Azienda Nifo Sarrapochiello ligt in de regio Campania meer bepaald in het wijngebied Sannio, één van de oudste wijnbouwgebieden ter wereld. De historische Romeinse weg Via Latina loopt langs de wijnmakerij. De weg was de verbinding tussen Benevento en Rome en diende o.a. voor het vervoer van wijn en druiven. De Aglianico, wel eens de Nebbiolo van het Zuiden genoemd, is hier helemaal thuis en deze Aglianico del Sannio bewaart de typische karaktertrekken van een Aglianico én is toegankelijk. Een aroma van rood en zwart fruit en een smaak die doet denken aan amarenakers met zachte tannines en een lange afdronk Op het etiket staat een muntstuk uit de Samnitische periode, de vierde en vijfde eeuw v.C.. De stier was een heilig symbool voor de Samnieten. De naam Sannio verwijst nog steeds naar dit oud-Italisch volk.
Cantina Frentana wil met hun project "Vigneti Qualità" wijnen maken waar begrippen als ethiek en duurzaamheid centraal staan. Dit is het kwaliteitsproject dat aan het begin van het millennium is gestart. Deze houtgelagerde Montepulciano d'Abruzzo Riserva Terra Regia Sangro is er een resultaat van. Om die absolute uitmuntendheid te bereiken is een zorgvuldige selectie van wijngaarden, biologische methoden en oogstselectie toegepast. Een intense robijnrode kleur en een rijk aroma van viooltjes, vanille en kruiden zijn de eerste kenmerken. Een volle en krachtige neus is het logische gevolg...
Cantine Salvatore is gevestigd in Ururi, een klein dorpje in de weelderige heuvels van de regio Molise. Pasquale Salvatore trad in de voetsporen van zijn vader Donato met de vaste wil om de kwaliteit van zijn terroir en zijn producten op de kaart te zetten. Biberius is een Montepulciano-wijn gemaakt van oude wijnstokken en een nog weinig voorkomende kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. Het is het resultaat van een zorgvuldige selectie van de beste druiven, handmatig geoogst in de eerste helft van oktober. De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met violette tinten. Het aroma heeft een intens fruitig karakter dat doet denken aan zwarte kersen met delicate nuances van vanille. In de mond krijg je een volle smaak, verweven en duidelijke tannines met een afdronk van kleine rode vruchten. De Biberius is een mooie en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten. Pasquale Salvatore kan zonder gebruik te maken van houtlagering toch voor finesse, complexiteit en concentratie zorgen.
De Contepassi Supertuscan is een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot en heeft ondanks het typisch Toscaans druivenras Sangiovese, een internationaal karakter. Het is een zeer toegankelijke en erg rijke wijn die een breed publiek kan aanspreken. Donker bessenfruit en gekonfijt fruit, samen met het aroma en smaak van specerijen en een toets balsamico maken van deze Contepassi een fijne wijn die bewaarpotentieel heeft. De rijpe druiven worden manueel geoogst. Na de persing en vinificatie wordt de wijn in januari gedecanteerd en gelagerd in eikenhouten vaten waar hij ongeveer 12 maanden rijpt. Ideaal bv. bij geroosterd vlees, paté en gerijpte kazen.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
Majnoni Guicciardini maakt hun Chianti Riserva uit de rijpste druiven die aan het einde van de oogstperiode pas worden geplukt. Ze produceren hem ook alleen in de beste jaren. Een 100% Sangiovese die smaakt zoals een Chianti moet smaken, een gebalanceerde wijn waar zuren, fruit en tannines een mooie combinatie vormen. Sangiovese is geen vanzelfsprekend druivenras. Een wijnboer moet er een heel seizoen aan werken in de wijngaard en een kundige hand hebben bij het bepalen van de oogstperiode en het uitvoeren van de vinificatie. Geen druif voor luie wijnboeren waar er helaas in deze regio voldoende van zijn. Pietro en Cesare rusten niet op de lauweren van de naam Chianti maar werken met passie, enthousiasme en kennis aan hun wijnen. Maceratie op de schil gedurende drie weken en raffinage in barriques gedurende verschillende stappen. Een occasionele wijn die elegantie verwerft bij flesrijping en zijn beste expressie bereikt tussen zes en tien jaar na de oogst.
Marco Brangero slaagt er altijd in om een zuivere Nebbiolo met finesse en drinkbaarheid te produceren. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
De Boschetto Vecchio van Guasti Clemente in Nizza Monferrato, is een oud perceel met Barbera-stokken. De opbrengst is zo laag dat slechts ca. 3500 flessen per jaar kunnen geproduceerd worden. De oogstperiode begint eind september en loopt tot begin oktober. Na de fermentatie die ca. 2 weken duurt, rust de wijn 18 maanden in houten vaten. De robijnrode kleur kan na verouderen evolueren naar granaatrood. Het aroma zit vol rijp en gekonfijt rood fruit en een vleugje vanille en tabak. De smaak is droog, harmonieus en vol. Deze Barbera d'Asti past goed bij wild en geroosterd vlees. De flessen Boschetto Vecchio zijn verpakt en manueel afgewerkt zoals de eersten jaargang uit 1946.
De Mantus is een krachtige Merlot van het wijnhuis Máté, bekend van hun uitstekende Brunello di Montalcino, met een mooi evenwicht tussen zuurgraad en tannines en met een lange volle afdronk. Het werk in de wijngaard en de kelder is volledig manueel en gebaseerd op de principes van de biologische wijnbouw. Alleen perfect rijpe Merlot-druiven worden geoogst in kleine mandjes. Rijpe kersen en wat zoethout kenmerken de geur. De smaak is rijp, vol en de houtlagering is fijn gedoseerd. De vinificatie gebeurt met inheemse gisten in temperatuurgecontroleerde vaten. De wijn rijpt 18 maanden in Franse barriques en 6 maanden in flessen. Van de Mantus Merlot worden slechts 4000 flessen per jaar geproduceerd.
De Lagrein Riserva Burgum Novum behoort tot de topproducten van Castelfeder en is wellicht de meest uitgesproken vertegenwoordiger van de wijnregio Alto Adige. De druiven voor deze Riserva komen uit geselecteerde wijngaarden rond de stad Cortaccia in de Bassa Atesina. Na de manuele oogst volgt de alcoholische gisting in open vaten bij een temperatuur van 26-28 ° C gedurende 10 dagen. in open vaten. Tijdens de fermentatie wordt de most in contact gehouden met de schillen door middel van circulatiepompen. De Lagrein Riserva Burgum Novum rijpt 18 maanden in barrique en ondergaat een malolactische gisting. De Lagrein Riserva Burgum Novum heeft een intense granaatrode kleur is bijzonder krachtig en fluweelachtig. Compact en intens met zijn typische geur van viooltjes, bessen, koffie en chocolade en een spel van zuurgraad en rijpe tannines in de mond. Het is een uitstekende begeleider van geroosterd of gegrild rundvlees, lam en wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.