Het kleine formaat van de normale Montefalco Rosso. De Montefalco Rosso 2013 van Antonelli San Marco is nog steeds een ongefilterde blend van Sangiovese, Sagrantino en Montepulciano. Het is een klassieke en stevige rode wijn uit Umbrië, waar de Sangiovese alomtegenwoordig is en hier samengaat met de Sagrantino en Montepulciano. De drie verschillende druivenrassen worden op verschillende momenten manueel geoogst. Na de vinificatie wordt de wijn 9 maanden in grote botte van 25 hl gelagerd gevolgd door 6 maanden flessenrust.
Camillo & Giacomo Montanari maken van de Crepe een lekker sappige, fruitige en ongefilterde Sangiovese. Ook jaargang 2016 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering amper merkbaar is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte. De druiven zijn half september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles. De Crepe is altijd een toegankelijk en lekker glas pure Sangiovese.
Deze pure Sangiovese is een wijn met een grote geur-en smaakintensiteit, intenser dan de 2016. Door het warme oogstjaar 2017 heeft de Crepe zachte en zoete tannines maar ontbreekt het niets aan frisheid. De Crepe 2017 werd bekroond met Excellence in de Ais Emilia Romagna Guide 2018, de wijngids van de Italiaanse vereniging van sommeliers. De lagering in cementkuipen in plaats van in inox vaten, na de alcoholische gisting, maakte het waarschijnlijk nog genereuzer in de neus en in de mond. Een erg aangename en leuke Sangiovese. De druiven zijn in de eerste helft van september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 10 à 12 dagen. Na het rijpen in verglaasde cementkuipen en bottelen rust de wijn nog 6 maanden op fles.
De nieuwste jaargang van de Valpolicella Superiore. De wijngaard van de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven liggen in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn meer dan 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De Corvina oogst men in kleine manden en de druiven worden eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. De Corvinone en Rondinella worden na de oogst, eind september, direct geperst. Het resultaat is een zachte, vol frisse en zeer aangename wijn.
De Trullo di Carnevale is een 100% biologische Primitivo van de Tre Pini-wijngaarden die in het Parco Nazionale dell'Alta Murgia in de provincie Bari liggen. De 450 m hoog gelegen wijngaarden waar de Primitivo-druiven groeien zijn gericht op het zuiden en het zuid-oosten en liggen in kalkrijke rotsige kleigrond. De Trullo di Carnevale heeft een robijnrode kleur met paarse randen. De geur is rijk aan rijp rood en zwart fruit, kersen en wat tabak. De smaak is vol, pittig met een fijn ondersteunend zuurtje.
Voor de Terre di Giobbe Rosso Piceno gebruikt Fiorano zorgvuldig geselecteerde en biologische geteelde druiven van het ras Montepulciano en Sangiovese. Het mooie oogstjaar 2015 zorgt voor veel rijp fruit en body. De Terre di Giobbe is een wijn met structuur, smaakvol, met mooie zuren, een lichte houttoets en donkerrood rijp fruit. Een toegankelijke Rosso Piceno met karakter, authenticiteit en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding uit het zuiden van Le Marche. Doe hem gerust even van te voren open om de geuren van rijp fruit, cederhout en iets van chocolade helemaal tot z'n recht te laten komen.
De Biberius is een 100 % Montepulciano-wijn gemaakt van oudere wijnstokken en zeldzame en zeer oude kloon. De druiven komen uit de wijngaard gelegen in San Martino in Pensilis op de grens van Molise en Puglia. De Biberius is een fijne en elegante Montepulciano waarbij houtlagering achterwege is gelaten. Maar in de smaak zou je gaan twijfelen... De Biberius heeft een intense robijnrode kleur met duidelijke tinten van violet. In de geur zit rood fruit, kersen en wat koffie en iets van chocolade. De Biberius heeft mooi geïntegreerde tannines en een fijne en frisse volle smaak van rode vruchten.
Een Valpolicella Superiore Ripasso is een wijntype die tussen een klassieke Valpolicella en een Amarone della Valpolicella zit. Een techniek die voor het eerst op grote schaal is toegepast door Masi rond 1980. De Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven komen uit de wijngaard die ligt in San Martino Buon Albergo en de druivelaars zijn minstens 30 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten. De eerste stap in het maken van de Valpolicella Superiore Ripasso is identiek aan de Valpolicella Superiore. De tweede stap volgt in februari door de wijn een tweede maal te laten macereren op de overgebleven resten die gediend hebben voor de Amarone (ripassare). Door deze techniek voegt men extra complexiteit en tannines toe aan de Valpolicella. Een combinatie van jeugdige fruitigheid met volheid, elegantie en kruidigheid.
De Montefalco Rosso 2015 van Antonelli San Marco is de nieuwste jaargang en nog steeds een ongefilterde blend van Sangiovese, Sagrantino en Montepulciano. Het is een klassieke en stevige rode wijn uit Umbrië, waar de Sangiovese alomtegenwoordig is en samengaat met de lokale Sagrantino en Montepulciano. De drie verschillende druivenrassen worden tussen begin september en half oktober, manueel geoogst. Na de vinificatie worden de aparte wijnen geblend en 12 maanden in grote botte van 25 hl gelagerd, gevolgd door 6 maanden in cementkuipen. Rijp rood fruit, pittig, wat zoethout, chocolade en fijne zuren maken er een wijn met ruggegraat van.
Het druivenras met de langste naam, Refosco dal Peduncolo Rosso. Het aanhangsel "peduncolo rosso" slaat op het steeltje van de druiventros die rood kleurt als ze rijp is. De Refosco is een typische droge rode wijn uit de regio Friuli Venezia Giulia, op de grens met Slovenië, gemaakt van een autochtoon druivenras dat tot één van de beste van Friuli mag gerekend worden. Na een lange maceratietijd rust de Refosco 12 maanden in vaten van Franse eik. Diep robijnrood gekleurd met aroma's van blauwe bessen en medicinale kruiden is de Refosco ook fris en energiek met pittige taninnes, een volle rijp rood fruitsmaak en een lichte kruidigheid.
Trouwe klanten belonen we graag. Klik onderaan op
klantenbonussysteem en ontdek hoe wij uw
aankopen met plezier belonen
Nieuwsbrief
Schrijf u in en blijf op de hoogte van het
nieuws, de komende evenementen en speciale
acties van bere.bene
Facebook
Via de Facebook-pagina's van bere.bene houden wij
u op de hoogte van het reilen en zeilen van onze zaak en onze wijnbouwers.
Verzenden
Verzenden doen we in Belgie en Nederland met
betrouwbare partners.
U kan uw bestelling komen afhalen of laten
verzenden via DPD.
Alle info i.v.m. met het verzenden van uw
bestelling kan u onderaan vinden onder "Leveren".
Online betalen
Online betalen verloopt bij ons veilig via
MultiSafepay.
Wil u meer weten over de betaalmogelijkheden en
veiligheid klik dan onderaan op "Betalen" voor meer
info.