Le Marche

12 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Rosso di Casa
  Ook de rode instapwijn van Romagnoli is een blend van drie rasechte Italiaanse druivenrassen: de Montepulciano, de Sangiovese en de Lacrima. De Lacrima heeft een zacht, zeer fruitig en aromatisch karakter dat erg herkenbaar is in deze wijn ondanks de sterke aanwezigheid van de krachtige Montepulciano. Deze druivenstokken staan op kleihoudende en licht zanderige ondergrond.
  De Rosso di Casa is robijnrood met paarse rand. De geur is zeer fruitig. De smaak is rond en vol en we herkennen rijpe kersen en pruimen. Dankzij de aanwezigheid van de Montepulciano is er voldoende structuur en kracht.
  € 6,95
  Bianco di Casa
  De witte instapwijn van Romagnoli is een blend van drie rasechte druivenrassen uit Le Marche en Italië: de Verdicchio, de Trebbiano en de Malvasia di Candia. Het resultaat heeft een zacht, fruitig en aromatisch karakter. De druivenstokken staan in de wijngaarden rond Morro d'Alba in de provincie Ancona op kleihoudende en licht zanderige ondergrond.
  De Bianco di Casa is strogeel met groene reflecties. De geur is fruitig met de typische kruidigheid eigen aan de Verdicchio. De smaak is rond en vol en we herkennen rijp wit fruit. Een zeer toegankelijke en vlotte wijn voor een zacht prijsje.
  € 6,95
  Amor - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico
  Romagnoli, wijnbouwer in Morro d'Alba, maakt een Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico met de romantische naam Amor. Het meest typische witte druivenras uit Le Marche wordt hier alle eer aangedaan. Een kleine productie van slechts 5.000 flessen komt van de klei- en zandhoudende wijngaarden aan de Adriatische kust. Het etiket stelt het werk "Amore Oltre" voor van de hedendaagse artieste uit Le Marche, Sulmana Ramazzotti.
  De wijngaarden liggen in Morro d'Alba. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 190 en 230 m in wijngaarden die gedeeltelijk noord-oost en gedeeltelijk zuid gericht zijn. De oogst liep van eind september tot eind oktober. Na een zachte persing volgt de temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 1 maand op de fles. Van deze jaargang zijn slechts 5.000 flessen geproduceerd.
  € 7,95
  Ker Rosso Piceno
  Deze Ker is een Rosso Piceno van het uitstekende jaar 2015. Een mooie blend van Montepulciano, Sangiovese en Merlot voor een hele mooie prijs. De Ker is een zeer toegankelijke en breed inzetbare rode wijn. Net zoals bij de Verdicchio van Romagnoli is voor het etiket inspiratie gevonden bij het werk van Sulmana Ramazzotti.
  De wijngaarden van Romagnoli liggen in Morro d'Alba. Na een zachte persing volgt een temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 3 maanden op de fles.
  € 8,50
  Marche Sangiovese
  Sale
  Een sappig lekkere Sangiovese van biologisch geteelde druiven uit het zuiden van Le Marche. De wijngaarden liggen in een amfitheater gericht naar de Adriatische kust. De oogst gebeurt met de hand, de druiven worden verzameld in kleine kratten en de zachte persing volgt onmiddellijk na de oogst.
  Deze Sangiovese van Fiorano is inderdaad een kampioen van de drinkbaarheid: smaakvol, authentiek, met fruitige aroma's en frisse zuren, kortom gewoon te veel om te weerstaan.

  € 9,75

  € 8,75

  Anno Uno - Marche Rosso
  Met de Anno Uno maakt Col di Corte een biologische Marche Rosso waarin de Montepulciano de overhand heeft en de Sangiovese met een bijrol moet tevreden zijn. Deze Anno Uno is gemaakt als een lekkere en toegankelijke wijn, geheel in de authentieke stijl van Le Marche.
  Het gaat om een productie die komt van de klei- en kalkhoudende wijngaarden in Contrada San Pietro. Op het etiket kan je de weersomstandigheden per seizoen terugvinden, die uiteraard elk jaar weer anders is.
  De druiven groeien in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn, op een hoogte tussen 165 en 250 m . De oogstperiode liep van eind september tot half oktober. De vinificatie is volledig in inoxtanks verlopen en de lagering voor het grootste deel in inoxtanks en een klein deel in gebruikte eiken vaten.
  € 9,75
  Terre di Giobbe Rosso Piceno
  Sale
  De Rosso Piceno is waarschijnlijk de bekendste rode wijn uit Le Marche, slechts geproduceerd in een beperkt gebied van 13 gemeenten in de provincie Ascoli Piceno, met inbegrip van Cossignano. De Terre di Giobbe is een elegante en krachtige wijn, smaakvol, met mooie zuren, een lichte houttoets en donkerrood fruit. Een toegankelijke Rosso Piceno met karakter, authenticiteit en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Voor de Terre di Giobbe gebruikt Fiorano zorgvuldig geselecteerde druiven van Montepulciano en Sangiovese. Uiteraard is ook deze wijn van biologische oorsprong.

  € 11,95

  € 10,00

  Donna Orgilla Pecorino
  Sale
  De Donna Orgilla van Azienda Fiorano is een witte Pecorino en vernoemd naar de middeleeuwse leenvrouw van de gemeente Cossignano. Deze prachtige witte wijn is een 100% Pecorino zoals hij gemaakt moet worden. Maar al te vaak komen we van dit autochtoon druivenras uit Le Marche, wijnen tegen die te rustiek en vlak gevinifieerd worden. Paolo weet de ware identiteit van dit wit druivenras te bewaren. De druiven worden biologisch geteeld. De wijn ondergaat een lichte filtering voor het bottelen. Als erkenning van hun werk heeft Fiorano voor de jaargang 2014 de felbegeerde "Tre Bicchieri" van de Gambero Rosso ontvangen. De nieuwe jaargang doet daar niet voor onder met een topwaardering van 5 druiventrossen in de Bibenda!

  € 11,95

  € 10,00

  Col di Corte - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore
  De Col di Corte Verdicchio uit de wijngaarden in Contrada San Pietro is het resultaat van een nauwkeurige oogstselectie, vinificatie en lagering op eigen droesem, le fecce fine. Net zoals alle andere wijnen ook biologisch gecertificeerd. Tijdens de oogst komen alleen de beste trossen in aanmerking en voor de persing worden de druiven nog eens stuk voor stuk gecontroleerd. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 165 en 250 m in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn. De oogstperiode liep van half tot eind september. De vinificatie en lagering is volledig in inoxtanks verlopen. De Col di Corte Verdicchio rust 12 maanden op eigen droesem. Het levert een rijke en elegant complexe wijn op.
  € 14,50
  Vigneto di Tobia - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore
  Ook de biologische Vigneto di Tobia uit de wijngaarden in Contrada San Pietro is het resultaat van een nauwkeurige oogstselectie, speciale vinificatie en lange lagering op eigen droesem, 'le fecce fine'. Tijdens de oogst komen alleen de beste trossen in aanmerking en voor de persing worden de druiven nog eens stuk voor stuk gecontroleerd. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 165 en 250 m in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn. De oogstperiode liep van half tot eind september. De vinificatie en lagering is volledig in inoxtanks verlopen. Voor deze wijn heeft Giacomo Rossi de techniek van de 'pied de cuve' toegepast, wat betekent dat een klein deel van de most, met eigen gisten, tot gisting is gebracht alvorens aan de rest van het druivensap toe te voegen. De Vigneto di Tobia rust tussen de 9 en 12 maanden op eigen droesem. Het levert een volle, rijke en elegant complexe wijn op. Giacomo zegt: "Geen compromissen, veel terroir".
  € 17,50
  Grappa
  Fiorano laat de vinacce na de vinificatie van de Montepulciano-druiven op traditionele wijze distilleren tot een mooi eindproduct. De distillatie is gedaan in koperen ketels verwarmd met stoom en uitgevoerd volgens de discontinue distillatietechniek, een langzaam proces dat zorgt dat alle delicate aroma's behouden blijven. Deze grappa is zacht, fruitig en delicaat. De kleur is kristalhelder.
  € 29,00
  Grappa Barricata
  Fiorano laat de vinacce na de vinificatie van de Montepulciano-druiven op traditionele wijze distilleren tot een mooi eindproduct. De distillatie is gedaan in koperen ketels verwarmd met stoom en uitgevoerd volgens de discontinue distillatietechniek, een langzaam proces dat zorgt dat alle delicate aroma's behouden blijven. Na de distillatie volgt een lagering op eiken vaatjes voor 3 jaar. Deze grappa is zacht, complex en delicaat. De grappa is goudkleurig.
  € 34,00

12 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina