De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
De Contepassi Supertuscan is een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot en heeft ondanks het typisch Toscaans druivenras Sangiovese, een internationaal karakter. Het is een zeer toegankelijke en erg rijke wijn die een breed publiek kan aanspreken. Donker bessenfruit en gekonfijt fruit, samen met het aroma en smaak van specerijen en een toets balsamico maken van deze Contepassi een fijne wijn die bewaarpotentieel heeft. De rijpe druiven worden manueel geoogst. Na de persing en vinificatie wordt de wijn in januari gedecanteerd en gelagerd in eikenhouten vaten waar hij ongeveer 12 maanden rijpt. Ideaal bv. bij geroosterd vlees, paté en gerijpte kazen.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
De Chianti Classico Squarcialupi wordt geproduceerd door Tommaso Bojola in het kleine stadje Castellina in Chianti, in het hart van de Chianti Classico-zone. De kelder is verborgen in het historische Palazzo Squarcialupi, midden in het centrum van Castellina. In de 15e eeuw was de familie Squarcialupi bondgenoot van de machtige Medici's van Firenze in hun eindeloze vete met Siena. Met zijn rijke smaak van frambozen en kersen geeft deze wijn de essentie weer van een goede Chianti Classico. Smaak, frisheid en precies het juiste niveau van houtlagering. Na de manuele oogst volgt de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De schillen macereren gedurende 10-15 dagen. Na de alcoholische fermentatie volgt de malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Na deze fase rust de wijn in grote vaten van Slavonische eik (24 tot 47 hL) gedurende 12 maanden in de oude kelders van het Palazzo Squarcialupi.
Majnoni Guicciardini maakt hun Chianti Riserva uit de rijpste druiven die aan het einde van de oogstperiode pas worden geplukt. Ze produceren hem ook alleen in de beste jaren. Een 100% Sangiovese die smaakt zoals een Chianti moet smaken, een gebalanceerde wijn waar zuren, fruit en tannines een mooie combinatie vormen. Sangiovese is geen vanzelfsprekend druivenras. Een wijnboer moet er een heel seizoen aan werken in de wijngaard en een kundige hand hebben bij het bepalen van de oogstperiode en het uitvoeren van de vinificatie. Geen druif voor luie wijnboeren waar er helaas in deze regio voldoende van zijn. Pietro en Cesare rusten niet op de lauweren van de naam Chianti maar werken met passie, enthousiasme en kennis aan hun wijnen. Maceratie op de schil gedurende drie weken en raffinage in barriques gedurende verschillende stappen. Een occasionele wijn die elegantie verwerft bij flesrijping en zijn beste expressie bereikt tussen zes en tien jaar na de oogst.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Internationaler van stijl is deze Regale. Flavio Andreucci blend de lokale Sangiovese met Cabernet Franc en Merlot. De Regale is robijnrood van kleur met een intens aroma van amarenakersen, cassis, kruidige zoete vanille gevolgd door zwart fruit en sensaties van zoete tabak. De smaak is toegankelijk, droog, vol, elegant en rijk. Na de vinificatie rijpt de Regale 18 maanden in gebruikte barriques. De wijngaarden liggen tussen de gemeenten Pienza en Montepulciano, ten zuiden van Sienna. Na de manuele oogst en aparte vinificatie van de drie druivenrassen volgt een lagering op barriques gedurende 18 maanden. Een mooie begeleider van wit en rood vlees, wild en pastagerechten met een stevige saus.
De Sicomoro Riserva komt van meer dan 30 jaar oude Sangiovese-stokken en is een Morellino di Scansano met heel wat structuur, body en kracht. De druiven worden begin oktober geoogst als ze hun maximale phenolische rijpheid hebben bereikt. Na vinificatie rust de Sicomoro Riserva 15 maanden in overwegend nieuwe eiken vaten en daarna nog 18 maanden in de fles. Qua aroma biedt hij veel plezier met zoete kruidige en fruitige tonen van marascakersen, wilde bessen, kaneel en vanille. De smaak is vol, droog en warm met krachtige maar elegante tannines.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.