Deze regio van Noord-Italië is een ideaal productiegebied voor de Pinot Grigio. Het telen van goede Pinot Grigio-wijnstokken betekent niet alleen dat er een harmonie moet zijn tussen bodem, temperaturen, regenval en ventilatie. Het betekent vooral een zorgvuldige, gepassioneerde en professionele wijnbouw. De wijngaarden van Bonotto delle Tezze bevinden zich in Romanziol, dicht bij de Adriatische kust, boven Venetië. De ondergrond bestaat uit grind en klei. Na uitdunnen van de druivelaar in de lente volgt de oogst op het einde van de zomer. Na een kort schilcontact met de most fermenteert de Pinot Grigio op lage temperatuur. Kenmerken zijn een briljante kleur, strogeel en frisse en bloemige aroma's die doen denken aan vers geplukt fruit. Een aangename Noord-Italiaan met een hoge drinkbaarheidsfactor. Vol, fris en zacht van smaak.
Voor de Case di Terra gebruikt Giudetta Politi de ongewone blend van Montepulciano, Sangiovese en Syrah. Dat laatste druivenras is best populair in Italië en zie je tegenwoordig vaak opduiken zowel als monovariëteit of zoals hier in een blend met Italiaanse druivenrassen. De kleur is stevig robijnrood. Aardse geuren, rood fruit en kruiden domineren het aroma. In de warme en volle smaak herken je rood fruit, wat bittere chocolade en zachte tannines. De lagering van 6 maanden in gebruikte vaten verzacht het geheel. Een ideale partner voor pastagerechten op basis van tomaten- of vleessauzen, gegrild vlees of halfharde kazen.
Met de nieuwste jaargang van de Soave Vigna della Corte krijgen we een licht gewijzigde versie in het glas. Vanaf nu rijpt circa 20% van de Vigna della Corte op houten vaten in contact met de fijne droesem. Deze keuze geeft de wijn meer complexiteit en volheid. Deze prachtige witte wijn is een 100% Garganega uit de wijngaard in Castelcerino waar zeer oude wijnstokken nog steeds zorgen voor topkwaliteit. Het oogstmoment is een 10-tal dagen later dan de gewone Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind september. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
De Trebbiano d'Abruzzo behoort tot de grote Trebbiano-familie en is één van de meest geteelde witte druivensoorten in Midden-Italië. De Trebbiano-wijnstokken zijn al sinds de Romeinse tijd bekend in Italië. Hun naam is afgeleid van "Trebula", wat boerderij betekent. Plinius de Oudere beschrijft een "Vinum Trebulanum", die volgens deze interpretatie zou staan voor "landwijn", of "zelfgemaakte wijn". De eerste sporen van de aanwezigheid van Trebbiano in de regio Abruzzo dateren uit 1500, maar het is zeer waarschijnlijk dat de wijnstok hier al sinds de Romeinse tijd wordt verbouwd. Na de oogst en zachte persing laat men de most met inheemse gisten fermenteren in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De Trebbiano d'Abruzzo Casino Murri 14° kent na de vinificatie een korte rijping in houten vaten. De kleur is strogeel. De aroma's zijn rijp en je herkent wit fruit en witte bloemen. De smaak is fijn, fris en rond met een mooie finale.
In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
Een biologische Falanghina uit de streek van Benevento in de regio Campania. Nifo Sarrapochiello kennen we van heerlijke rode Aglianico-wijnen en dit is hun witte Falanghina. Na het persen heeft de most een korte tijd schilcontact en na de vinificatie rust de wijn nog 3 maanden op eigen droesem. Fris fruitig en floraal in de neus en lekker sappig in de mond. Een verrassend lekkere Falanghina met een filmend karakter en fijne afdronk. Op het etiket staat Fluusia Kerriiai, de Samnitische godin en beschermer van de bloei en de knoppen van de planten.
De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn van Camillo en Giacomo Montanari die mag ondergebracht worden in de categorie "orange wines". De most van deze Sandrona heeft een periode van schilcontact ondergaan wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie wijn meegeeft. De term "orange wines" is dan wel modern, de techniek die de broers Montanari hier hebben toegepast is eigenlijk een eerbetoon aan hun vader, die deze wijn altijd zo gemaakt heeft. Men zegt niet voor niks, alles komt terug... De kleur is amberkleurig met gouden reflecties en in het aroma herken je gekonfijt geel fruit en kruiden. De smaak is vol en intens met een verrassende streepje tannine. Combineer ze met wit vlees, paté, paddestoelen of een kaasschotel. Lekker apart! Drink hem niet te koud.
Dit is een Montepulciano Riserva waar Cantina San Giacomo bijzondere aandacht aan schenkt. Gevinifieerd in kleine aantallen en alleen in de oogstjaren die kwaliteit garandeert. Na de oogst volgt een lange maceratie van de schillen bij een gecontroleerde temperatuur. Na de vinificatie decanteert men de wijn in inoxtanks, om later, na de malolactische gisting, te rijpen in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 12 maanden. Diep robijnrood, met granaatreflecties kenmerken de kleur. De geur is intens en complex met hints van rijpe kersen, met kruidige tonen. Vol en stevig in de mond met een aanhoudende en aangenaam gestructuteerde afdronk. Deze Montepulciano Riserva ondergaat geen sterke filtratie, daarom kan het een natuurlijke afzetting aanwezig zijn.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.