Sicilië

6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Feud'O Rosso
  Sale
  Ook voor de Feud'O Rosso combineert Gambino druiven uit de wijngaarden van Caltanisetta en druiven van de flanken van de Etna. De Nero d'Avola en de Nerello Mascalese. Een samenstelling die je zelden of nooit tegenkomt. Het levert een bijzonder plezierige en frisse wijn op die fruitigheid en mineraliteit mooi laat verweven.
  De kleur is robijnrood. Het aroma zit vol rood fruit en zoethout. De smaak is sappig, fruitig en zeer aangenaam.

  € 9,75

  € 8,75

  Feud'O Rosso
  De nieuwste jaargang van de Feud'O Rosso is weer een lekker toegankelijke en volbloed Siciliaan. Gambino combineert druiven uit de wijngaarden van Caltanisetta en druiven van de flanken van de Etna; resp. de Nero d'Avola en de Nerello Mascalese. Een samenstelling die je zelden of nooit tegenkomt. Het levert een bijzonder plezierige en volle wijn op die fruitigheid en mineraliteit mooi laat verweven.
  De kleur is robijnrood. Het aroma zit vol rood fruit, kruiden en zoethout. De smaak heeft een fijn zuurtje en body, en is warm en fruitig.
  € 9,75
  Feud'O Bianco
  Je kan deze Feud'O Bianco van Gambino het beste van twee delen Sicilië noemen. De kalkrijke kleigrond van de wijngaarden in Caltanisetta waar de Grillo-druiven groeien gecombineerd met de vulkanische ondergrond in Liguaglossa waar Gambino de Carricante-druiven verbouwd. Een heerlijke en sappige witte Siciliaan!
  De kleur is strogeel. In het krachtig aroma herkennen we veel wit fruit en citrus. De smaak is sappig, vol en aangenaam. Voor beide Feud'O-wijnen focust Gambino duidelijk op drinkbare wijnen gemaakt van autochtone druivenrassen.
  € 9,75
  Duvanera
  De Duvanera is een 100% Nero d'Avola, het rode druivenras van Sicilië. De druiven voor de Duvanera groeien in de wijngaarden, gelegen zijn in het centrale deel van Sicilië, in de buurt van Caltanisetta. De ondergrond daar bestaat vooral uit kalkrijke kleigrond. Deze Duvanera is weer een heel mooie vertegenwoordiger van de icoondruif van Sicilië.
  Na de oogst en fermentatie rust de Duvanera nog 9 maanden op eiken vaten. De kleur is diep robijnrood. In de neus voelen we aangename en warme geuren van zwart en rood fruit, een beetje vanille en fijne zuren. De smaak is vol, fris, rond en aangenaam lang.
  € 12,95
  Tifeo Bianco
  De Tifeo Bianco is een blend van de twee typische witte Siciliaanse druivenrassen, de Catarratto en de Carricante. De Catarrato is een ras dat je vooral tegenkomt aan de westkust van het eiland, in de provincie Trapani. Lange tijd diende de druif enkel als ingrediënt voor de beroemde Marsala wijn. De druif levert een frisse toets vol citrus, witte bloemen en aardse tonen. De Carricante druif groeit dan weer op de hellingen van de Etna met zijn vulkanische ondergrond en zorgt voor fijne zuren en kruidigheid.
  De Tifeo Bianco is een fijne maar ook gestructureerde witte wijn voor de liefhebbers van een witte wijn met extra punch.
  € 16,00
  Tifeo Rosso
  De Tifeo Rosso is een blend van de twee typische rode druivenrassen die op de flanken van de Etna-vulkaan worden verbouwd, de Nerello Mascalese en de Nerello Cappuccio. De naam van de Nerello Mascalese is afkomstig van de vlakte van Mascali, gelegen tussen de vulkaan en de zee, in de provincie Catania. De Nerello Cappuccio of Nerello Mantellato dankt haar naam aan de vorm waarin ze groeit. Beide antieke rassen zijn vermoedelijk door de Grieken op Sicilië aangeplant.
  De vulkanische ondergrond en karaktertrekken van de druiven leveren gestructureerde wijnen op met veel mineraliteit, tannines en zuren en een behoorlijk verouderingspotentieel.
  € 16,50

6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina