Campania

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  Insaniamente Falanghina
  De Insaniamente van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, waarbij de schillen na het persen meer dan een maand bij de most zijn gebleven. De Insaniamente is een gebalanceerde droge witte wijn met trekjes van een vino rosso, diep strogeel met gouden reflecties, met aroma's van gekonfijt fruit en appel en maar fijn ondersteund door een mooie zuurgraad. De wijn heeft veel body en de nodige complexiteit.
  De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia en een bewaarpotentieel.
  Ook het oogstmoment voor deze Insaniamente is relatief laat, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd.
  € 11,00
  Greco di Tufo
  De Greco di Tufo van Cantina Bambinuto behoort tot de beste die men in Santa Paolina kan vinden. Marilena Aufiero kiest resoluut voor de authentieke expressie van deze karakterdruif. De Greco di Tufo zou je zeer vrij kunnen vertalen als "de Griek van Tufo". Santa Paolina is naast Tufo één van de twee beste herkomstgebieden.
  Dit druivenras is van oorsprong Grieks en kent een verspreiding in Campania, Puglia en Molise. De Greco di Tufo-druif tolereert weinig fouten en is best een moeilijke jongen te noemen. Een goede Greco di Tufo maken vraagt dus toewijding, geduld en vakmanschap of in het geval van Marilena "vakvrouwschap". Een collega-wijnmaakster, Manuela Piancastelli, beschrijft de Greco di Tufo als "een stoere jongen met weinig woorden, maar vol van kwaliteit die velen, helaas, proberen aan te passen met een elegantie die niet de zijne is".
  € 12,50
  Greco di Tufo - Picoli
  De Picoli van Cantina Bambinuto is een cru van de Greco di Tufo. De naam verwijst naar de wijngaard die in de Contrada Picoli ligt, een deel van de gemeente Santa Paolina. Deze Greco di Tufo is een complexe wijn met veel diepgang door de iets latere oogst en lagering op eigen droesem na de vinificatie.
  De Greco di Tufo Picoli wordt ongeveer 10 dagen na de gewone Greco di Tufo geoogst en blijft na vinificatie ongeveer zes maanden op eigen droesem liggen.
  € 16,00
  Proditio
  De laatste versie van de Greco di Tufo die Marilena Aufiero heeft gemaakt is deze dessertwijn op basis van ingedroogde Greco di Tufo-druiven. Ze heeft de natuurlijk aanwezige gisten het werk laten doen, een risico maar het heeft geleid tot een prachtig resultaat. Weelderig, warm, rijk, kortom een zalig product waarvan jaarlijks slechts 250 flesjes gemaakt worden.
  Na de oogst van de Greco di Tufo-druiven, eind oktober, worden de druiventrossen gedurende drie maanden gedroogd op matten. Na vinificatie lagert Cantina Bambinuto de wijn op eigen droesem en in eiken vaten van 120 l gedurende 8 à 12 maanden. Deze amberkleurige wijn is helder en levendig en heeft de intrigerende neus van de Greco di Tufo. Het ras levert complexiteit en mineraliteit zo typisch voor deze druif met tonen van gedroogde vijgen, rozijnen, stroop en gedroogde abrikozen. In de mond is de Proditio Passito krachtig, droog en warm met een kleine gebalanceerde push zuur dat nodig is om de zoete kracht te balanceren.
  € 26,00

4 artikel(en)

Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina