In 2013 besloot Enrico Piantato om de advocatuur te verlaten om zijn droom waar te maken en de lange familietraditie als wijnmakers voort te zetten. Laficaia was geboren. Het vruchtbare land van Casalotto di Mombaruzzo, de geboorteplaats van de grootvader, samen met de prachtige klimatologische omstandigheden zorgen voor de teelt van zowel druiven als ander fruit zoals vijgen en olijfbomen. De druiven voor deze Barbera d’Asti komen van de wijngaarden in de heuvels rond Nizza Monferrato. De druiven worden zacht geperst en vervolgens wordt een korte schilweking toegepast. De vinificatie vindt plaats in inox tanks, gevolgd door enkele maanden rijping in inox tanks. De kleur is robijnrood. Het aroma is geconcentreerd, licht kruidig en fruitig met aroma’s van kersen, bramen en rode bessen. De smaak is fris en elegant, met zachte tannines en een mooie sappige finale.
De Langhe Arneis Centofile kan met haar vrij rijk aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. Na de oogst en zachte persing volgt een fermentatie gedurende ongeveer 15 dagen waarbij één keer per dag een batonnage wordt gedaan, om hem zo rijk mogelijk te maken aan de aroma's die alleen deze procedure kan geven. Aan het einde van de gisting laat men hem ongeveer 4 maanden rusten op zijn eigen gistresten bij een temperatuur van ongeveer 15 graden. De kleur is intens geel en de geur doet denken aan bloemen en aromatische kruiden met eenzelfde sensatie in de mond, waar de aanhoudende frisheid en de typische noot van amandel in de afdronk opvallen, de elegantie is verrassend. Het past perfect bij voorgerechten en visgerechten.
Dit is een heerlijke Barbera d'Alba, één van de lievelingen van Marco Brangero. Naast de typische kenmerken van de Barbera; de fijne bessenzuurtjes en het vers rood fruit, zit er ook body en fruit in de wijn. De Barbera-wijngaarden liggen in Diano d'Alba, iets ten zuiden van het stadje Alba. Na de zachte persing volgt een fermentatie en maceratie gedurende ongeveer 15 dagen. De Barbera d'Alba rust 10 maanden in barriques. Drinkbaarheid en authenticiteit zijn de hoofdkenmerken. Viooltjes, cederhout en geuren van rijp rood fruit kenmerken de geur. De smaak is fris, soepel, krachtig en goed gebalanceerd.
Marco Brangero slaagt er altijd in om een zuivere Nebbiolo met finesse en drinkbaarheid te produceren. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
De jongste jaargang van de Nebbiolo d'Alba. Marco Brangero maakt er weer een zuivere Nebbiolo van met finesse en drinkbaarheid hoog in het vaandel. Ook met deze jaargang van de Nebbiolo Quattro Cloni krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld, weliswaar nog jong van hart. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De vinificatie duurt ongeveer 20 dagen waarna de Nebbiolo onmiddellijk in vaten van 500 l wordt opgeslagen waar hij bijna twee jaar zal rusten op de edele droesem. Het bottelen vindt plaats in augustus, twee jaar na de oogst. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes en fris rood fruit aanwezig. In de smaak zijn de tannines, rood fruit en houtlagering aanwezig. Jong geweld met een mooie toekomst. Past goed bij hoofdgerechten op basis van rood vlees en bij oude kazen.
Deze nobele wijn van de Nebbiolo is al eeuwenlang wereldberoemd en wordt historisch geassocieerd met het Italiaanse Risorgimento. Grote namen zoals die van Markies Giulia Falletti di Barolo, Graaf Cavour en de eerste leden van de koninklijke familie van Savoye waren getuige van het ontstaan van de Barolo en hebben bijgedragen aan het groots maken ervan. Een elegante, stijlvolle en genereuze wijn die terecht als de trots wordt beschouwd van de Italiaanse wijnbouwtraditie. De wijngaarden van Laficaia liggen verspreid rond Barolo in Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Novello, La Morra, Verduno en Grinzane Cavour. De Nebbiolo-druiven worden geoogst wanneer ze volledig rijp zijn en onmiddellijk verwerkt wanneer ze de kelder bereiken. De fermentatie bij ongeveer 30°C duurt ca. zes weken. Na de malolactische gisting wordt de wijn gedurende 24 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten, gedurende 4 tot 6 maanden in inox vaten en verder in de fles, voordat ze op de markt wordt gebracht. Nu nog robijnrood van kleur maar evoluerend naar granaatrood. Het aroma is subtiel en toch intens en aanhoudend. De smaak is een warm, vol, complex, droog en evenwichtig. Zijn elegantie wordt bepaald door de aanwezigheid van reeds getemperde en complexe tannines. Perfect bij geroosterd vlees, ideaal in combinatie met alle wildgerechten en een mooie begeleider van truffel en oude kazen.
Een mousserende wijn uit Piemonte is eerder een zeldzaamheid. Marco Brangero maakt met zijn Alta Langa Extra Brut een 100%-Chardonnay volgens de Metodo Classico, zijnde een tweede fermentatie in de fles. De wijn heeft alles om er heerlijk van te genieten, een finesse en complexiteit die zelfs bij een maaltijd niet zou misstaan. De wijngaard ligt op een heuvel waar witte tufsteen en mergel volop aanwezig zijn in de ondergrond. De vinificatie van deze wijn vindt plaats in inox tanks bij een gecontroleerde temperatuur gedurende ca. 20 dagen. Hij wordt daarna gebotteld voor de tweede gisting op fles die ongeveer 40 maanden duurt. De kleur is strogeel met delicate gouden reflecties. Het aroma is complex, uitnodigend, delicaat, met hints van lindebloesem, citrus, honing, gebak en aangenaam mineraal. De smaak is fijn, complex, droog met hints van frisse citrus en wit fruit, met een rijke knapperige textuur en een lange minerale afdronk. Drink hem als aperitief of bij wit vlees, gevogelte en visgerechten.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw aankopen met plezier belonen.
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook & Instagram
Via de Facebook & Instagram pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
Mollie.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op Betalen voor meer
info.