Terra di Casteani

Tenuta Casteani | 2010 | 750 ml
€ 21,00

Terra di Casteani is de topwijn van dit domein, hun Supertuscan, verkregen uit een nauwkeurige handmatige selectie van Sangiovese- en Merlot-druiven, geplukt in de beste delen van de wijngaard. Jaargang 2010 was mooi voor het Toscaanse Maremma-gebied, met als resultaat deze prachtig rijpe wijn. De constante zeewind en de ondergrond, rijk aan vochtige klei, maakt dat de druiven in staat zijn om van de hitte te genieten en het gevaar van schade te voorkomen.
Sangiovese speelt hier de hoofdrol en Merlot zorgt voor nobel fruit en extra aroma. Na de vinificatie rust de Terra di Casteani 14 maanden in barriques van Franse eik. Een wijn met een heerlijke aromatische complexiteit van rijp rood en zwart fruit, tabak, kreupelhout, balsamico en theeblaadjes. Qua smaak ervaar je een mooie balans tussen een elegante zachte smaak, leer en fijne tannines.

Product details

Druivenras: Sangiovese 70%, Merlot 30%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 17 jaar.

Hoogte wijngaard: 150 m.

Herkomstbenaming: IGT Rosso Maremma Toscana.

Oogstperiode: manueel, eind september.

Vinificatie: 15 dagen maceratie in temepratuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: 14 maanden in Franse barriques.

Kleur: donkerrobijnrood.

Alcoholgehalte: 14,0 %.

Aroma: rijp rood en zwart fruit, kreupelhout, tabak, thee en balsamico.

Smaak: zacht, leer, cederhout, complex en rijk.

Serveertemperatuur: 16 - 18°C.

Te drinken bij: lamsvlees, varkensvlees, pasta met wildsaus, rundvlees, wildgerechten, gegrild & geroosterd rood vlees, fijne stoofgerechten, pelswild en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2022.