Sicilië

5 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Feud'O Rosso
  Ook voor de Feud'O Rosso combineert Gambino druiven uit de wijngaarden van Caltanisetta en druiven van de flanken van de Etna. De Nero d'Avola en de Nerello Mascalese. Een samenstelling die je zelden of nooit tegenkomt. Het levert een bijzonder plezierige en frisse wijn op die fruitigheid en mineraliteit mooi laat verweven.
  De kleur is robijnrood. Het aroma zit vol rood fruit en zoethout. De smaak is sappig, fruitig en zeer aangenaam.
  € 9,75
  Feud'O Bianco
  Je kan deze Feud'O Bianco van Gambino het beste van twee delen Sicilië noemen. De kalkrijke kleigrond van de wijngaarden in Caltanisetta waar de Grillo-druiven groeien gecombineerd met de vulkanische ondergrond in Liguaglossa waar Gambino de Carricante-druiven verbouwd. Een heerlijke en sappige witte Siciliaan!
  De kleur is strogeel. In het krachtig aroma herkennen we veel wit fruit en citrus. De smaak is sappig, vol en aangenaam. Voor beide Feud'O-wijnen focust Gambino duidelijk op drinkbare wijnen gemaakt van autochtone druivenrassen.
  € 9,75
  Duvanera
  De Duvanera is een 100% Nero d'Avola, het rode druivenras van Sicilië. De druiven voor de Duvanera groeien in de wijngaarden, gelegen zijn in het centrale deel van Sicilië, in de buurt van Caltanisetta. De ondergrond daar bestaat vooral uit kalkrijke kleigrond. Deze Duvanera is weer een heel mooie vertegenwoordiger van de icoondruif van Sicilië.
  Na de oogst en fermentatie rust de Duvanera nog 9 maanden op eiken vaten. De kleur is diep robijnrood. In de neus voelen we aangename en warme geuren van zwart en rood fruit, een beetje vanille en fijne zuren. De smaak is vol, fris, rond en aangenaam lang.
  € 12,95
  Alicant
  De Cabernet Sauvignon- en Alicante-druiven van Gambino groeien eveneens in de wijngaarden van Linguaglossa, op de Noord-flank van de Etna op 900m hoogte. De ondergrond is uiteraard vulkanisch en geeft de nodige mineraliteit aan de wijn. Het druivenras Alicante kennen we ook onder de naam van Garnacha (Spanje) of Grenache (Frankrijk).
  De maceratie duurt minstens 10 dagen en de lagering op Franse eik duurt 9 maanden. Na botteling rust de Alicant nog minimaal 6 maanden op fles. De kleur is robijnrood en het parfum doet denken aan rozen en rijp rood fruit. De smaak is sappig, licht kruidig, warm en geconcentreerd.
  € 16,00
  Tifeo Rosso
  De Tifeo Rosso is een blend van de twee typische rode druivenrassen die op de flanken van de Etna-vulkaan worden verbouwd, de Nerello Mascalese en de Nerello Cappuccio. De naam van de Nerello Mascalese is afkomstig van de vlakte van Mascali, gelegen tussen de vulkaan en de zee, in de provincie Catania. De Nerello Cappuccio of Nerello Mantellato dankt haar naam aan de vorm waarin ze groeit. Beide antieke rassen zijn vermoedelijk door de Grieken op Sicilië aangeplant.
  De vulkanische ondergrond en karaktertrekken van de druiven leveren gestructureerde wijnen op met veel mineraliteit, tannines en zuren en een behoorlijk verouderingspotentieel.
  € 16,50

5 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina