Toscane

1 - 15 of 33

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Serin Vermentino
  De Serin, gemaakt uit een handmatige selectie van Vermentino-druiven, is ook in deze nieuwe jaargang 2015 een heerlijk toegankelijke witte Toscaan. Serin is het lokale woord voor een klein vogeltje. De manuele oogst werd afgerond in de eerste dagen van september. De alcoholische gisting vond plaats in roestvrijstalen tanks bij 16 graden om de natuurlijke frisheid en zijn aromatische eigenschappen te behouden.
  Het resultaat is een elegante en goed gebalanceerde Vermentino. De kleur is strogeel. De geuren drukken de typische eigenschappen van de Zuid-Toscaanse Maremma uit, de fruitige zuurgraad van witte perzik en de aromatische intensiteit van die typische mediterrane kruiden.
  € 8,50
  • Turione
  • Tenuta Casteani
  • 2014
  • 750 ml
  Turione
  In 2015 vierde Tenuta Casteani de geboorte van een nieuwe wijn, de Turione. Turione betekent de jonge knop van de asperge, een groente die zijn natuurlijke habitat heeft op het wijndomein, waar ze elk jaar getuige zijn van de kieming en de bloei, van mei tot juli. De nieuwe Turione is een paarsgekleurde rode wijn, verkregen uit Sangiovese- en Merlotdruiven.
  Na de klassieke vinificatie volgt een rustperiode in stalen tanks. Het is een sappige, frissi en elegante wijn. Deze Turione biedt geuren van rode vruchten, licht zwarte peper en zoethout. Vol en fris in de mond met een evenwichtige zuurgraad, eindigend op een lange fruitige persistentie.
  € 9,00
  Chianti Il Gargaiolo
  Vernoemd naar een wild beekje in de buurt van de wijngaarden is deze Chianti Il Gargaiolo een blend van Sangiovese, Merlot en Ciliegiolo. Een mooi gebalanceerde wijn die een korte houtlagering ondergaat van 4 maanden.
  We weten al langer dat Sangiovese en Merlot harmonieuze wijnen opleveren en dat is hier niet anders. Zeer aangenaam en drinkbaar.
  € 9,50
  • Rusada
  • Tenuta Casteani
  • 2015
  • 750 ml
  Rusada
  De Rusada is weer in het gamma opgenomen. Tenuta Casteani maakt deze rosé van Sangiovese, Grenache en een piepklein aandeel Aleatico.
  Licht van kleur maar intens van aroma en romig van smaak. De schillen blijven maar een paar uren in contact met het druivensap om zo weinig mogelijk kleur af te geven. Na het verwijderen van de schillen past Tenuta Casteani de klassieke vinificatie in wit toe.
  Een heerlijke Zuid-Toscaanse rosé is het resultaat, om op een mooie lente- of zomeravond bij weg te dromen en je in de Maremma te wanen.
  € 9,50
  Vermentino
  Sale
  De Vermentino is van oudsher verbonden aan de Toscaanse kustgebieden. Maar ook in het binnenland van deze regio is dit wit druivenras aangeplant. De klimatologische omstandigheden zijn wat harder maar door voldoende temperatuurverschil tussen dag en nacht slaagt San Ferdinando er in een fruitige en fluwelige Vermentino te presenteren.
  De manuele oogst eind september, de selectie van de druiven, de temperatuurgecontrolleerde fermentatie en het weglaten van de malolactische gisting leveren een zeer mooi en toegankelijk eindproduct op.

  € 11,00

  € 9,95

  Ciliegiolo Rosato
  Ciliegiolo, een authentiek Toscaans druivenras als rosé gevinifieerd. Dit kom je nog minder tegen dan de rode variant. De naam verwijst naar de typische geur van kersen, ciliegie. De wijn is fris, sappig en heeft lekkere zuren. San Ferdinando heeft ervoor gekozen om zowel de fermentatie als de lagering volledig in inoxtanks te doen en zo de puurheid van de Ciliegiolo te bewaren, ideaal om van te genieten op een warmere dag...
  € 9,95
  Chianti Podere Gamba
  De naam van deze Chianti verwijst op oude kaarten naar de plek waar de oorspronkelijke Sangiovese-klonen aangeplant waren. De Chianti Podere Gamba doet naast de Sangiovese ook eer aan een ander authentiek Toscaans druivenras, de Pugnitello. Dit druivenras is maar zeer recent weer opgedoken, door enkele domeinen weer aangeplant en sinds 2002 als een apart druivenras ingeschreven in het Registro Nazionale delle Varietà di Vite. De naam van de Pugnitello verwijst naar de compacte vorm van de druiventros die doet denken aan een gesloten vuist, il pugno.
  De donkergekleurde Chianti Podere Gamba geurt naar zoethout, wat koffie en chocolade en smaakt heerlijk en toegankelijk met zijn fluwelige tannines en frisse zuren.
  € 9,95
  Ciliegiolo
  Dit authentiek Toscaans druivenras als mono-variëteit gevinifieerd. Je komt het niet veel tegen. De naam verwijst naar de typische geur van kersen, ciliegie. Het is de frisheid en lichte kruidigheid die deze wijn kenmerkt. San Ferdinando heeft ervoor gekozen om zowel de fermentatie als de lagering volledig in inoxtanks te doen en zo de puurheid van de Ciliegiolo te bewaren.
  Je kan hem ook licht gekoeld drinken, dus ideaal om van te genieten op een warmere dag...
  € 9,95
  Chianti Superiore
  De nieuwste jaargang van de Chianti DOCG van Majnoni Guicciardini is deze 2015. De wijnen van Majnoni Guicciardini zijn biologisch en hoofdzakelijk van de Sangiovese-druif gemaakt. De Colorino en Ciliegiolo voegen wat kleur en aroma toe maar het hart van deze Chianti blijft nog steeds de Sangiovese, het bloed van Jupiter.
  De wijngaarden die op het zuiden en zuidwesten gericht zijn, liggen verspreid rond het familiaal huis in Vico d'Elsa, tussen Siena en Firenze. De oogst gebeurt volledig manueel en in verschillende rondes naargelang de rijpheid van de druiventrossen. Na vinificatie rust de wijn 18 maanden in verglaasde cementkuipen. De beste Sangiovese rust voor 6 à 12 maanden op Franse eik en na botteling volgt minstens 3 maanden flessenrust.
  € 9,95
  Ottonelli Montecucco
  De Montecucco Rosso van Ottonelli is een gestructureerde blend van Sangiovese en Cabernet Sauvignon, een combinatie die je minder vaak tegenkomt. Deze wijn heeft een diepe robijnrode kleur. De neus is uitnodigend met hints van kersen, bosvruchten en kruiden. In de mond vinden we bramen en rijpe kersen met zachte tannines, een lekkere frisheid en elegante plantaardige nuances van de Cabernet. De Montecucco Rosso eindigt op lange fruitige en kruidige tonen.
  € 11,00
  Vermentino
  Nieuw
  San Ferdinando haalt met deze Vermentino 2016 de hoogste onderscheiding in de Gambero Rosso binnen, een Tre Bichierri. Dit druivenras is van oudsher verbonden aan de Toscaanse kustgebieden maar ook in het binnenland van deze regio is het druivenras aangeplant. De klimatologische omstandigheden zijn wat harder maar door voldoende temperatuurverschil tussen dag en nacht slaagt San Ferdinando er in een frisfruitige en mineralige Vermentino te presenteren.
  De manuele oogst eind september, de selectie van de druiven, de temperatuurgecontrolleerde fermentatie en het weglaten van de malolactische gisting leveren een zeer mooi en toegankelijk eindproduct op.
  € 11,00
  Spirito Libero
  De Spirito Libero is een Sangiovese-wijn zonder toegevoegd sulfiet, het additief dat normaal gezien gebruikt wordt om voedingswaren te bewaren en oxidatie af te remmen. Het is de eerste rode wijn van Tenuta Casteani die dankzij nieuwe vinificatietechnieken geen toegevoegd sulfiet nodig heeft om de organoleptische eigenschappen van de wijn te bewaren. De enige sulfieten die in deze wijn voorkomen zijn diegenen die in het natuurlijke fermentatieproces van het druivensap gevormd zijn.
  Consumenten kunnen een intollerantie ontwikkelen voor sulfieten en het gebruik ervan kan een negatieve invloed hebben op het aroma van wijn. Om deze redenen is het nodig om alternatieve methoden te ontwikkelen om wijn van hoge kwaliteit te produceren zonder toevoeging van sulfiet. Spirito Libero is volgens deze filosofie gemaakt door de combinatie van een strenge selectie van gezonde druiven, een innovatieve vinificatiemethode en aandacht voor de gezondheid van de consument.
  € 11,95
  Chianti Classico Lamole
  De Chianti Classico Lamole van Susanna Grassi van I Fabbri is een 100% Sangiovese Grosso en door Enogea met "Outstanding" bekroond. De wijnen van Susanna zijn biologisch en altijd met de Sangiovese-druif in de hoofdrol.
  Deze Chianti Classico is de meest pure uitdrukking van haar lijn aan Chianti Classico wijnen. Voor deze variant opteert ze voor minimale menselijke ingrepen.
  De oogst gebeurt volledig manueel. Na vinificatie rust de wijn 12 maanden in verglaasde cementkuipen. Na botteling volgt minstens 3 maanden flessenrust.
  € 13,95
  Chianti Riserva
  De Chianti Riserva van Majnoni Guicciardini komt uit dezelfde wijngaarden van Patrignoncello, San Pietro en Spareto als de Chianti. Deze Riserva bevat de beste selectie aan Sangiovese- en Colorino-druiven. Een heerlijk fluwelige Chianti die de houtlagering al perfect verwerkt heeft en klaar is om in goed gezelschap gedronken te worden.
  De oogst gebeurt volledig manueel en enkel de beste Sangiovese-druiven komen in deze Riserva terecht. De most macereert ongeveer 17 dagen met de schillen. Na vinificatie rust de wijn 14 maanden op Franse eik en na botteling volgt minstens 6 maanden flessenrust.
  € 14,50
  Piccabòn Spumante Millesimato
  Een Toscaanse Millesimato Spumante van 100% Vermentino. Niet een wijntype dat we direct uit het Zuid-Toscaans gebied van de Maremma en van deze druivensoort verwachten. Maar het resultaat is een mooie verrassend frisse spumante. Piccabòn is een zeer oude benaming voor de Vermentino-druif.
  De Vermentino-druiven worden eind augustus geoogst. De druiven waren zeer gezond met een redelijk hoge zuurtegraad wat de perfecte basis vormde voor de basiswijn. Na de eerste fermentatie gebruikt Tenuta Casteani de methode Martinotti-Charmat in autoclaven voor de tweede fermentatie. Deze Piccabòn heeft een heel fijne pareling en aroma en smaak van wit rijp fruit en wat citrus.
  € 14,95

1 - 15 of 33

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina