Puglia

8 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Negroamaro
  De nieuwste jaargang van dit typisch druivenras uit Puglia. De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro". Laten we die discussies maar aan ons voorbij gaan en genieten van dit autochtoon ras uit het centrale en zuidelijk deel van Puglia.
  Angiuli Donato maakt van dit mooi wijnjaar 2015 een volle rode wijn waar de typische kenmerken van rijp rood fruit, zachte tannines en klein peperig bittertje aanwezig zijn zonder iets aan drinkbaarheid in te boeten.
  € 8,50
  • Verdeca
  • Angiuli Donato
  • 2016
  • 750 ml
  Verdeca
  De Verdeca is een relatief onbekend wit druivenras maar is typisch voor Puglia en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor de witte wijnen afkomstig uit de provincies Taranto en Bari en meer specifiek uit de wijngaarden rond Martina Franca, Crispiano, Cisternino, Alberobello en Locorotondo. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo.
  Deze witte Pugliees is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, zachte en aangename wijnen op.
  € 8,50
  Nero di Troia
  Nero di Troia of Uva di Troia, waarvan de naam vermoedelijk niets te maken heeft met de stad Troje, is een oud druivenras uit Puglia dat kwaliteitsvolle rode wijnen kan opleveren. Veel body en structuur, voldoende zuren en tannine kenmerken de Nero di Troia die vooral in het centraal en noordelijk deel van Puglia aangeplant is.
  De Nero di Troia van Angiuli Donato heeft zeker deze eigenschappen maar combineert ze op een mooie manier met toegankelijkheid en drinkbaarheid.
  € 8,75
  Crae Primitivo
  De Crae 2015 is de nieuwste Primitivo-versie die Rocco Plantamura op de markt brengt. Zijn antwoord op de vraag om een wat lichtere en frissere Primitivo te maken, perfect geschikt als wijn voor dagelijks gebruik. Door iets vroeger te oogsten van jonge wijnstokken slaagt hij hier helemaal in.
  Deze Crae heeft zelfs een eerder transparante robijnrode kleur. Het aroma bevat geuren van fris vers rood fruit, kersen en licht kruidig. De smaak is elegant, lichtvoetig en sappig.
  € 9,50
  Uno più Uno
  Michele Biancardi blend met de Uno più Uno twee typische Pugliese druivenrassen, de Nero di Troia en de Primitivo. Deze rode wijn is zeer elegant en erg toegankelijk.
  De Nero di Troia-druiven worden eind september, begin oktober geoogst. De Primitivo druiven liggen dan al lang te vinifiëren vermits ze eind augustus, begin september worden geoogst. Ook hier past Michele Biancardi een strenge kwaliteitselectie door. Na persing volgt een fermentatie van 20 dagen. Na de malolactische gisting rust de wijn in inoxtanks om alle eigenschappen van de druif te laten spreken.
  € 9,50
  Solo Fiano
  De Solo van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust. Deze Fiano groeit op een kalkrijke bodem. De Solo is een biologische wijn.
  De druiven worden met de hand geoogst in september. Na de oogst brengt men de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C.
  € 11,00
  Ponte Viro Primitivo
  De nieuwe jaargang van deze geweldige en ongefilterde 100% Primitivo uit Puglia. De Primitivo dankt zijn naam aan de eigenschap om vroeg rijp te zijn. Ook voor dit typische ras uit Puglia is de oorsprong niet met zekerheid te duiden. Volgens de ene is ze door de Feniciërs al 2000 jaar geleden aangeplant en volgens de andere rond 1700 vanuit Bourgogne door Benedictijnse monniken ingevoerd. Vandaag behoort ze tot de 10 meest gecultiveerde rode druivenrassen van Italië.
  Michele Biancardi die zijn wijngaarden in de wat noordelijker gelegen provincie Foggia heeft liggen maakt hier een zeer mooie versie van met de nodige frisse zuurtjes om een gebalanceerd resultaat te bekomen. De wijn rust eerst gedurende 10 maanden in grote botte om structuur en finesse toe te voegen en daarna nog minstens 3 maanden op fles.
  € 11,95
  Mille Ceppi
  Van deze 100% Nero di Troia mag je de naam letterlijk nemen. Van Mille Ceppi, 1000 wijnstokken, komt deze wijn. Niet meer en niet minder. Het is het paradepaardje van Michele Biancardi waarvan jaarlijks 1200 flessen op de markt komen. Een bijzondere wijn waarvan de stokken op kalkrijke bodem groeien. Een andere bijzondere eigenschap is de lagering in terracotta kuipen ipv eiken vaten.
  Na de manuele oogst eind september volgt de fermentatie en lagering in grote terracotta kuipen. Het aroma doet denken aan zwart fruit en pruimen. In de smaak ontbreken uiteraard de elementen die een houtlagering zou toevoegen. In de plaats doorvan proeven we een volle wijn die toch zeer fris, elegant en mineraal is gebleven.
  € 19,95

8 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina