De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct. De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.
De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto. De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in. Een elegante en fijne meditatiewijn of om te drinken bij het betere stuk rood vlees of fijn wild.
De topwijn van Bonotto delle Tezze in magnumformaat en een houten kistje. De Malanotte is gemaakt van 100% Raboso del Piave. De naam is afgeleid van een klein middeleeuwse versterkte boerderij, de Borgo Malanotte in Tezze. Een zeer exclusieve wijn waarvan slechts 2.000 flessen per jaar gemaakt worden. De Raboso is een autochtoon druivenras uit de Piave-streek in de Veneto. De familia Bonotto heeft de "appassimento"-techniek weer nieuw leven ingeblazen waarbij een deel van de druiven ingedroogd worden tijdens de winterperiode. Het duurt in totaal 3 jaar om deze Malanotte te maken en 20% van de druiven worden gedurende de winterperiode ingedroogd op stromatten op de zolder. De wind die vanaf de Dolomieten naar de Adriatische kust waait droogt de druiven langzaam en op natuurlijke wijze in. Een meditatiewijn of om te drinken bij het betere stuk rood vlees of wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.