Aan de kustlijn van de regio Abruzzo kan je typische vissershuisjes vinden, de trabocchi. Vandaar de naam Costa dei Trabocchi. Cantina Frentana maakt van de Montepulciano een heerlijk zachte, fruitige en frisse rosato. Zet je lekker op je terras, voetjes in de lucht en genieten ... Je herkent direct een hele fruitmand van kersen, rozenbottel, mandarijn en meloen. De nodige zuurtjes zorgen voor frisheid en zin in een tweede glas. Een heel plezierige wijn aan een superprijs.
De Cerasuolo d'Abruzzo Sangro van Cantina Frentana is een pittige rosé, gemaakt van Montepulciano-druiven. Het is een bekend type rosato uit de regio Abruzzo. De koraalrode kleur doet al direct vermoeden dat we hier met een krachtigere versie te maken hebben. Na het persen van de druiven laat men de schillen tot 12 uur in contact met het druivensap. Daarna volgt een vinificatie die te vergelijken is met het maken van witte wijn. Het aroma doet denken aan vers rood fruit en mediterrane kruiden op de achtergrond. De smaak is fris en levendig. Een rosato die je perfect kan combineren met gegrilde kip of een mooi stukje zalm.
Deze Montepulciano d'Abruzzo Sangro komt van de zuidgerichte wijngaarden rond de gemeente Fossacesia, in de provincie Chieti. Deze heerlijke rode wijn past helemaal in het rijtje van de volle, krachtige en fruitige wijnen uit de regio Abruzzo. Na een zachte persing en een klassieke vinificatie, inclusief malolactische gisting, volgt een rustperiode in verglaasde cementkuipen. Diepgekleurd, aromatisch van geur, fruitig en gestructureerd van smaak zijn de hoofdkenmerken.
Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet te zware rode wijn. De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert. Vol van vers rood fruit geuren en pittig en fris in de mond.
Frisheid, drinkbaarheid en een aangenaam fruitig profiel domineren deze Chardonnay. Het iets lichtere alcoholpercentage maakt dat de Mont Mès speels en aangenaam inzetbaar is als aperitiefwijn of perfect te combineren is met asperges en lichtere gerechten. De Chardonnay-druiven worden manueel geoogst en na het persen volgt een vinificatie in inox tanks waar de wijn vervolgens 5 maanden op de edele droesem blijft rusten om te raffineren. Een Vigneti delle Dolomiti die perfect is voor alle seizoenen! Heldergeel van kleur, verfrissend en fruitig van smaak.
Voor de Case di Terra gebruikt Giudetta Politi de ongewone blend van Montepulciano, Sangiovese en Syrah. Dat laatste druivenras is best populair in Italië en zie je tegenwoordig vaak opduiken zowel als monovariëteit of zoals hier in een blend met Italiaanse druivenrassen. De kleur is stevig robijnrood. Aardse geuren, rood fruit en kruiden domineren het aroma. In de warme en volle smaak herken je rood fruit, wat bittere chocolade en zachte tannines. De lagering van 6 maanden in gebruikte vaten verzacht het geheel. Een ideale partner voor pastagerechten op basis van tomaten- of vleessauzen, gegrild vlees of halfharde kazen.
Cantina Frentana wil met hun project "Vigneti Qualità" wijnen maken waar begrippen als ethiek en duurzaamheid centraal staan. Dit is het kwaliteitsproject dat aan het begin van het millennium is gestart. Deze houtgelagerde Montepulciano d'Abruzzo Riserva Terra Regia Sangro is er een resultaat van. Om die absolute uitmuntendheid te bereiken is een zorgvuldige selectie van wijngaarden, biologische methoden en oogstselectie toegepast. Een intense robijnrode kleur en een rijk aroma van viooltjes, vanille en kruiden zijn de eerste kenmerken. Een volle en krachtige neus is het logische gevolg...
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
San Salvagio uit Montepulciano hoort bij het groepje kwaliteitsproducenten uit dit historisch herkomstgebied in Toscane. De wijngaarden op de glooiende hellingen genieten naast zon van een verkoelende bries. In 1996 werd de beslissing genomen om weer aan te sluiten bij de familietraditie van wijnmaken. Het landgoed San Salvagio di Sopra is het resultaat. Van de verkoop van druiven zijn ze veranderd in wijnmakers. Deze Rosso di Montalcino is een blend van Sangiovese, lokaal Prugnolo Gentile genoemd, Canaiolo en Mammolo. De druiven groeien in de wijngaard van La Spinella en San Salvagio di Sopra. De wijn heeft een robijnrode kleur is, een fruitig aroma van zwarte kersen en zacht rood fruit en kruidige toetsen. De smaak is toegankelijk met zachte tannines en fijne zuurtjes. Na vinificatie rijpt de Rosso di Montalcino 6 maanden in Slavonische eikenhouten vaten. Perfect bij traditionele Toscaanse gerechten, gegrild of gebakken rood vlees en gerijpte kaas.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.