Molise

5 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  L' Indovino Rosso
  De L'Indovino Rosso is gemaakt van 20 jaar oude stokken van een veelvoorkomende kloon van het druivenras Montepulciano. Deze lekker sappige en volle rode wijn uit Molise is de instap-Montepulciano van Cantine Salvatore. Een indovino is een waarzegger en de term gaat terug naar het Latijnse spreekwoord "In vino veritas". Dit spreekwoord gaat terug op een passage in het werk Naturalis Historia van Plinius de Oudere: volgoque veritas iam attributa vino est, en betekent: in het algemeen wordt de waarheid aan de wijn toegeschreven. Deze Montepulciano-wijn is van diep rode kleur met intense aroma's van rode vruchten. Vol in de mond met goede tannines.
  € 8,75
  L' Indovino Bianco
  L'Indovino Bianco, gemaakt van 100% Falanghina, verwijst naar de Latijnse spreuk In vino veritas. Een indovino is een persoon die de toekomst kan voorspellen. Als deze wijn hiervoor de aanleiding kan geven denken we dat de toekomst van Cantine Salvatore er goed uitziet.
  Deze witte wijn uit Molise is verkregen uit een zorgvuldige vinificatie van de Falanghina, is lichtgeel van kleur, met een intens fruitige neus. In de mond is de L'Indovino Bianco vol en pittig, fris en aangenaam om te drinken.
  € 8,75
  Ros'Is Rosato
  Een volle en zachte Montepulciano in rosé-uitvoering uit de regio Molise, Zuid-Italië. De wijngaarden hebben een kleinhoudende ondergrond wat bijdraagt aan de volle smaak van deze rosé. De oogst gebeurt manueel, de druiven worden verzameld in kleine kratten en de zachte persing volgt onmiddellijk na de oogst.
  Deze Ros'Is van Cantine Salvatore is inderdaad een ideale begeleider van antipasti, salades en wit vlees: smaakvol, authentiek, met fruitige aroma's, kortom gewoon te veel om te weerstaan. Laat maar komen de lente en zomer.
  € 9,95
  • Biberius
  • Cantine Salvatore
  • 2012
  • 750 ml
  Biberius
  De Biberius is een 100 % Montepulciano-wijn gemaakt van oudere wijnstokken en een nog weinig voorkomende kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. De Biberius is een uiterst fijne en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten.
  De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met duidelijke tinten van violet, mooi geïntegreerde tannines, een fijne en volle smaak van rode vruchten de frisheid van rode bessen.
  € 11,00
  • Rutilia
  • Cantine Salvatore
  • 2014
  • 750 ml
  Rutilia
  De Rutilia is gemaakt van weer zo'n typisch Italiaans onbekend druivenras, de Tintilia. Ondanks dat Molise de tweede kleinste regio van Italië is, bezit zij ook een autochtoon druivenras. En wat voor één!
  Cantine Salvatore is één van de wijnhuizen die dit ras in ere houden en er een prachtige expressieve wijn van maken.
  Deze fijne Rutilia verbaast met zijn aangename kruidige toetsen en haar evenwichtige smaak waarin de tannines subtiel verweven zijn. Klaar om iets nieuws en zeer lekker te ontdekken, ga dan gerust voor deze Rutilia.
  € 15,00

5 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina