De Morellino di Scansano Roggiano van het domein Vignaioli Morellino di Scansano is een robijnrode Sangiovese-wijn met paarse reflecties dankzij een klein percentage van het druivenras Alicante. De druiven worden bij perfecte fenolische rijpheid geoogst. De vinificatie start met een maceratie gedurende 12u zonder temperatuurcontrole gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. die 7 dagen duurt. In de neus herken je fruitige aroma's die doen denken aan rode en zwarte kersen, bramen en bosbessen naast bloemige, viooltjes- en rozengeuren. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia is een Ciliegiolo geblend met een klein deel Alicant, uit het zuiden van Toscane, de Maremma. De naam Ciliegiolo is afgeleid van het karakteristieke aroma die doet denken aan kersen, ciliegia. De druiven worden geoogst bij perfecte fenolische rijpheid en beschermd met behulp van droogijs om de aroma's maximaal te behouden. Na de zachte persing start een maceratie gedurende 12 uren bij max. 35°C, gevolgd door een fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van max 27°C. Na 4 dagen gisting pompt men de wijn over. Men laat de wijn op de fijne droesem rusten tot de malolactische gisting plaatsvindt in november. De kleur is helder robijnrood. In de neus biedt het aangename fruitige hints van kersen en bessen gecombineerd met bloemige toesten. In de smaak is hij fruitig, met een uitstekende structuur, droog, aangenaam en goed in balans dankzij de elegante tannines en frisse toon. Ideaal bij lichtere pastagerechten, kip, gevogelte en wit vlees.
De Giobatta van Flavio Andreucci komt uit het zuidelijke Chianti-gebied, de Colli Senesi, in de regio rond Siena. In het zuiden liggen de bekende wijndorpen Montalcino en Montepulciano. Monteriggioni en San Gimignano grenzen aan het gebied in het noorden. Deze wijn is een blend van de klassieke Sangiovese, vergezeld van een klein deel Canaiolo, wat het geheel mooi afrondt. Fermentatie in inox tanks met een daaropvolgende lagering in grote houten vaten gedurende 6 maanden betekent dat de Giobatta een fijn postuur en fruitig karakter heeft. Een Chianti met een hoge drinkbaarheidsfactor die je heerlijk vergezelt bij allerlei antipasti, pizza- en pastagerechten. In de neus heeft de Giobatta Chianti Colli Senesi verleidelijke aroma's van rijpe kersen, pruimen en wilde bessen, gecombineerd met nuances van karamel. De smaak is droog en zeer aangenaam met al zeer toegankelijke tannines en een fijne afdronk.
De Morellino di Scansano Roggiano Riserva van Vignaioli Morellino di Scansano is een geconcentreerde robijnrode Sangiovese-wijn met een klein percentage Merlot. De wijnstokken zijn meer dan 25 jaar oud. Na de manuele oogst en vinificatie rust deze Morellino 12 maanden in eiken vaten. Het aroma is elegant, complex en heeft een bont boeket van donker fruit, bloemen, kruiden en kreupelhout. In de mond springen de tannines er meteen uit, goed gebalanceerd door de frisheid en de fruitige smaak die gepaard gaat met een middellange afdronk.
De Capoccia Riserva is een ode aan de Ciliegiolo, één van de meest representatieve autochtone blauwe druivenrassen van de Toscaanse Maremma. De rijpe druiven worden geselecteerd uit specifieke wijngaarden. Na de manuele oogst en zachte persing, rust hij na een eerste gisting ongeveer acht dagen op de schil. Na het overpompen van de wijn volgt een malolactische gisting op natuurlijke wijze. Gedurende 6 maanden rijpt de Capoccia Riserva in barriques van Frans eikenhout (40% nieuw, 60% gebruikte vaten). Je krijgt een geurige neus van wilde bosbessen, aardbeien en verse vijgen met delicate balsamico-tonen. Diep robijnrood met een overvloed aan cassis, gedroogd fruit en kruiden op een aanhoudend frisse afdronk. Een mooie combinatie bij gebraad en gestoofd vlees, sappige vleesgerechten en gerijpte kazen.
Internationaler van stijl is deze Regale. Flavio Andreucci blend de lokale Sangiovese met Cabernet Franc en Merlot. De Regale is robijnrood van kleur met een intens aroma van amarenakersen, cassis, kruidige zoete vanille gevolgd door zwart fruit en sensaties van zoete tabak. De smaak is toegankelijk, droog, vol, elegant en rijk. Na de vinificatie rijpt de Regale 18 maanden in gebruikte barriques. De wijngaarden liggen tussen de gemeenten Pienza en Montepulciano, ten zuiden van Sienna. Na de manuele oogst en aparte vinificatie van de drie druivenrassen volgt een lagering op barriques gedurende 18 maanden. Een mooie begeleider van wit en rood vlees, wild en pastagerechten met een stevige saus.
De Sicomoro Riserva komt van meer dan 30 jaar oude Sangiovese-stokken en is een Morellino di Scansano met heel wat structuur, body en kracht. De druiven worden begin oktober geoogst als ze hun maximale phenolische rijpheid hebben bereikt. Na vinificatie rust de Sicomoro Riserva 15 maanden in overwegend nieuwe eiken vaten en daarna nog 18 maanden in de fles. Qua aroma biedt hij veel plezier met zoete kruidige en fruitige tonen van marascakersen, wilde bessen, kaneel en vanille. De smaak is vol, droog en warm met krachtige maar elegante tannines.
Tommaso Bojola en zijn familie runnen het domein Squarcialupi. De naam verwijst naar de familie Squarcialupi, sinds 1200 gevestigd in de Chianti-streek. Door de jaren heen is het domein gegroeid dankzij de herbeplanting van de wijngaarden en investeringen gericht op de productie van biologische wijnen van hoge kwaliteit (sinds 2008). De Sangiovese-druiven voor de Squarcialupi Gran Selezione komen uit de oudste wijngaarden, gelegen op een hoogte van 600 m, op de zuidelijke heuvel van Castellina in Chianti. Het levert evenwichtige wijnen op met fruitige en bloemige aroma's. Het werk in de wijngaard en in de kelder heeft als doel producten te verkrijgen die een authentieke uitdrukking zijn de Chianti-terroir. De Gran Selezione rijpt 24 maanden in kleine eikenhouten vaten. De kleur is diep robijnrood die na lange rijping neigt naar granaat. Het aroma is intens, fijn en heeft tonen van rode en zwarte bessen, hints van eikenhout en specerijen, zoethout en balsamico. De smaak is goed gestructureerd, rond en aanhoudend. Sangiovese met een grote persoonlijkheid. De fles mag een paar uren vooraf geopend worden. Gegrild, gestoofd en geroosterd vlees, wild en oude kazen zijn een prima combinatie.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.