Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet te zware rode wijn. De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert. Vol van vers rood fruit geuren en pittig en fris in de mond.
De Raboso-druif is de oudste en bekendste druif van de Piave-streek. Dit druivenras komt er al minstens 600 jaar voor en heeft een rustiek karakter en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De hoge tannines en aciditeit zijn belangrijk voor de productie van sprankelende wijnen. Deze complexloze wijn is een frizzante, een wijn gemaakt om van te genieten bij lichte maaltijden, salades en voorgerechten. De druiven worden met de hand geoogst, geperst en het druivensap blijft voor een korte periode op lage temperatuur in contact met de druivenschillen wat de rosékleur verklaart. De hergisting gebeurt in stalen vaten voor botteling. Deze Raboso Rosato heeft een frisse geur van kersen, frambozen en wat eucalyptus. De smaak is droog, frisfruitig en doet denken aan vers rood fruit en veenbes. Een lekker en niet zoet.
Deze topwijn van Bonotto delle Tezze is gemaakt van de Raboso del Piave. Het wordt terecht beschouwd als de koning van de wijnen op de linkeroever van de Piave-rivier. Potestà is oud-Venetiaans voor "hoofd van het huishouden". De druiven worden pas in de herfst geoogst, tussen eind oktober en de eerste helft van november. De Raboso del Piave heeft behoefte aan een ondergrond die sterk drainerend is gezien het herfstklimaat in deze regio. Naast kalk- en kleigrond zijn de kiezels en stenen zichtbaar zowel aan de oppervlakte als in de ondergrond, wat zorgt voor een uitstekende afvoer en een vitale, frisse en droge ondergrond. Bonotto delle Tezze past een moderne en duurzame wijnbouw toe. Samen met de schillen gist het druivensap in inoxvaten gedurende 20 dagen. Na de wintermaanden, na de fermentatie, laat men de Potestà rijpen in Sloveense eiken vaten gedurende minstens 24 maanden. De flesrijping duurt minstens één jaar. De kleur is robijnrood kleur met lichte granaatreflecties. De frisse tonen van violet overheersen in het parfum, naast kersen en pruimen. In de smaak herkennen we een fijne zuurtegraad, gedeeltelijk verzacht door de lange veroudering. Kortom, zeer elegant, gestructureerd en fijn.
De Raboso Passito is het kroonjuweel van Bonotto delle Tezze. Gemaakt van de Raboso-druif, een authochtoon ras van de Piave-streek. Bonotto delle Tezze maakt er o.a. deze prachtige en zeldzame rode Passito van. De druiven worden na de oogst gedurende drie à vier maanden gedroogd op de eeuwenoude graanzolder van het domein. De wind die waait van de Dolomieten naar de zee droogt de druiven langzaam uit om alle delicate aroma's en smaken te bewaren. De druiven worden in de late herfst geoogst. Na ongeveer vier maanden perst men de druiven en start de fermentatie op lage temperatuur om alle aroma's en smaken maximaal te behouden. Van 100 kg druiven maakt men ongeveer 15 liter Raboso Passito. Het gehalte aan suiker in combinatie met voldoende aciditeit zorgt voor een geconcentreerde en zeer gebalanceerde houtgelagerde dessertwijn.
De Raboso Passito is het kroonjuweel van Bonotto delle Tezze. Gemaakt van de Raboso-druif, een authochtoon ras van de Piave-streek. Bonotto delle Tezze maakt er o.a. deze prachtige en zeldzame rode Passito van. De druiven worden na de oogst gedurende drie à vier maanden gedroogd op de eeuwenoude graanzolder van het domein. De wind die waait van de Dolomieten naar de zee droogt de druiven langzaam uit om alle delicate aroma's en smaken te bewaren. De druiven worden in de late herfst geoogst. Na ongeveer vier maanden perst men de druiven en start de fermentatie op lage temperatuur om alle aroma's en smaken maximaal te behouden. Van 100 kg druiven maakt men ongeveer 15 liter Raboso Passito. Het gehalte aan suiker in combinatie met voldoende aciditeit zorgt voor een geconcentreerde en zeer gebalanceerde houtgelagerde dessertwijn.
De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto. De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in. Een elegante en fijne meditatiewijn of om te drinken bij het betere stuk rood vlees of fijn wild.
De topwijn van Bonotto delle Tezze in magnumformaat en een houten kistje. De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto. De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in. Een meditatiewijn of om te drinken bij het betere stuk rood vlees of wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.