De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
Morellino di Scansano Vigna Benefizio is een single vineyard Sangiovese. De druiven worden bij optimale rijping geplukt in de gelijknamige wijngaard wanneer de perfecte fenolische rijpheid is bereikt. Na een maceratie van 12 uur volgt de gisting die 12 dagen duurt onder gecontroleerde temperatuur. De houtlagering duurt 6 maanden in gebruikte Franse barriques. De kleur is robijnrood. Het aroma zit het met hints van vruchten, cacao en kreupelhout verweven met delicate balsamico-toetsen. In de mond is de Vigna Benefizio rond, droog, met een goede structuur en een karakter dat wordt bepaald door de ronde tannines en een aangename mineraliteit. De afdronk is lang en rijk. Heerlijk bij rijke pastagerechten, rood vlees of wild.
De Chianti Superiore van Pietro en Cesare Majnoni zijn de meest representatieve wijn van dit klein maar kwalitatief domein uit Vico d'Elsa. Geproduceerd sinds 1965, verzamelt hij in zich de ervaring van drie generaties Majnoni. Een wijn gemaakt in de wijngaard, met druiven geoogst in de tweede periode van de oogst. Voor deze Chianti zoekt men naar rijpheid maar met behoud van voldoende zuren om frisheid te behouden. De kleur is robijnrood en het aroma is intens en complex met gedroogde kruiden, kreupelhout en kersen als hoofdkenmerk. Vol, rond en gestructureerd in de mond met amarena-kersen die de boventoon voeren. Gerijpt in betonkuipen. Jong is hij zeer aangenaam maar heeft een mooi bewaarpotentieel.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma. De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze. Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten). Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk. Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
De Sicomoro Riserva komt van meer dan 30 jaar oude Sangiovese-stokken en is een Morellino di Scansano met heel wat structuur, body en kracht. De druiven worden begin oktober geoogst als ze hun maximale phenolische rijpheid hebben bereikt. Na vinificatie rust de Sicomoro Riserva 15 maanden in overwegend nieuwe eiken vaten en daarna nog 18 maanden in de fles. Qua aroma biedt hij veel plezier met zoete kruidige en fruitige tonen van marascakersen, wilde bessen, kaneel en vanille. De smaak is vol, droog en warm met krachtige maar elegante tannines.
Een Chianti Classico van de hand van Tommaso Bojola, eigenaar van het gelijknamige domein en van Squarcialupi uit Castellina in Chianti. Kenmerkend voor deze blend van Sangiovese en Merlot zijn elegantie en zachtheid, geaccentueerd door een gedeeltelijke late oogst van de druiven. Dit geselecteerde deel wordt pas 15 dagen na de normale oogstperiode geoogst en verzameld in kleine kratten om de kwaliteit te behouden. Fermentatie in roestvrijstalen vaten, bij gecontroleerde temperatuur met een maceratie van de schillen op de wijn gedurende 10-15 dagen, gevolgd door een malolactische gisting op fijne droesem gedurende 20 dagen. Deze Chianti Classico rijpt gedurende 12 maanden in barrique. Het aroma is intens en aanhoudend met geuren van bessen en overrijpe vruchten. Je herkent fruit, eikenhout en vanille. De smaak is goed gestructureerd, vol van kracht en toch met een fluweelzachte indruk. Combinaties met gerechten zijn fijn wild, gegrild vlees, stoofgerechten en oude kazen zoals pecorino.
De Mantus is een krachtige Merlot van het wijnhuis Máté, bekend van hun uitstekende Brunello di Montalcino, met een mooi evenwicht tussen zuurgraad en tannines en met een lange volle afdronk. Het werk in de wijngaard en de kelder is volledig manueel en gebaseerd op de principes van de biologische wijnbouw. Alleen perfect rijpe Merlot-druiven worden geoogst in kleine mandjes. Rijpe kersen en wat zoethout kenmerken de geur. De smaak is rijp, vol en de houtlagering is fijn gedoseerd. De vinificatie gebeurt met inheemse gisten in temperatuurgecontroleerde vaten. De wijn rijpt 18 maanden in Franse barriques en 6 maanden in flessen. Van de Mantus Merlot worden slechts 4000 flessen per jaar geproduceerd.
De Chianti Classico Riserva van Tommaso Bojola is een blend van hoofdzakelijk Sangiovese met een klein deel Cabernet Sauvignon en Merlot. in In de beste jaren laat men een deel van de Sangiovese-druiven overrijp worden aan de stok. Na minimaal 15 dagen vanaf de normale oogstperiode worden deze trossen geplukt en verzameld in kleine kratten. De most fermenteert in speciale barriques die kunnen roteren waardoor de schillen voortdurend ondergedompeld zijn in de most/wijn. Deze methode maakt een delicate en zeer effectieve extractie mogelijk van polyfenolen en aroma's. Na de fermentatie en malolactische gisting rijpt de Riserva in barriques en tonneaux gedurende 24 maanden. Na deze periode rust minimaal 12 maanden in fles. De kleur is diep robijnrood, door de lange rijping neigend naar granaat. Aroma's die je herkent zijn die van zwart fruit, hints van leer en koffie, zoethoud en tabak, complex, intens en aanhoudend. De smaak is complex, vol, intens en elegant en je ontdekt tonen van leer, zwart fruit en kruidnagel. Zorg ervoor dat je de wijn 2 uur van tevoren ontkurkt of gebruik een karaf om zuurstof zijn werk te laten doen. Combinaties met gerechten zijn gestoofd, geroosterd of gegrild rood vlees, rijke pastagerechten en wild.
Tommaso Bojola en zijn familie runnen het domein Squarcialupi. De naam verwijst naar de familie Squarcialupi, sinds 1200 gevestigd in de Chianti-streek. Door de jaren heen is het domein gegroeid dankzij de herbeplanting van de wijngaarden en investeringen gericht op de productie van biologische wijnen van hoge kwaliteit (sinds 2008). De Sangiovese-druiven voor de Squarcialupi Gran Selezione komen uit de oudste wijngaarden, gelegen op een hoogte van 600 m, op de zuidelijke heuvel van Castellina in Chianti. Het levert evenwichtige wijnen op met fruitige en bloemige aroma's. Het werk in de wijngaard en in de kelder heeft als doel producten te verkrijgen die een authentieke uitdrukking zijn de Chianti-terroir. De Gran Selezione rijpt 24 maanden in kleine eikenhouten vaten. De kleur is diep robijnrood die na lange rijping neigt naar granaat. Het aroma is intens, fijn en heeft tonen van rode en zwarte bessen, hints van eikenhout en specerijen, zoethout en balsamico. De smaak is goed gestructureerd, rond en aanhoudend. Sangiovese met een grote persoonlijkheid. De fles mag een paar uren vooraf geopend worden. Gegrild, gestoofd en geroosterd vlees, wild en oude kazen zijn een prima combinatie.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.