Piemonte

10 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Barbera Langhe Pirona
  De Barbera Langhe Pirona van Aldo Marenco is ook een biologische 100% Barbera uit de Langhe, Piemonte. De Barbera Pirona is één van de twee Barbera-wijnen van Aldo Marenco en net zoals de Balin houtgelagerd.
  Na de manuele oogst, volgt een traditionele vinificatie, met een maceratie van 8 tot 10 dagen. De rijping vindt deels plaats in verglaasde cementkuipen en deels in grote houten fusten van 25 Hl.
  De Barbera Pirona is een fijne en elegante robijnrode wijn. De smaak is harmonisch met een medium body en fijne zuurtjes. Het aroma is delicaat met tonen van confituur en zwart fruit.
  € 11,50
  Dolcetto Surì Dogliani
  De Dolcetto is misschien in het rijtje van Barbera en Nebbiolo het minst bekende druivenras uit Piemonte. De Dolcetto is een vroegrijp ras en betekent "kleine zoete". De Dolcetto levert een droge rode wijn op die eerder jong wordt gedronken.
  Na de oogst volgt een traditionele vinificatie met een maceratie van ongeveer 6 tot 8 dagen. Na de vergisting rijpt de Surì in verglaasde cementtanks tot het bottelen.
  De Dolcetto Surì Dogliani van Aldo Marenco is een wijn met een frisse zuurgraad en zachte tannine. Een intense en gebalanceerde wijn, met een robijnrode kleur met paarse reflecties.
  € 11,50
  Arneis Vignacento
  De Arneis, jarenlang een verwaarloosd wit druivenras, is aan een echte revival bezig. Zowel op de linker- als rechteroever van de Tanaro is de Arneis, ook wel "moeilijke jongen" genoemd, in opmars. Marco Brangero heeft er een zeer zuivere en frisse versie van.
  De Langhe Arneis Vignacento kan met haar vrij intens aroma, frisheid en lengte met opgeheven hoofd naast de overbekende rode druivenrasssen van Piemonte staan. De lagering gedurende enkele maanden op eigen droesem draagt bij tot de finesse en elegantie van deze witte Piemontees.
  € 12,50
  Notu Monferrato
  Sale
  De Notu is een blend van twee topdruiven, Nebbiolo en Barbera uit Piemonte. De wijngaarden van Blengio liggen in Calosso d'Asti, tussen Asti en Alba. De wijnstokken van 20 à 30 jaar oud groeien op een kalkrijke bodem
  Deze wijn heeft hoofdzakelijk getypeerd door de Nebbiolo; strak, droog en fijne tannines. De Barbera zorgt voor een extra dosis fijne zuurtjes en fruit. De Notu is deze gedurende 12 maanden op Franse eik gelagerd.
  Daniele Reale heeft met respect voor traditie en typiciteit een mooie gestructureerde en fijne DOC Monferrato gemaakt, in het warme oogstjaar 2012.

  € 15,00

  € 12,50

  Barbera Langhe Balin
  De Barbera Balin van Aldo Marenco is een biologische wijn uit de Langhe, Piemonte. De Barbera is naast de Nebbiolo het uithangbord van de Piemontese druivenrassen.
  De druiven, manueel geoogst, volgen een traditionele vinificatie, met een maceratie van 8 tot 10 dagen. De rijping vindt gedurende 12 maanden plaats in eiken barriques gevolgd door een maand rust in cementkuipen en minstens twee maanden flessenrust voordat ze op de markt komt.
  De Barbera Balin is een intense, complexe en volle granaatrode wijn. In smaak en aroma herkennen we zoete en rijpe tonen van jam en gedroogde pruimen, maar ook van hout, tabak en nootmuskaat.
  € 14,95
  Nebbiolo d'Alba Bricco Bertone
  Marco Brangero slaagt er altijd in om een zuivere Nebbiolo met finesse en drinkbaarheid te produceren. Ook met deze nieuwe jaargang 2012 van de Nebbiolo Bricco Bertone krijgen we een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. Opnieuw een leuk opstapje naar de Barolo aan een merkwaardig mooie prijs/kwaliteitsverhouding. De kleur is robijnrood. In het aroma zijn de kenmerkende rozenblaadjes aanwezig. In de smaak zijn de tannines en houtlagering fijn verweven.
  € 14,95
  Nebbiolo d'Alba Quatro Cloni
  Marco Brangero heeft met deze Nebbiolo d'Alba Quatro Cloni een leuk alternatief voor een Barolo in huis. Ook met deze nieuwe jaargang 2014 van de Nebbiolo krijgen we opnieuw een zeer typische en zuivere Nebbiolo-wijn voorgeschoteld. De kleur is transparant robijnrood en in de geur zijn de kenmerkende rozenblaadjes aanwezig. De 2014 is nog een jonge uitgave maar de typische tannines van de Nebbiolo en de houtlagering zijn al best toegankelijk.
  € 14,95
  Langhe Rosso Tre Marzo
  De Langhe Rosso Tre Marzo is een buitenbeentje in het gamma van Marco Brangero. De wijn waar hij meer als wijnmaker op de voorgrond treed. Waar als zijn andere wijnen mono-variëteiten zijn, is de Tre Marzo een blend van Nebbiolo, Barbera en Cabernet Sauvignon. De beste druiven uit elk perceel vinden hun eindbestemming in deze Langhe Rosso. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd en ze komen pas samen tijdens de houtlagering in houten fusten. Deze lagering duurt 16 maanden. De robijnrode Tre Marzo is een stevige en gestructureerde wijn die wat lucht kan verdragen. Een heerlijke Piemontees waar Marco Brangero trots op is.
  € 22,00
  Barolo
  De koning van de wijnen en een wijn voor koningen. Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte en iedereen kent deze naam. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn.
  De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Een kortere maceratietijd, een kortere lageringstijd en een lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is.
  De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. Deze Barolo die net als zijn grotere broer, de Barolo Monvigliero, van oorsprong uit dezelfde wijngaard komt is gemaakt van de jongere wijnstokken.
  € 29,95
  Barolo Monvigliero
  De Barolo wordt ook de koning van de wijnen en een wijn voor koningen genoemd. Barolo is ontegensprekelijk de icoonwijn van Piemonte. Nochtans is de Nebbiolo-druif niet het meest toegankelijke ras. Gekenmerkt door veel tannines moet de wijnmaker zowel qua maceratie als lagering een echte vakman zijn.
  De wijnstijl die Marco Brangero nastreeft kan men tot de moderne Barolo's rekenen. Iets minder maceratietijd, kortere lageringstijd en lagering in kleinere vaten. Dit levert een Barolo-wijn op die op jongere leeftijd al toegankelijk is. De wijngaarden van Marco Brangero liggen in Monvigliero, beschouwd als een "grand cru" in Verduno, ten noorden van de gemeente Barolo. Een toplocatie die een zeer mooie, elegante en complexe Barolo oplevert. De Barolo Monvigliero is gemaakt van de oudste wijnstokken op dit perceel.
  € 49,00

10 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina