De Verdeca is een inheems wit druivenras van Puglia. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo. De Verdeca is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, frisfruitige, zachte en aangename wijnen op. Drinkbaarheid ten top! Angiuli Donato oogst handmatig bij het ochtendgloren in kleine open bakken. Uit dit nauwgezette proces van een zachte persing en vinificatie bij lage temperaturen komt een frisse en geurige wijn met citrusnoten. Een wijn die goed past als aperitief of o.a. bij gerechten op basis van vis, zeevruchten, schaaldieren, verse kazen of salades.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
De Insaniamente van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, waarbij de schillen na het persen ongeveer een week bij de most zijn gebleven. Daarom hoort ze thuis in de categorie "orange wines". De Insaniamente is een droge witte wijn met trekjes van een vino rosso, amberkleurig met aroma's van gekonfijt fruit en appel en maar zacht ondersteund door een mooie zuurgraad. De wijn heeft veel body en de nodige complexiteit. Drink hem op kamertemperatuur om het strakke van de wijn te temperen. De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia en een groot bewaarpotentieel. Ook het oogstmoment voor deze Insaniamente was relatief laat, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd. Je kan hem combineren met kaasschotels of eventueel gerechten met een aanwezige zoutige toets.
De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn van Camillo en Giacomo Montanari die mag ondergebracht worden in de categorie "orange wines". De most van deze Sandrona heeft een periode van schilcontact ondergaan wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie wijn meegeeft. De term "orange wines" is dan wel modern, de techniek die de broers Montanari hier hebben toegepast is eigenlijk een eerbetoon aan hun vader, die deze wijn altijd zo gemaakt heeft. Men zegt niet voor niks, alles komt terug... De kleur is amberkleurig met gouden reflecties en in het aroma herken je gekonfijt geel fruit en kruiden. De smaak is vol en intens met een verrassende streepje tannine. Combineer ze met wit vlees, paté, paddestoelen of een kaasschotel. Lekker apart! Drink hem niet te koud.
De Solo van Michele Biancardi is een 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen nagenoeg op zeeniveau op 10 km van de Adriatische kust. Deze Fiano groeit op een kalkrijke bodem en is een biologische wijn. De druiven worden, vroeg in de ochtend, met de hand geoogst in september. Men brengt de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C. Een zachte, volle en frisfruitige witte wijn uit het Noord-Puglia is het resultaat.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.