De Crae is een 100% biologische Primitivo van de jongste wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De Crae is de nieuwste telg uit de Primitivo-familie van Tre Pini met een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood en zwart fruit, kersen en wat vanille. De smaak is vol en zacht met een fijn ondersteunend zuurtje.
De Solo van Michele Biancardi is een 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen nagenoeg op zeeniveau op 10 km van de Adriatische kust. Deze Fiano groeit op een kalkrijke bodem en is een biologische wijn. De druiven worden, vroeg in de ochtend, met de hand geoogst in september. Men brengt de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C. Een zachte, volle en frisfruitige witte wijn uit het Noord-Puglia is het resultaat.
Piscina delle Monache ofwel "het zwembad van de kloosterzusters". Aan bijzondere namen geen gebrek bij Tre Pini. Deze houtgelagerde 100% Primitivo is een warmbloedige rode Pugliees die wat weerwerk kan verdragen. Zet hem naast een stevig gerecht en geniet van de kracht, kruidige warmte en rijpe fruitigheid. De wijnstokken groeien op 450m hoogte op een rotsige kalkrijke kleigrond in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia. Na de manuele oogst en vinificatie lagert Tre Pini de wijn 12 maanden op vaten van Amerikaanse eik.
De Ponte Viro Primitivo heeft een wat afwijkende stijl t.o.v. de klassieke Primitivo-wijnen uit Centraal- en Zuid-Puglia. De wijngaarden van Michele Biancardi liggen in de noordelijk gelegen provincie Foggia, naast de Gargano en de zee, op het platteland van Cerignola. De stokken staan op een zeer kalkrijke ondergrond en de oogst is eerder vroeg dan laat in het seizoen, tussen eind augustus en begin september. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden ze ontsteeld en ondergaan ze een lichte kneuzing. De vinificatie duurt 20 dagen bij 20°C. Eens de malolactische gisting is voltooid wordt de wijn gedurende 10 maanden in grote eikenhouten vaten van 20 hL gerijpt. De Ponte Viro is ongefilterd en heeft een fris en rijk aroma geurend naar kaneel, zoethout en zwart fruit. De kenmerkende stijl van Michele uit zich ook hier met frisse zuurtjes en een lager dan normaal alcoholpercentage voor een Primitivo.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.