Veneto

1 - 15 of 16

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Raboso Rosato
  Sale
  De Raboso-druif is de oudste en bekendste druif van de Piave-streek. Dit druivenras komt er al minstens 600 jaar voor en heeft een rustiek karakter en is goed bestand tegen allerlei ziekten. De hoge tannines en aciditeit zijn belangrijk voor de productie van sprankelende wijnen. Deze complexloze wijn is een frizzante, een wijn gemaakt om van te genieten bij lichte maaltijden, salades en voorgerechten
  De druiven worden met de hand geoogst, geperst en het druivensap blijft voor een korte periode op lage temperatuur in contact met de druivenschillen wat de rosékleur verklaart. De hergisting gebeurt in stalen vaten voor botteling. Deze Raboso Rosato heeft een frisse geur van kersen en wat eucalyptus. De smaak is droog, frisfruitig en doet denken aan framboos en veenbes.

  € 9,00

  € 7,95

  Pinot Grigio
  Deze regio van Noord-Italië is een ideaal productiegebied voor de Pinot Grigio. Dit druivenras vraagt de juiste balans tussen ondergrond, klimaat en ventilatie. De wijngaarden van Bonotto delle Tezze bevinden zich op de alluviale afzettingen van de Piave-rivier. De ondergrond bestaat uit grind en klei.
  Na uitdunnen van de druivelaar in de lente volgt de oogst op het einde van de zomer. Na een kort schilcontact met de most fermenteert de Pinot Grigio op lage temperatuur.
  € 8,50
  Raboso Rosso
  Een druivenras met veel potentieel is deze Raboso zeker en vast. Met de Raboso Rosso krijgen we een frisse en sappige wijn in het glas. Voor mooie lente- en zomerdagen een lekkere, niet zware rode wijn.
  De druiven worden pas laat in oktober geoogst wanneer rijpheid en zuren optimaal zijn geëvolueerd. De fermentatie en lagering gebeurt volledig in inoxvaten. Voor de fermentatie gebruikt Bonotto delle Tezze de Eureka-methode die het schilcontact met de most optimaliseert.
  € 8,50
  • Barabane
  • Bonotto delle Tezze
  • 2013
  • 750 ml
  Barabane
  Sale
  De Barabane is een 100% Carmenère uit de Piave-regio, ten noorden van Venetië. De eerste notities over de aanwezigheid van Carmenère-stokken zijn uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Heel vaak in het verleden verward met de Cabernet Franc kan men dit druivenras in ideale omstandigheden verbouwen op de minerale ondergrond van de Piave-streek, mede dankzij het relatief zachte klimaat en de bescherming van de omliggende Dolomieten en Pre-Alpi.
  De wijngaard ligt aan de oevers van de Piave-rivier. De druiven worden begin oktober met de hand geoogst. Na persing volgt de maceratie gedurende 20 dagen in eiken vaten. Na de fermentatie volgt een verdere rijping van 12 maanden in grote vaten van Franse eik. Nadien volgt een minimale flessenrust van vier maanden.

  € 9,95

  € 8,95

  Raboso Ribelle
  De Raboso Ribelle is een rode frizzante die we het best kunnen vergelijken met een traditionele lambruscostijl. De Raboso del Piave is hier de druivenleverancier. De Raboso Ribelle is wel degelijk een beetje rebels. Fris rood fruit, een stevige smaak en een bovengemiddelde zuurgraad kenmerken deze frizzante, een mooie aanvulling op de bestaande wijnen van Bonotto delle Tezze op basis van deze autochtone rode Raboso.
  De druiven worden eind september geoogst. Na de persing, maceratie en eerste fermentatie in inoxtanks volgt de tweede fermentatie volgens de methode Charmat in autoclaven. De kleur is dieppaars. Het aroma is fris vers rood fruit. De smaak is stevig, fruitig en bevat mooie maar stevige zuurtjes. Drink deze Raboso Ribelle koel maar nooit koud.
  € 9,00
  Prosecco Frizzante
  De Prosecco Frizzante staat voor jeugdigheid en "freschezza". Het is een moderne wijn, levendig en zorgeloos, de ideale begeleider van talloze gelegenheden. Net als de Spumante is deze Frizzante gemaakt van de Prosecco-druif en leunt er qua aroma en smaak dicht tegenaan.
  De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Prosecco-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de zachte persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  € 9,50
  Valpolicella Superiore
  De nieuwste jaargang van de Valpolicella Superiore met een restyling van het etiket. De wijngaard van de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.
  De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een zachte, volle en zeer aangename wijn.
  € 9,95
  Prosecco Spumante Brut
  De Prosecco wijnstok werd tweehonderd jaar geleden al gekweekt op de heuvels rond Conegliano. De oorsprong van dit druivenras is redelijk onbekend maar volgens sommigen was het al bekend in het Romeinse Rijk als de 'Pucino', de favoriete drank van Keizerin Livia Augusta.
  De Prosecco-wijngaard van Bonotto delle Tezze ligt in de heuvels van Collalbrigo, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is fundamenteel voor de ontwikkeling van de aroma's van de Prosecco-druif. De druiven worden met de hand geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  € 11,95
  Spumante Baldi Millesimato Extra Dry
  De Prosecco wijnstok werd al eeuwen jaar geleden verbouwd op de heuvels rond Conegliano en Valdobbiadene.
  De wijngaarden van Baldi liggen in dit gebied, tussen de Dolomieten in het Noorden en de Adriatische kust. De ventilatie, ondergrond en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zijn fundamenteel voor de goede ontwikkeling van de druif. De druiven worden manueel geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  De licht strogele kleur, fijne pareling, bloemig aroma en frisfruitige smaak maken er een ideale aperitiefwijn van.
  € 12,50
  Prosecco Baldi Superiore DOCG Brut
  De wijngaarden voor de Prosecco Superiore Brut van Baldi liggen in Ogliano di Conegliano, in het DOCG-gebied van Conegliano en Valdobbiadene. De ventilatie doorheen het heuvelachtig gebied en de kalkrijke en kleihoudende ondergrond zorgen voor een uitstekende ontwikkeling van de druif. Baldi past ook alleen biologische productiemethoden toe.
  De druiven worden manueel geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  De strogele kleur, fijne pareling, fris aroma en elegante smaak maken er een ideale droge aperitiefwijn van.
  € 13,95
  Prosecco Baldi Superiore DOCG Brut "Rive di Ogliano"
  De wijngaarden voor de geraffineerde Prosecco Superiore Brut "Rive di Ogliano" van Baldi liggen in Ogliano di Conegliano, in het DOCG-gebied van Conegliano en Valdobbiadene. De ventilatie doorheen het heuvelachtig gebied en de kalkrijke en kleihoudende ondergrond zorgen voor een uitstekende ontwikkeling van de druif. Baldi past ook alleen biologische productiemethoden toe.
  De druiven worden manueel geoogst. Na de persing volgt de fermentatie op lage temperatuur. De tweede fermentatie gebeurt volgens de methode Charmat.
  De strogele kleur, persistente pareling, fris aroma en elegant mineralige smaak maken er een ideale aperitiefwijn of begeleider van fijne vlees- en visgerechten van.
  € 14,95
  • Potestà
  • Bonotto delle Tezze
  • 2013
  • 750 ml
  Potestà
  De Potestà is oud-Venetiaans voor "hoofd van het huishouden". Deze topwijn van Bonotto delle Tezze is gemaakt van de Raboso del Piave. Zeer elegant, gestructureerd en fijn. De Raboso was de favoriete wijn van de Venetiaanse aristocratie en één van de belangrijkste handelsgoederen van de Venetiaanse Republiek.
  De druiven worden pas laat in de herfst geoogst als de eerste sneeuw in de wijngaard te zien is. Samen met de schillen gist het druivensap in inoxvaten gedurende zes maanden. Daarna laat men de helft verder rijpen op Franse eik en de andere helft op Sloveense eik. De flesrijping duurt minstens één jaar.
  € 15,00
  Recioto di Soave
  Een passito met een grote intensiteit, zoet maar niet zwaar dankzij de vulkanische bodem waarop de druivenstokken groeien en daardoor die voldoende mineraliteit afgeven. De Garganega-druif komt van 40-jaar oude druivenstokken uit de eigen wijngaard in Castelcerino. De wijngaard ligt op 350m hoogte.
  Na de oogst van de Garganega-druiven drogen de druiventrossen gedurende 5 maanden in en verliezen ze ongeveer de helft van hun oorspronkelijk gewicht. Na deze periode worden ze zacht geperst en start de fermentatie deels in inoxtanks en deels op hout. De langzame gisting die tot de lente kan duren laat uiteindelijk een deel restsuiker achter die de Recioto di Soave zo kenmerkt. De wijn blijft daarna 7 à 8 maanden op eigen droesem rusten met regelmatig omroeren. Hierna volgt 4 maanden rust in inoxtanks en 6 à 7 maanden flessenrust vooraleer ze op de markt komt.
  € 16,00
  Soave Il Decennale
  Sale
  Een jubileumwijn om het 10-jarig bestaan van Corte Adami te vieren! Deze Soave Il Decennale wil niet alleen een feestelijk moment in de verf zetten maar ook de passie voor innovatie en kwaliteit tastbaar maken. Een 100% Garganega die na een late oogst, eind oktober, zacht geperst is met een aantal uren schilcontact. Zowat alles aan deze wijn is anders dan een klassieke Soave. De lagering op eigen droesem, geen toegevoegde sulfieten, geen filtering, de meegebottelde fijne droesem, en ten slotte de magnumfles.Van deze Il Decennale zijn 900 magnums gebotteld. Wij hopen dat ze ook hun elfde, twaalfde,......bestaansjaar op deze wijze vieren.

  € 29,00

  € 25,00

  Amarone della Valpolicella
  De Amarone della Valpolicella is het paradepaardje uit de Valpolicella-streek. De appasimento-techniek om een Amarone te maken is al van oudsher bekend maar pas sinds de jaren '50 van de vorige eeuw op grote schaal toegepast. Het langdurig indrogen van de druiven maakt deze wijnsoort zo uniek. Een late oogst is belangrijk omdat de druiven daardoor meer suikers bevatten. Het indrogen voor de persing en de lange houtlagering vormen andere belangrijke onderdelen in het bekomen van dit hoogstaand eindproduct.
  De druivenrassen Corvinone, Corvina en Rondinella die Corte Adami gebruikt voor de Amarone worden speciaal geselecteerd. Corte Adami oogst de druiven in kleine manden en worden aansluitend ingedroogd in goed verluchte lokalen. Hierna volgt een tweede selectie van de druiven. De alcoholische fermentatie gebeurt gedurende 20 à 25 dagen onder gecontroleerde temperatuur in inoxtanks. De maloctische gisting volgt in eiken vaten van 500 liter met maandelijkse battonage. De laatste stap is een houtlagering die twee jaar duurt.
  € 28,95

1 - 15 of 16

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina