Le Marche

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Rosso Piceno
  Sale
  De meest geproduceerde wijn in Le Marche is de Rosso Piceno. De naam Piceno verwijst naar het preromaanse volk, de Piceni, die in deze streek van Le Marche gewoond heeft.
  Deze ongefilterde rode wijn wordt gemaakt van een combinatie van Sangiovese- , Montepulciano- en Merlot-druiven. Het is met 14% alcohol een stevige versie van de Rosso Piceno. Failoni produceert 10.000 flessen per jaar van deze Rosso Piceno. De wijnstokken zijn aangeplant in 2003 en 2004. Deze wijn ondergaat voor de helft een houtlagering op Sloveense eiken vaten van 30 Hl gedurende 12 maanden en voor de andere helft in inox tanks.

  € 8,00

  € 6,40

  Amor - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico
  Romagnoli, wijnbouwer in Morro d'Alba, maakt een Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico met de romantische naam Amor. Het meest typische witte druivenras uit Le Marche wordt hier alle eer aangedaan. Een kleine productie van slechts 5.000 flessen komt van de klei- en zandhoudende wijngaarden aan de Adriatische kust. Het etiket stelt het werk "Amore Oltre" voor van de hedendaagse artieste uit Le Marche, Sulmana Ramazzotti.
  De wijngaarden liggen in Morro d'Alba. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 190 en 230 m in wijngaarden die gedeeltelijk noord-oost en gedeeltelijk zuid gericht zijn. De oogst liep van eind september tot eind oktober. Na een zachte persing volgt de temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 1 maand op de fles. Van deze jaargang zijn slechts 5.000 flessen geproduceerd.
  € 7,95
  Ker Rosso Piceno
  Deze Ker is een Rosso Piceno van het uitstekende jaar 2015. Een mooie blend van Montepulciano, Sangiovese en Merlot voor een hele mooie prijs. De Ker is een zeer toegankelijke en breed inzetbare rode wijn. Net zoals bij de Verdicchio van Romagnoli is voor het etiket inspiratie gevonden bij het werk van Sulmana Ramazzotti.
  De wijngaarden van Romagnoli liggen in Morro d'Alba. Na een zachte persing volgt een temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 3 maanden op de fles.
  € 8,50
  Marche Sangiovese
  Een sappig lekkere Sangiovese van biologisch geteelde druiven uit het zuiden van Le Marche. De wijngaarden liggen in een amfitheater gericht naar de Adriatische kust. De oogst gebeurt met de hand, de druiven worden verzameld in kleine kratten en de zachte persing volgt onmiddellijk na de oogst.
  Deze Sangiovese van Fiorano is inderdaad een kampioen van de drinkbaarheid: smaakvol, authentiek, met fruitige aroma's en frisse zuren, kortom gewoon te veel om te weerstaan.
  € 9,75
  Terre di Giobbe Rosso Piceno
  De Rosso Piceno is waarschijnlijk de bekendste rode wijn uit Le Marche, slechts geproduceerd in een beperkt gebied van 13 gemeenten in de provincie Ascoli Piceno, met inbegrip van Cossignano. De Terre di Giobbe is een elegante en krachtige wijn, smaakvol, met mooie zuren, een lichte houttoets en donkerrood fruit. Een toegankelijke Rosso Piceno met karakter, authenticiteit en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Voor de Terre di Giobbe gebruikt Fiorano zorgvuldig geselecteerde druiven van Montepulciano en Sangiovese. Uiteraard is ook deze wijn van biologische oorsprong.
  € 11,95
  Donna Orgilla Pecorino
  De Donna Orgilla van Azienda Fiorano is een witte Pecorino en vernoemd naar de middeleeuwse leenvrouw van de gemeente Cossignano. Deze prachtige witte wijn is een 100% Pecorino zoals hij gemaakt moet worden. Maar al te vaak komen we van dit autochtoon druivenras uit Le Marche, wijnen tegen die te rustiek en vlak gevinifieerd worden. Paolo weet de ware identiteit van dit wit druivenras te bewaren. De druiven worden biologisch geteeld. De wijn ondergaat een lichte filtering voor het bottelen. Als erkenning van hun werk heeft Fiorano voor de jaargang 2014 de felbegeerde "Tre Bicchieri" van de Gambero Rosso ontvangen. De nieuwe jaargang doet daar niet voor onder met een topwaardering van 5 druiventrossen in de Bibenda!
  € 11,95
  Il Ceppo
  Sale
  Il Ceppo is één van de twee niche-wijnen die Esther Hauser maakt in het voor de rest door de witte Verdicchio overheerste wijngebied rond het stadje Jesi. Deze rode Marche Rosso is een blend van Montepulciano, Sangiovese en Cabernet Sauvignon. De Cabernet Sauvignon-druiven komen van één rij wijnstokken die Esther Hauser heeft geërfd van haar voorganger. Ook de Montepulciano- en Sangiovese-stokken komen van oude klonen uit het binnenland van Le Marche en zijn geselectioneerd door haar oenoloog Giancarlo Soverchia.
  Zoals al het andere werk in haar wijngaard verloopt de oogst volledig manueel en kleine mandjes om de druiventrossen maximaal te beschermen. De cantina ligt vlak naast de wijngaard. Na de vinificatie lagert Esther Hauser de wijn 8 maanden op eiken barriques en minstens 1 jaar op fles. Van Il Ceppo 2010 zijn 2600 flessen gemaakt. Het is een delicate, droge en verfijnde wijn met rijp rood fruit, kracht en versmolten tannines

  € 17,95

  € 14,36

7 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina