Tot eind februari 2019 in promotie aan 7,12 i.p.v. 9,50 !
De Chianti Il Gargaiolo is een blend van Sangiovese, Merlot en Ciliegiolo en vernoemd naar een wild beekje dat stroomt in de buurt van de wijngaarden. Sangiovese en Merlot levert harmonieuze wijnen op en de Ciliegiolo zorgt voor een extra injectie frisheid. Een redelijk volle en gebalanceerde Chianti-wijn die een korte houtlagering ondergaat. De geur van kersen en zwarte bessen zet zich door in de smaak.
Het kleine formaat van de normale Montefalco Rosso. De Montefalco Rosso 2013 van Antonelli San Marco is nog steeds een ongefilterde blend van Sangiovese, Sagrantino en Montepulciano. Het is een klassieke en stevige rode wijn uit Umbrië, waar de Sangiovese alomtegenwoordig is en hier samengaat met de Sagrantino en Montepulciano. De drie verschillende druivenrassen worden op verschillende momenten manueel geoogst. Na de vinificatie wordt de wijn 9 maanden in grote botte van 25 hl gelagerd gevolgd door 6 maanden flessenrust.
In 2013 vierde Tenuta Casteani de geboorte van een nieuwe wijn, de Turione. Turione is de knop van de asperge, een groente die zijn natuurlijke habitat heeft op het wijndomein. Turione wordt verkregen uit een blend van Sangiovese en Merlot, de vinificatie en het rijpen vinden plaats in stalen tanks. De wijn heeft een robijnrode kleur, in de neus herken je de geuren van vers fruit zoals kersen en rijpe bramen, wat balsamico sensaties en hints van chocolade en zwarte peper. Goed gebalanceerd en persistent, zacht in de mond met een sappige afdronk.
Sangiovese op z'n sappigst; fris, toegankelijk, smaakvol met fruitige aroma's en frisse zuren. Deze Marche Sangiovese van Fiorano is een lekker zomers glas rood, van biologisch geteelde druiven uit het zuiden van Le Marche. De wijngaarden liggen in een amfitheater gericht naar de Adriatische kust. De oogst gebeurt volledig manueel, de druiven worden verzameld in kleine kratten en de vinificatie start onmiddellijk na de oogst. Kersen en wat mediterrane kruiden in de neus, vers rood fruit en kriekenzuurtjes in de mond.
Camillo & Giacomo Montanari maken van de Crepe een lekker sappige, fruitige en ongefilterde Sangiovese. Ook jaargang 2016 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering amper merkbaar is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte. De druiven zijn half september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles. De Crepe is altijd een toegankelijk en lekker glas pure Sangiovese.
De Chianti-wijnen van Majnoni Guicciardini zijn biologisch en hoofdzakelijk van de Sangiovese-druif gemaakt. De Colorino en Ciliegiolo voegen wat kleur en aroma toe maar het hart van deze Chianti blijft nog steeds Sangiovese, het bloed van Jupiter. De wijngaarden die op het zuiden en zuidwesten gericht zijn, liggen verspreid rond het familiaal huis in Vico d'Elsa, tussen Siena en Firenze. De oogst gebeurt volledig manueel en in verschillende rondes naargelang de rijpheid van de druiventrossen. Na vinificatie rust de wijn 18 maanden in verglaasde cementkuipen. De Sangiovese rust voor 10 maanden op gebruikte Franse eiken vaten en na botteling volgt minstens 3 maanden flessenrust. In de neus kersen, theeblaadjes en iets animaals. Gebalanceerd, mineraal en rijp rood fruit in de smaak.
Deze pure Sangiovese is een wijn met een grote geur-en smaakintensiteit, intenser dan de 2016. Door het warme oogstjaar 2017 heeft de Crepe zachte en zoete tannines maar ontbreekt het niets aan frisheid. De Crepe 2017 werd bekroond met Excellence in de Ais Emilia Romagna Guide 2018, de wijngids van de Italiaanse vereniging van sommeliers. De lagering in cementkuipen in plaats van in inox vaten, na de alcoholische gisting, maakte het waarschijnlijk nog genereuzer in de neus en in de mond. Een erg aangename en leuke Sangiovese. De druiven zijn in de eerste helft van september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 10 à 12 dagen. Na het rijpen in verglaasde cementkuipen en bottelen rust de wijn nog 6 maanden op fles.
De Chianti Podere Gamba bestaat vooral uit Sangiovese maar heeft ook een ander authentiek Toscaans druivenras aan boord, de Pugnitello. De Pugnitello is maar zeer recent weer opgedoken, door enkele domeinen opnieuw aangeplant en sinds 2002 als een apart druivenras ingeschreven in het Registro Nazionale delle Varietà di Vite. De naam van de Pugnitello verwijst naar de compacte vorm van de druiventros die doet denken aan een gesloten vuist, il pugno. De naam van deze Chianti verwijst op oude kaarten naar de plek waar de oorspronkelijke Sangiovese-klonen aangeplant werden. De donkergekleurde Chianti Podere Gamba 2016 geurt intens naar kersen, wat eucalyptus, laurier en wat balsamico en smaakt fris en toegankelijk met al mooi verweven tannines en frisse zuren.
Spirito Libero behoort tot de wijnen zonder toegevoegd sulfiet, waarbij de enige hoeveelheid aanwezige sulfiet zich van nature ontwikkelt tijdens het fermentatieproces. De totale hoeveelheid sulfieten in de wijn verandert elk jaar en staat aangegeven op het etiket. Sulfieten zijn additieven die worden gebruikt voor voedselbehoud, met een antibacteriële en antioxiderende functie, die niettemin intolerant kunnen zijn voor mensen. De Spirito Libero is volgens deze filosofie gemaakt door de combinatie van een strenge selectie van gezonde druiven en een innovatieve vinificatiemethode. De kleur is schitterend robijnrood, met een knapperig aroma van vers en rijp rood fruit, bessen en aromatische kruiden. De elegante tannines en de lange persistentie maken er een sterke karakterwijn van die met succes de oxidatietest doorstaat.
De Montecucco Rosso van Ottonelli is een weinig voorkomende blend van Sangiovese en Cabernet Sauvignon. Twee druivenrassen combineren met een stevige persoonlijkheid vraagt een meesterlijke hand. Deze jaargang 2016 heeft een robijnrode kleur. In de neus herkennen we de klassieke geuren van kersen, leer en kruiden. In de smaak zit zwart fruit, kersen, pittige tannines, een lekkere frisheid en een elegante structuur. De Montecucco Rosso 2016 eindigt op een lange, frisse en sappige finale.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op
klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw
aankopen met plezier belonen
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook
Via de Facebook-pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
MultiSafepay.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op "Betalen" voor meer
info.