Pinot Grigio

Bonotto delle Tezze | 2019 | 750 ml
€ 8,75

Deze regio van Noord-Italië is een ideaal productiegebied voor de Pinot Grigio. Het telen van goede Pinot Grigio-wijnstokken betekent niet alleen dat er een harmonie moet zijn tussen bodem, temperaturen, regenval en ventilatie. Het betekent vooral een zorgvuldige, gepassioneerde en professionele wijnbouw.
De wijngaarden van Bonotto delle Tezze bevinden zich in Romanziol, dicht bij de Adriatische kust, boven Venetië. De ondergrond bestaat uit grind en klei. Na uitdunnen van de druivelaar in de lente volgt de oogst op het einde van de zomer. Na een kort schilcontact met de most fermenteert de Pinot Grigio op lage temperatuur.
Kenmerken zijn een briljante kleur, strogeel en frisse en bloemige aroma's die doen denken aan vers geplukt fruit. Een aangename Noord-Italiaan met een hoge drinkbaarheidsfactor. Vol, fris en zacht van smaak.

Product details

Druivenras: Pinot Grigio 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: kalk-klei.

Ouderdom wijnstokken: 18 jaar.

Hoogte wijngaard: 50 m.

Herkomstbenaming: DOC Delle Venezie.

Oogstperiode: van eind augustus tot begin september.

Vinificatie: temperatuurgecontroleerd in inoxtanks, kort schilcontact.

Lagering: inox.

Kleur: strogeel.

Alcoholgehalte: 12%.

Aroma: rijk, bloemig en wit fruit.

Smaak: vol, frisfruitig en aangenaam.

Serveertemperatuur: 8°C.

Te drinken bij: als aperitief, salades, antipasti met vis, bbq, bruschette & crostini, asperges, mosselen, paddestoelen, risotto, paté & terrines, quiche, pasta of risotto met vis of groenten, vegetarische gerechten, visgerechten, sushi & tartaar van vis, verse kazen, en gevogelte.

Bewaarpotentieel: tot einde 2021.