Puglia

9 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Negroamaro
  De nieuwste jaargang van dit typisch druivenras uit Puglia. De afkomst van de naam Negroamaro is voer voor hevige polemieken tussen ampelografen en historici, en dan vooral het deel "amaro". Laten we die discussies maar aan ons voorbij gaan en genieten van dit autochtoon ras uit het centrale en zuidelijk deel van Puglia.
  Angiuli Donato maakt van dit mooi wijnjaar 2015 een volle rode wijn waar de typische kenmerken van rijp rood fruit, zachte tannines en klein peperig bittertje aanwezig zijn zonder iets aan drinkbaarheid in te boeten.
  € 8,50
  • Verdeca
  • Angiuli Donato
  • 2016
  • 750 ml
  Verdeca
  De Verdeca is een relatief onbekend wit druivenras maar is typisch voor Puglia en heeft altijd een belangrijke rol gespeeld voor de witte wijnen afkomstig uit de provincies Taranto en Bari en meer specifiek uit de wijngaarden rond Martina Franca, Crispiano, Cisternino, Alberobello en Locorotondo. De wijngaard van Angiuli Donato ligt in Cisternino, in de buurt van Locorotondo.
  Deze witte Pugliees is een laatrijper en levert zeer toegankelijke, zachte en aangename wijnen op.
  € 8,50
  Crae Primitivo
  De Crae 2015 is de nieuwste Primitivo-versie die Rocco Plantamura op de markt brengt. Zijn antwoord op de vraag om een wat lichtere en frissere Primitivo te maken, perfect geschikt als wijn voor dagelijks gebruik. Door iets vroeger te oogsten van jonge wijnstokken slaagt hij hier helemaal in.
  Deze Crae heeft zelfs een eerder transparante robijnrode kleur. Het aroma bevat geuren van fris vers rood fruit, kersen en licht kruidig. De smaak is elegant, lichtvoetig en sappig.
  € 9,50
  Trullo di Carnevale
  Deze Trullo di Carnevale is een 100% biologische Primitivo van de Tre Pini-wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond.
  Deze Trullo di Carnevale heeft een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood fruit, kersen en licht kruidig. De smaak is vol en stevig.
  € 11,00
  Solo Fiano
  De Solo van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust. Deze Fiano groeit op een kalkrijke bodem. De Solo is een biologische wijn.
  De druiven worden met de hand geoogst in september. Na de oogst brengt men de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C.
  € 11,00
  Ponte Viro Primitivo
  De nieuwe jaargang van deze geweldige en ongefilterde 100% Primitivo uit Puglia. De Primitivo dankt zijn naam aan de eigenschap om vroeg rijp te zijn. Ook voor dit typische ras uit Puglia is de oorsprong niet met zekerheid te duiden. Volgens de ene is ze door de Feniciërs al 2000 jaar geleden aangeplant en volgens de andere rond 1700 vanuit Bourgogne door Benedictijnse monniken ingevoerd. Vandaag behoort ze tot de 10 meest gecultiveerde rode druivenrassen van Italië.
  Michele Biancardi die zijn wijngaarden in de wat noordelijker gelegen provincie Foggia heeft liggen maakt hier een zeer mooie versie van met de nodige frisse zuurtjes om een gebalanceerd resultaat te bekomen. De wijn rust eerst gedurende 10 maanden in grote botte om structuur en finesse toe te voegen en daarna nog minstens 3 maanden op fles.
  € 11,95
  Piscina delle Monache
  De nieuwe jaargang van de Piscina delle Monache is klaar. Aan bijzondere namen geen gebrek bij Tre Pini. Piscina delle Monache oftewel "het zwembad van de monnikken". Deze houtgelagerde 100% Primitivo is een warmbloedige rode Pugliees die wat weerwerk kan verdragen. Zet hem naast een stevig gerecht en geniet van de kracht, kruidige warmte en rijpe fruitigheid.
  De wijnstokken groeien op 450m hoogte op een rotsige kalkrijke kleigrond in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia. Na de manuele oogst en vinifictaie lagert Tre Pini de wijn 12 maanden op vaten van Amerikaanse eik.
  € 13,95
  Mille Ceppi
  Van deze 100% Nero di Troia mag je de naam letterlijk nemen. Van Mille Ceppi, 1000 wijnstokken, komt deze wijn. Niet meer en niet minder. Het is het paradepaardje van Michele Biancardi waarvan jaarlijks 1200 flessen op de markt komen. Een bijzondere wijn waarvan de stokken op kalkrijke bodem groeien. Een andere bijzondere eigenschap is de lagering in terracotta kuipen ipv eiken vaten.
  Na de manuele oogst eind september volgt de fermentatie en lagering in grote terracotta kuipen. Het aroma doet denken aan zwart fruit en pruimen. In de smaak ontbreken uiteraard de elementen die een houtlagering zou toevoegen. In de plaats doorvan proeven we een volle wijn die toch zeer fris, elegant en mineraal is gebleven.
  € 19,95
  Riserva Tre Pini
  De Riserva 2014 van Tre Pini is de nieuwe jaargang van de veel gelauwerde wijn van het jonge wijnhuis. Een 2 jaar houtgelagerde en biologische 100% Primitivo afkomstig van wijngaarden die liggen in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De vorige jaargangen zijn bekroond in de Gambero Rosso met de toponderscheiding, een Tre Bicchieri, een Zilveren Medaille op de Concours Mondiale de Bruxelles en 5 Grappoli in de Bibenda.
  De Riserva Tre Pini heeft een diepdonkere robijnrode kleur. De geur is rijk aan gestoofd rood fruit, pruimen en is licht kruidig. De smaak is vol en stevig met een lange finale.
  € 19,95

9 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina