Campania

8 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Insania Falanghina
  De Insania van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, een zeer oud en typisch druivenras van Campania. De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia.
  De oogst is relatief laat op het seizoen, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd. De Insania is een gebalanceerde droge wijn, helder strogeel, met een floraal en fruitig aroma en bevat smaken van groene appel, citrus, peer en wit fruit en is ondersteund door een mooie zuurtegraad.
  € 9,75
  Insaniamente Falanghina
  De Insaniamente van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, waarbij de schillen na het persen meer dan een maand bij de most zijn gebleven. De Insaniamente is een gebalanceerde droge witte wijn met trekjes van een vino rosso, diep strogeel met gouden reflecties, met aroma's van gekonfijt fruit en appel en maar fijn ondersteund door een mooie zuurgraad. De wijn heeft veel body en de nodige complexiteit.
  De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia en een bewaarpotentieel.
  Ook het oogstmoment voor deze Insaniamente is relatief laat, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd.
  € 11,00
  Greco di Tufo
  De Greco di Tufo-wijnen die Marilena Aufiero in Santa Paolina - Irpinia maakt behoren tot de top die men in Campania kan vinden. Ze kiest resoluut voor een authentieke expressie van dit prachtige druivenras. Santa Paolina is naast Tufo één van de twee beste herkomstgebieden.
  Dit druivenras is van oorsprong Grieks en kent een verspreiding in Campania, Puglia en Molise. De Greco di Tufo-druif tolereert weinig fouten en is best een moeilijke jongen te noemen. Een goede Greco di Tufo maken vraagt dus toewijding, geduld en vakmanschap of in het geval van Marilena "vakvrouwschap". Een collega-wijnmaakster, Manuela Piancastelli, beschrijft de Greco di Tufo als "een stoere jongen met weinig woorden, maar vol van kwaliteit die velen, helaas, proberen aan te passen met een elegantie die niet de zijne is".
  € 12,95
  Greco di Tufo
  De Greco di Tufo van Cantina Bambinuto behoort tot de beste die men in Santa Paolina kan vinden. Marilena Aufiero kiest resoluut voor de authentieke expressie van deze karakterdruif. De Greco di Tufo zou je zeer vrij kunnen vertalen als "de Griek van Tufo". Santa Paolina is naast Tufo één van de twee beste herkomstgebieden.
  Dit druivenras is van oorsprong Grieks en kent een verspreiding in Campania, Puglia en Molise. De Greco di Tufo-druif tolereert weinig fouten en is best een moeilijke jongen te noemen. Een goede Greco di Tufo maken vraagt dus toewijding, geduld en vakmanschap of in het geval van Marilena "vakvrouwschap". Een collega-wijnmaakster, Manuela Piancastelli, beschrijft de Greco di Tufo als "een stoere jongen met weinig woorden, maar vol van kwaliteit die velen, helaas, proberen aan te passen met een elegantie die niet de zijne is".
  € 12,95
  Matértera
  De Matértera is een topper gemaakt van de Aglianico-druif in de stijl van de beroemde Taurasi. Matértera is afgeleid uit het Latijn en betekent "de zus van mijn moeder". De Matértera is ongefilterd en gerijpt in houten vaten gedurende 4 à 5 maanden. Na botteling rijpt de wijn nog ten minste tien maanden in de fles. Op het achteretiket staat een toepasselijke zin van de Romeinse dichter Ovidio: "Il vino prepara i cuori e li rende più pronti alla passione" oftewel "Wijn bereidt het hart en maakt ze ontvankelijker voor de passie". De Matértera is niet bijzonder alcoholisch maar wel hartverwarmend.
  De kleur is robijnrood en de geur doet denken aan gedroogde bloemen, rijp rood fruit en cederhout. De smaak is droog, elegant krachtig en smaakvol. De houtlagering op gebruikte vaten gedurende 4 à 5 maanden is discreet aanwezig en al mooi versmolten in het geheel. Een hele mooie net-niet-Taurasi.
  € 14,95
  Greco di Tufo - Picoli
  De Picoli van Cantina Bambinuto is een cru van de Greco di Tufo. De naam verwijst naar de wijngaard die in de Contrada Picoli ligt, een deel van de gemeente Santa Paolina. Deze Greco di Tufo is een complexe wijn met veel diepgang door de iets latere oogst en lagering op eigen droesem na de vinificatie.
  De Greco di Tufo Picoli wordt ongeveer 10 dagen na de gewone Greco di Tufo geoogst en blijft na vinificatie ongeveer zes maanden op eigen droesem liggen.
  € 16,00
  212.4 Aglianico Toppole
  De 212.4 Aglianico is het resultaat van een bijzondere aanpak. Deze 100% Aglianico is een blend van twee jaargangen en vier vinificatiemethoden en enkel op inox gelagerd. Hoe gek kan je het maken als wijnmaker? Marilena Aufiero gaat nooit voor de gemakkelijke weg maar zoekt naar continue naar het verbeteren van haar producten. Of deze werkwijze nog navolging krijgt is af te wachten. Wij hebben er een zeer beperkte voorrraad van mogen invoeren.
  € 17,95
  Proditio
  De laatste versie van de Greco di Tufo die Marilena Aufiero heeft gemaakt is deze dessertwijn op basis van ingedroogde Greco di Tufo-druiven. Ze heeft de natuurlijk aanwezige gisten het werk laten doen, een risico maar het heeft geleid tot een prachtig resultaat. Weelderig, warm, rijk, kortom een zalig product waarvan jaarlijks slechts 250 flesjes gemaakt worden.
  Na de oogst van de Greco di Tufo-druiven, eind oktober, worden de druiventrossen gedurende drie maanden gedroogd op matten. Na vinificatie lagert Cantina Bambinuto de wijn op eigen droesem en in eiken vaten van 120 l gedurende 8 à 12 maanden. Deze amberkleurige wijn is helder en levendig en heeft de intrigerende neus van de Greco di Tufo. Het ras levert complexiteit en mineraliteit zo typisch voor deze druif met tonen van gedroogde vijgen, rozijnen, stroop en gedroogde abrikozen. In de mond is de Proditio Passito krachtig, droog en warm met een kleine gebalanceerde push zuur dat nodig is om de zoete kracht te balanceren.
  € 26,00

8 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina