Vigneto di Tobia - Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore

Col di Corte | 2018 | 750 ml
€ 18,50

De Vigneto di Tobia is gemaakt van Verdicchio-druiven geoogst van hun oudste, 45 jaar oude wijngaard. Een perceel met een iets hoger kleigehalte dan hun andere wijngaarden en een zeer lage opbrengst.
Dit is de oudere broer van de Anno Uno-wijn en het resultaat van een oogstselectie in de wijngaard en een extra selectie van de druiventrossen voor het persen. Deze Verdicchio is gevinifieerd met wilde gisten. De fermentatie en het lageren gebeurt in inox tanks. "Weinig compromissen en veel terroir" is het motto van Giacomo Rossi. Je herkent een rijke neus van geel fruit, kruisbes, bloemen, amandelen en een vleugje limoen. De smaak is rond en gul met complexe lagen van geel fruit, met een mooie sappige, droge en wat vettige afdronk. Een topwijn van een topdruif én vakkundig gemaakt.

 

 

 

Product details

Druivenras: Verdicchio 100%.

Wijnbouw: biologisch/biodynamisch.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 22 - 45 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 - 250 m.

Herkomstbenaming: DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore.

Oogstperiode: manueel, tussen half en eind september, selectie van de trossen in de wijngaard en voor de persing.

Vinificatie:  in temperatuurgecontroleerde inoxtanks, met wilde gisten.

Lagering: in inoxtanks.

Kleur: strogeel.

Alcoholgehalte: 14,0 %.

Aroma: complex, geel fruit, cirtuszeste en kruiden.

Smaak: vol, vettig, rijk, geel fruit, amandel en een fijne aciditeit.

Serveertemperatuur: 10° - 12°C.

Te drinken bij: paddestoelen, gegrilde of gebakken vis, wit vlees, gevogelte zoals fazant & parelhoen of gegrilde kip, pastagerechten of risotto met groenten of vis, maaltijdsalades of vegetarische gerechten en halfharde, blauwschimmel- of gewassen korstkazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2024.