Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
De Contepassi Supertuscan is een blend van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot en heeft ondanks het typisch Toscaans druivenras Sangiovese, een internationaal karakter. Het is een zeer toegankelijke en erg rijke wijn die een breed publiek kan aanspreken. Donker bessenfruit en gekonfijt fruit, samen met het aroma en smaak van specerijen en een toets balsamico maken van deze Contepassi een fijne wijn die bewaarpotentieel heeft. De rijpe druiven worden manueel geoogst. Na de persing en vinificatie wordt de wijn in januari gedecanteerd en gelagerd in eikenhouten vaten waar hij ongeveer 12 maanden rijpt. Ideaal bv. bij geroosterd vlees, paté en gerijpte kazen.
De Chianti Classico Squarcialupi wordt geproduceerd door Tommaso Bojola in het kleine stadje Castellina in Chianti, in het hart van de Chianti Classico-zone. De kelder is verborgen in het historische Palazzo Squarcialupi, midden in het centrum van Castellina. In de 15e eeuw was de familie Squarcialupi bondgenoot van de machtige Medici's van Firenze in hun eindeloze vete met Siena. Met zijn rijke smaak van frambozen en kersen geeft deze wijn de essentie weer van een goede Chianti Classico. Smaak, frisheid en precies het juiste niveau van houtlagering. Na de manuele oogst volgt de fermentatie in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur. De schillen macereren gedurende 10-15 dagen. Na de alcoholische fermentatie volgt de malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Na deze fase rust de wijn in grote vaten van Slavonische eik (24 tot 47 hL) gedurende 12 maanden in de oude kelders van het Palazzo Squarcialupi.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma. De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze. Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten). Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk. Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
Internationaler van stijl is deze Regale. Flavio Andreucci blend de lokale Sangiovese met Cabernet Franc en Merlot. De Regale is robijnrood van kleur met een intens aroma van amarenakersen, cassis, kruidige zoete vanille gevolgd door zwart fruit en sensaties van zoete tabak. De smaak is toegankelijk, droog, vol, elegant en rijk. Na de vinificatie rijpt de Regale 18 maanden in gebruikte barriques. De wijngaarden liggen tussen de gemeenten Pienza en Montepulciano, ten zuiden van Sienna. Na de manuele oogst en aparte vinificatie van de drie druivenrassen volgt een lagering op barriques gedurende 18 maanden. Een mooie begeleider van wit en rood vlees, wild en pastagerechten met een stevige saus.
De Sicomoro Riserva komt van meer dan 30 jaar oude Sangiovese-stokken en is een Morellino di Scansano met heel wat structuur, body en kracht. De druiven worden begin oktober geoogst als ze hun maximale phenolische rijpheid hebben bereikt. Na vinificatie rust de Sicomoro Riserva 15 maanden in overwegend nieuwe eiken vaten en daarna nog 18 maanden in de fles. Qua aroma biedt hij veel plezier met zoete kruidige en fruitige tonen van marascakersen, wilde bessen, kaneel en vanille. De smaak is vol, droog en warm met krachtige maar elegante tannines.
Een Chianti Classico van de hand van Tommaso Bojola, eigenaar van het gelijknamige domein en van Squarcialupi uit Castellina in Chianti. Kenmerkend voor deze blend van Sangiovese en Merlot zijn elegantie en zachtheid, geaccentueerd door een gedeeltelijke late oogst van de druiven. Dit geselecteerde deel wordt pas 15 dagen na de normale oogstperiode geoogst en verzameld in kleine kratten om de kwaliteit te behouden. Fermentatie in roestvrijstalen vaten, bij gecontroleerde temperatuur met een maceratie van de schillen op de wijn gedurende 10-15 dagen, gevolgd door een malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Deze Chianti Classico rijpt gedurende 12 maanden in barrique. Het aroma is intens en aanhoudend met geuren van bessen en overrijpe vruchten. Je herkent fruit, eikenhout en vanille. De smaak is goed gestructureerd, vol van kracht en toch met een fluweelzachte indruk. Combinaties met gerechten zijn fijn wild, gegrild vlees, stoofgerechten en oude kazen zoals pecorino.
De druiven voor de Squarcialupi Chianti Classico Riserva groeien in hoger gelegen wijngaarden boven Castellina in Chianti. Ze worden met de hand geoogst op het moment van de juiste rijpheid. Alleen perfecte trossen worden speciaal voor deze Riserva geselecteerd. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks, onder gecontroleerde temperatuur om de primaire aroma's te behouden. De maceratie van de schillen duurt ca. 15 à 20 dagen. De wijn rijpt in grote vaten van Slavonisch eikenhout, met een capaciteit van 24 tot 47 Hl gedurende 12 maanden in de oude kelder van het Palazzo Squarcialupi en daarna nog 6 maanden in barriques. Een prachtige Riserva is het resultaat dat het goed zal doen bij allerlei bereidingen op basis van rood vlees, pasta met vleessaus of fijn wild.
De Chianti Classico Riserva van Tommaso Bojola is een blend van hoofdzakelijk Sangiovese met een klein deel Cabernet Sauvignon en Merlot. in In de beste jaren laat men een deel van de Sangiovese-druiven overrijp worden aan de stok. Na minimaal 15 dagen vanaf de normale oogstperiode worden deze trossen geplukt en verzameld in kleine kratten. De most fermenteert in speciale barriques die kunnen roteren waardoor de schillen voortdurend ondergedompeld zijn in de most/wijn. Deze methode maakt een delicate en zeer effectieve extractie mogelijk van polyfenolen en aroma's. Na de fermentatie en malolactische gisting rijpt de Riserva in barriques en tonneaux gedurende 24 maanden. Na deze periode rust minimaal 12 maanden in fles. De kleur is diep robijnrood, door de lange rijping neigend naar granaat. Aroma's die je herkent zijn die van zwart fruit, hints van leer en koffie, zoethoud en tabak, complex, intens en aanhoudend. De smaak is complex, vol, intens en elegant en je ontdekt tonen van leer, zwart fruit en kruidnagel. Zorg ervoor dat je de wijn 2 uur van tevoren ontkurkt of gebruik een karaf om zuurstof zijn werk te laten doen. Combinaties met gerechten zijn gestoofd, geroosterd of gegrild rood vlees, rijke pastagerechten en wild.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.