 maanden in barriques van Franse eik, ongefilterd.

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 13,0 %.

Aroma: kersen, rood fruit en mediterrane kruiden.

Smaak: sappig rood fruit, vol, fijne tannines en zuurtjes.

Serveertemperatuur: 18 °C.

Te drinken bij: bbq, pasta met vleessaus, rundvlees, geroosterd en gestoofd rood vlees en halfharde, harde of witkorst kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2020.

I consent to the  collection and processing of my personal data.