De Chianti Classico Riserva van Tommaso Bojola is een blend van hoofdzakelijk Sangiovese met een klein deel Cabernet Sauvignon en Merlot. in In de beste jaren laat men een deel van de Sangiovese-druiven overrijp worden aan de stok. Na minimaal 15 dagen vanaf de normale oogstperiode worden deze trossen geplukt en verzameld in kleine kratten. De most fermenteert in speciale barriques die kunnen roteren waardoor de schillen voortdurend ondergedompeld zijn in de most/wijn. Deze methode maakt een delicate en zeer effectieve extractie mogelijk van polyfenolen en aroma's. Na de fermentatie en malolactische gisting rijpt de Riserva in barriques en tonneaux gedurende 24 maanden. Na deze periode rust minimaal 12 maanden in fles. De kleur is diep robijnrood, door de lange rijping neigend naar granaat. Aroma's die je herkent zijn die van zwart fruit, hints van leer en koffie, zoethoud en tabak, complex, intens en aanhoudend. De smaak is complex, vol, intens en elegant en je ontdekt tonen van leer, zwart fruit en kruidnagel. Zorg ervoor dat je de wijn 2 uur van tevoren ontkurkt of gebruik een karaf om zuurstof zijn werk te laten doen. Combinaties met gerechten zijn gestoofd, geroosterd of gegrild rood vlees, rijke pastagerechten en wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.