Veneto

1 - 15 of 21

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Raboso Rosato
  Sale
  De Raboso-druif is de oudste en bekendste druif van de Piave-streek. Dit druivenras komt er al minstens 600 jaar voor en heeft een rustiek karakter en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De hoge tannines en aciditeit zijn belangrijk voor de productie van sprankelende wijnen. Deze complexloze wijn is een frizzante, een wijn gemaakt om van te genieten bij lichte maaltijden, salades en voorgerechten
  De druiven worden met de hand geoogst, geperst en het druivensap blijft voor een korte periode op lage temperatuur in contact met de druivenschillen wat de rosékleur verklaart. De hergisting gebeurt in stalen vaten voor botteling. Deze Raboso Rosato heeft een frisse geur van kersen en wat eucalyptus. De smaak is droog, frisfruitig en doet denken aan framboos en veenbes.

  € 8,50

  € 6,80

  • Soave
  • Corte Adami
  • 2016
  • 750 ml
  Soave
  Een Soave gemaakt van Garganega en Trebbiano di Soave. De druiven groeien op een bodem van vulkanische oorsprong gemengd met tufsteen. De wijnstokken zijn meer dan 30 jaar oud. De wijngaard ligt op een hoogte van 350m, in Castelcerino. De Garganega is de belangrijkste witte druivensoort in dit deel van de Veneto, de provincie Verona.
  De druiven zijn begin september manueel geoogst. In de cantina worden de druiven zacht geperst in een afgesloten systeem met beperkte zuurstof. Het sap en de schillen macereren een hele nacht op ongeveer 14°C. De alcoholische gisting, onder gecontroleerde temperatuur, gebeurt in inoxtanks. De wijn blijft in contact met de droesem gedurende twee maanden.
  € 7,95
  Pinot Grigio
  Deze regio van Noord-Italië is een ideaal productiegebied voor de Pinot Grigio. Dit druivenras vraagt de juiste balans tussen ondergrond, klimaat en ventilatie. De wijngaarden van Bonotto delle Tezze bevinden zich op de alluviale afzettingen van de Piave-rivier. De ondergrond bestaat uit grind en klei.
  Na uitdunnen van de druivelaar in de lente volgt de oogst op het einde van de zomer. Na een kort schilcontact met de most fermenteert de Pinot Grigio op lage temperatuur.
  € 8,50
  Raboso Rosso
  Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet zware rode wijn.
  De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert.
  € 8,50
  Raboso Ribelle
  Nieuw
  De Raboso Ribelle is een rode frizzante die we het best kunnen vergelijken met een traditionele lambruscostijl. De Raboso del Piave is hier de druivenleverancier. De Raboso Ribelle is wel degelijk een beetje rebels. Fris rood fruit, een stevige smaak en een bovengemiddelde zuurgraad kenmerken deze frizzante, een mooie aanvulling op de bestaande wijnen van Bonotto delle Tezze op basis van deze autochtone rode Raboso.
  De druiven worden eind september geoogst. Na de persing, maceratie en eerste fermentatie in inoxtanks volgt de tweede fermentatie volgens de methode Charmat in autoclaven. De kleur is dieppaars. Het aroma is fris vers rood fruit. De smaak is stevig, fruitig en bevat mooie maar stevige zuurtjes. Drink deze Raboso Ribelle koel maar nooit koud.
  € 8,95
  Soave Classico CimAlta
  De Soave Classico CimAlta is een pure Garganega-wijn afkomstig van het hoogste deel van het oorspronkelijke herkomstgebied van de Soave, de Soave Classico. Jaargang 2015 is de tweede jaargang die Corte Adami van deze wijn op de markt brengt. Een wijn met een uniek karakter waar de minerale frisheid en sappige smaak worden versterkt door nobele fruitige en bloemige noten.
  In de wijngaard, gelegen in de historische cru Castelcerino, op de hoogste piek van de Classico zone ( 338 m) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 35 jaar. De ondergrond is een mengeling van vulkanische tufsteen en kalksteen.
  € 8,95
  Soave Vigna della Corte
  Een Garganega in purezza zoals de Italianen dat noemen, een mono-variëteit. De druiven voor de Vigna della Corte komen uit de wijngaard in Castelcerino van zeer oude wijnstokken en worden een maand later geoogst dan de Soave. Dat betekent dus een oogst tegen eind oktober. Het resultaat is te merken in kleur en kracht. De Soave Vigna della Corte is exotischer, rijper en gestructureerder. Corte Adami noemt deze wijn "Un Soave vestito da sera", een Soave in avondkledij.
  Na de manuele oogst, in september, volgt eerst een cryo-maceratie in de wijnpers gedurende 10 à 12 uur. De fermentatie gebeurt in inox tanks onder gecontroleerde temperatuur en rust daarna op eigen droesem gedurende twee maanden.
  € 9,00
  Prosecco Frizzante
  De Prosecco Frizzante staat voor jeugdigheid en "freschezza". Het is een moderne wijn, levendig en zorgeloos, de ideale begeleider van talloze gelegenheden. Net als de Spumante is deze Frizzante gemaakt van de Prosecco-druif en leunt er qua aroma en smaak dicht tegenaan.
  De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Prosecco-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de zachte persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  € 9,50
  Valpolicella Superiore
  Een Valpolicella van het type Superiore. De wijngaard van de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.
  De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een zachte en zeer aangename wijn.
  € 9,75
  • Barabane
  • Bonotto delle Tezze
  • 2013
  • 750 ml
  Barabane
  De Barabane is een 100% Carmenère uit de Piave-regio, ten noorden van Venetië. De eerste notities over de aanwezigheid van Carmenère-stokken zijn uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Heel vaak in het verleden verward met de Cabernet Franc kan men dit druivenras in ideale omstandigheden verbouwen op de minerale ondergrond van de Piave-streek, mede dankzij het relatief zachte klimaat en de bescherming van de omliggende Dolomieten en Pre-Alpi.
  De wijngaard ligt aan de oevers van de Piave-rivier. De druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Na persing volgt de maceratie gedurende 20 dagen in eiken vaten. Na de fermentatie volgt een verdere rijping van 12 maanden in grote vaten van Franse eik. Nadien volgt een minimale flessenrust van vier maanden.
  € 9,95
  Valpolicella Superiore
  De nieuwste jaargang van de Valpolicella Superiore met een restyling van het etiket. De wijngaard van de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.
  De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een zachte, volle en zeer aangename wijn.
  € 9,95
  SenzaFine Spumante Millesimato Brut
  Het nieuwste product van Corte Adami is de SenzaFine Spumante Millesimato 2015 Brut. Een blend van de autochtone Garganega en de internationale Chardonnay. Een delicate en fluwelige mousserende wijn met een fijne pareling die fris en droog overkomt.
  Ideaal om als aperitief en te combineren met licht maaltijden van vis of wit vlees. Geniet maar lang van deze SenzaFine maar wees er snel bij want de productie is beperkt. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  € 11,95
  Prosecco Spumante Brut
  De Prosecco wijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op de heuvels rond Conegliano. De oorsprong van dit druivenras is redelijk onbekend maar volgens sommigen was het al bekend in het Romeinse Rijk als de 'Pucino', de favoriete drank van Keizerin Livia Augusta.
  De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Prosecco-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  € 11,95
  Valpolicella Superiore Ripasso
  Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. Sinds 2009 bestaat de Valpolicella Ripasso als een DOC. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.
  De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten van de most van de druiven die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid, elegantie en kruidigheid.
  € 12,95
  • Potestà
  • Bonotto delle Tezze
  • 2013
  • 750 ml
  Potestà
  De Potestà is oud-Venetiaans voor "hoofd van het huishouden". Deze topwijn van Bonotto delle Tezze is gemaakt van de Raboso del Piave. Zeer elegant, gestructureerd en fijn. De Raboso was de favoriete wijn van de Venetiaanse aristocratie en één van de belangrijkste handelsgoederen van de Venetiaanse Republiek.
  De druiven worden pas laat in de herfst geoogst als de eerste sneeuw in de wijngaard te zien is. Samen met de schillen gist het druivensap in inoxvaten gedurende zes maanden. Daarna laat men de helft verder rijpen op Franse eik en de andere helft op Sloveense eik. De flesrijping duurt minstens één jaar.
  € 15,00

1 - 15 of 21

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina