Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet te zware rode wijn. De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert. Vol van vers rood fruit geuren en pittig en fris in de mond.
De Valpolicella Superiore van Corte Adami is een blend van Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond van vulkanische oorsprong bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een periode van 30 dagen ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Na de persing laat men de most 3 à 4 weken macereren in inox tanks. De rijping verloopt gedurende een jaar deels in tonneaux en deels in inox tanks. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
Deze Spumante is gemaakt van 100% Corvina, "Croina" in het lokale dialect. Na het ontstelen en kneuzen, worden de Corvina-druiven ongeveer 3 uur koud geweekt in de pers, zonder zuurstof. Na het decanteren begint de most aan de alcoholische gisting in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 15 à 16 graden, gevolgd door de tweede gisting in een autoclaaf (druktank), die ongeveer twee maanden duurt. Na het bottelen blijft de wijn minimaal een maand op de fles staan. Kenmerken van de Rosa Croina zijn delicate en elegante aroma's van framboos en roos, en een verfrissende zachte smaak. Prima te combineren met voorgerechten op basis van vis, gekruide soepen en pasta tot wit vlees en gevogelte.
De Prosecco wijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op de heuvels rond Conegliano. De oorsprong van dit druivenras is redelijk onbekend maar volgens sommigen was het al bekend in het Romeinse Rijk als de 'Pucino', de favoriete drank van Keizerin Livia Augusta. De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Glera-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat. Het is een frisse, fruitige wijn met aroma's van appel en wit fruit en bloemig dankzij de hints van blauwe regen en acacia. De kleur is bleek strogeel en vertoont een subtiele pareling.
De Soave Il Decennale is een eerbetoon aan het tienjarig bestaan van Corte Adami in 2013. Sindsdien maken ze elk jaar deze wijn. Oorspronkelijk in een Magnum-formaat, nu in 75cl. De wijngaarden met een ondergrond van vulkanische oorsprong, met kalk- en tufsteenachtige componenten liggen in de heuvels van Castelcerino, boven Soave. Het is het eindresultaat van een late oogst van de Garganega-druif, eind oktober. Na een zachte persing die ca. 12 uur duurt volgt een natuurlijke gisting in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur van ca. 16°-17°C. De wijn blijft nog vijf maanden in contact met de fijne droesem en ondergaat een continue battonage. Begin mei wordt de wijn gebotteld zonder microfiltratie en zonder toevoeging van sulfieten. Vóór de wijn op de markt komt rust ze nog minimaal zes maanden op de fles. De wijn heeft een intense gouden kleur. Fijn en elegant in de neus met aroma's van witte bloemen, acacia, honing, rijp en tropisch fruit. Lichte geuren van gedroogd fruit en aromatische kruiden in de afdronk. De Soave Il Decennale heeft een lange volle afdronk met hints van fruit en bittere amandel. Een wijn met een groot rijpingsvermogen. Te combineren met visgerechten met saus, kip en gevolgelte, wit vlees, gevulde pasta en halfharde en rijpe kazen. Een beperkte oplage van 2000 genummerde flessen.
De Prosecco Spumante Brut Superiore Col Reàl van Bonotto delle Tezze komt uit het DOCG-herkomstgebied Rive di Collalbrigo-Costa en is gemaakt van 100% Glera.
Geniet van een glas Col Reàl en bedenk er het landschap van de Collalbrigo-wijngaarden bij, een gebied dat wordt erkend als universeel Unesco-erfgoed. De Col Reàl-wijngaard ligt op de top van een glooiende heuvel in Collalbrigo. De ondergrond is kleiachtige waar de gele klei het aanwezige zand domineert. De bodem slaagt erin om de wijnstok te ondersteunen tijdens een zomerse droogte waardoor altijd druiven kunnen geoogst worden met frisse en bloemige aroma's.
De oogst, half september, is voleldig manueel. Direct na de oogst worden de druiven gekneusd en onderworpen aan een zachte persing. Na statisch decanteren wordt de most gefermenteerd in inox vaten, gevolgd door een hergisting in een autoclaaf.
Het is een frisse en delicate wijn, met bloemige aroma's, fruitige hints van groene appel en met een zachte pareling.
Uitstekend als aperitief en kan lichte gerechten begeleiden.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.