emilia-romagna

 

6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  • Crepe
  • Ca' di Sopra
  • 2014
  • 750 ml
  Crepe
  Een succesnummer van Ca' di Sopra dat jaar na jaar de kunde bevestigt van de broers Montanari. Ook het niet zo gemakkelijke jaar 2014 is een pure ongefilterde Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering discreet aanwezig is. Mooi rijp rood fruit combineert zich heerlijk met fijne zuurtjes.
  De druiven worden eind september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe 2014 gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in barriques. Omdat er geen Cadisopra Riserva wordt gebotteld van jaargang 2014, profiteert de Crepe van een hoger percentage aan houtlagering. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles.
  € 9,75
  • Crepe
  • Ca' di Sopra
  • 2015
  • 750 ml
  Crepe
  Van het veel belovende jaar 2015 maken de broers Montanari weer een lekkere, ongefilterde en kwaliteitsvolle 100% Sangiovese. Voor zijn prijs nog een topproduct. Ook jaargang 2015 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering discreet aanwezig is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte.
  De druiven worden eind september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles.
  € 9,75
  • Remel
  • Ca' di Sopra
  • 2013
  • 750 ml
  Remel
  De jongste jaargang van dit topproduct uit Emilia Romagna. De Remel is een wijn waarin de Sangiovese di Romagna de hoofdrol speelt maar bijgestaan wordt door twee Franse druivenrassen, de Merlot en de Cabernet Sauvignon. In 2006, na de bouw van hun nieuwe cantina, hebben ze voor het eerst deze wijn op de markt gebracht om hun passie en kunnen te bewijzen. Camillo wil, in tegenstelling tot de Cadisopra Marzeno met deze wijn aantonen wat de Sangiovese di Romagna kan opleveren in samenspel met de Cabernet Sauvignon en Merlot.
  De wijn heeft een donkere tint. In het aroma is de kruidigheid van de Cabernet duidelijk aanwezig samen met gekonfijt fruit. Een wijn met een mooie structuur en krachtige, complexe smaak.
  € 15,00
  Cadisopra Marzeno
  De Cadisopra Sangiovese Marzeno 2013 is de tweede jaargang waarbij de geografische subzone Marzeno op het etiket verschijnt. Sinds het oogstjaar 2011 mogen wijnproducenten uit 12 subzones van Romagna een geografische benaming toevoegen aan, volgens de overeenkomstige regels gemaakte, witte Albana- en rode Sangiovese-wijnen. De Cadisopra Sangiovese Marzeno is een 100% Sangiovese di Romagna afkomstig van de hoger gelegen wijngaarden en zit ook in de rode Remel, waar de Sangiovese geblend wordt met Merlot en Cabernet Sauvignon. Elegant, evenwichtig en weer een prachtige houtgelagerde Sangiovese van Ca' di Sopra.
  € 15,00
  Cadisopra Marzeno Riserva
  De Cadisopra Sangiovese Marzeno Riserva 2012 "Il 12" komt uit de subzone Romagna - Marzeno in de buurt van Brisghella. Sinds het oogstjaar 2011 mogen wijnproducenten uit 12 subzones van Romagna deze geografische benaming toevoegen aan volgens de overeenkomstige regels gemaakte witte Albana- en rode Sangiovese-wijnen.
  De Cadisopra Sangiovese Marzeno Riserva 2012 is een ongefilterde 100% Sangiovese di Romagna, gemaakt van een strenge oogstselectie afkomstig van de hoger gelegen en oudere wijngaarden. Vol finesse, evenwichtig en weer een prachtige gedurende 24 maanden houtgelagerde Sangiovese. Een prachtig product en nog eentrapje hoger dan zijn voorganger
  € 18,50
  Roncodipacì
  "De druiven van het kleine veldje van boer Pacì (il Ronco di Pacì) verdienden het om er een grote wijn van te maken. " Zo omschrijft Ca' di Sopra de geboorte van hun IGT Ravenna. Een ongefilterde en geconcentreerde 100% Merlot. Slechts 600 flessen kunnen ze maken simpelweg omdat de wijngaard niet groter is.
  Na de manuele oogst gebeurt de fermentatie in open barriques op een temperatuur tussen 28°-30°C en een maceratie gedurende 21 dagen. Nadien rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.
  € 25,00

6 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina