Aan de kustlijn van de regio Abruzzo kan je typische vissershuisjes vinden, de trabocchi. Vandaar de naam Costa dei Trabocchi. Cantina Frentana maakt van de Montepulciano een heerlijk zachte, fruitige en frisse rosato. Zet je lekker op je terras, voetjes in de lucht en genieten ... Je herkent direct een hele fruitmand van kersen, rozenbottel, mandarijn en meloen. De nodige zuurtjes zorgen voor frisheid en zin in een tweede glas. Een heel plezierige wijn aan een superprijs.
Deze Montepulciano d'Abruzzo Sangro komt van de zuidgerichte wijngaarden rond de gemeente Fossacesia, in de provincie Chieti. Deze heerlijke rode wijn past helemaal in het rijtje van de volle, krachtige en fruitige wijnen uit de regio Abruzzo. Na een zachte persing en een klassieke vinificatie, inclusief malolactische gisting, volgt een rustperiode in verglaasde cementkuipen. Diepgekleurd, aromatisch van geur, fruitig en gestructureerd van smaak zijn de hoofdkenmerken.
Eén van de typische druivenrassen voor de regio Abruzzo is de witte Trebbiano. Een hoogproductief druivenras dat de hand van een goede wijnmaker nodig heeft om er geen banale wijn van te maken. Cantina Frentana weet dat perfect te doen. De wijngaarden zijn eerder naar het Noorden gericht en liggen op koeler terrein en iets vruchtbaardere ondergrond. Het aroma is floraal, frisfruitig en delicaat. We herkennen citruszeste en kruisbes. In de mond hebben we een frisronde en sappige smaak. Een wijn waarvan je kan genieten als aperitief of om te combineren met lichte voorgerechten.
Eén van de typische en wat onbekende druivenrassen voor de regio Abruzzo en het zuiden van de regio Le Marche is de witte Passerina. Een druivenras dat in de vergetelheid dreigde te geraken maken maar door een aantal wijnmakers, waaronder Cantina Frentana, al een paar jaar aan een wederopstanding bezig is. De zanderige ondergrond is rijk aan slib en kalksteen en bevordert de optimale rijping van de druiven en geven wijnen die rijk zijn aan smaak en aroma's. De wijngaarden in de gemeente Fossacesia liggen op een hoogte tussen de 200 en 300m en zijn voornameljk naar het Noorden gericht. De kleur is intens strogeel. In de neus aangename bloemige tonen en hints van witte perzik. Een frisse, harmonieuze wijn met een goede zuurtegraad. Perfect in combinatie met visgerechten, maar ook vleeswaren en gerijpte kazen.
Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona. De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden. Sappig, droog en mineralig.
Deze regio van Noord-Italië is een ideaal productiegebied voor de Pinot Grigio. Het telen van goede Pinot Grigio-wijnstokken betekent niet alleen dat er een harmonie moet zijn tussen bodem, temperaturen, regenval en ventilatie. Het betekent vooral een zorgvuldige, gepassioneerde en professionele wijnbouw. De wijngaarden van Bonotto delle Tezze bevinden zich in Romanziol, dicht bij de Adriatische kust, boven Venetië. De ondergrond bestaat uit grind en klei. Na uitdunnen van de druivelaar in de lente volgt de oogst op het einde van de zomer. Na een kort schilcontact met de most fermenteert de Pinot Grigio op lage temperatuur. Kenmerken zijn een briljante kleur, strogeel en frisse en bloemige aroma's die doen denken aan vers geplukt fruit. Een aangename Noord-Italiaan met een hoge drinkbaarheidsfactor. Vol, fris en zacht van smaak.
Deze Pecorino Terra Regia van Cantina Frentana maakt deel uit van hun project "Vigneti Qualità". Enkel de beste druiven uit de beste delen van hun hoger gelegen wijngaarden komen in aanmerking voor deze mooie witte wijn. In de tweede helft van september oogst men manueel en volgt, na een zachte persing, de vinificatie waarbij enkel natuurlijke gisten gebruikt worden. Perzik, pompelmoes en bloemen bepalen de geur. De sappig zachte smaak doet al snel naar een tweede glas verlangen... Een Pecorino met een moderne en elegante stijl.
Al drie generaties lang produceert Angiuli Donato deze wijn van oude Primitivo-klonen. De wijngaarden liggen in Acquaviva delle Fonti, ten zuiden van Bari. Dankzij de manuele oogst worden de beste trossen gebruikt die gedurende 10 à 15 dagen in roestvrijstalen tanks macereren. De alcoholische gisting vindt plaats met inheemse gisten. Dit alles draagt bij aan het verbeteren van de typiciteit en aroma van de Primitivo. Vanille, een rokerig aroma, veel body, wat citruszeste in de neus en superzachte tannines maken van deze Primitivo een allemansvriend. Heerlijk bij stoofgerechten en geroosterd lamsvlees.
Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet te zware rode wijn. De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert. Vol van vers rood fruit geuren en pittig en fris in de mond.
Voor de Case di Terra gebruikt Giudetta Politi de ongewone blend van Montepulciano, Sangiovese en Syrah. Dat laatste druivenras is best populair in Italië en zie je tegenwoordig vaak opduiken zowel als monovariëteit of zoals hier in een blend met Italiaanse druivenrassen. De kleur is stevig robijnrood. Aardse geuren, rood fruit en kruiden domineren het aroma. In de warme en volle smaak herken je rood fruit, wat bittere chocolade en zachte tannines. De lagering van 6 maanden in gebruikte vaten verzacht het geheel. Een ideale partner voor pastagerechten op basis van tomaten- of vleessauzen, gegrild vlees of halfharde kazen.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.