Valpolicella Superiore Ripasso

Corte Adami | 2018 | 750 ml
€ 13,70

Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.
De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid en elegantie.

Product details

Druivenras: Corvinone 50%, Corvina 40%, Rondinella 10%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 41 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOC Valpolicella Ripasso.

Oogstperiode: manueel, begin oktober.

Vinificatie: 7 dagen maceratie in temperatuurgecontroleerde inoxtanks, na vinifcatie van de Amarone brengt men de Valpolicella in contact met de resten van de Amarone (ripassare).

Lagering: 12 maanden in Franse barriques.

Kleur: donker robijnrood.

Alcoholgehalte: 14,0 %.

Aroma: rijp rood fruit, cacao en zoethout.

Smaak: fris, vol, rijp fruit, fijne zuren en zachte tannines.

Serveertemperatuur: 18°-20°C.

Te drinken bij: gevogelte, kalfsvlees, lamsvlees, varkensvlees, rundvlees, gegrild & geroosterd vlees, klein wild, harde kazen of om zo van te genieten.

Bewaarpotentieel: tot einde 2024.