Soave Il Decennale

Corte Adami | 2013 | 1500 ml
€ 25,00

Een jubileumwijn om het 10-jarig bestaan van Corte Adami te vieren. Deze Soave Il Decennale wil niet alleen een feestelijk moment in de verf zetten maar ook de passie voor innovatie en kwaliteit tastbaar maken. Een 100% Garganega die na een late oogst, eind oktober, zacht geperst is met een aantal uren schilcontact. Zowat alles aan deze wijn is anders dan een klassieke Soave. De lagering op eigen droesem, geen toegevoegde sulfieten, geen filtering, de meegebottelde fijne droesem, en ten slotte de magnumfles. Van deze Il Decennale zijn 900 magnums gebotteld en is nog slechts een beperkte voorraad beschikbaar. Rond van smaak maar toch nog licht mineralig met licht zoete aroma's van geel fruit en honing. Heel apart maar perfect in combinatie met gerechten met een zoute toets.

Product details

Druivenras: Garganega 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch.

Ouderdom wijnstokken: 45 jaar.

Hoogte wijngaard: 350 m.

Herkomstbenaming: DOC Soave.

Oogstperiode: manueel, eind oktober.

Vinificatie: zachte persing, 12u schilcontact, natuurlijke gisten, geen toegevoegd sulfiet, temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: in inoxtanks gedurende 2 maanden op eigen droesem, botteling zonder filtering, sulfitering en met de fijne droesem.

Kleur: strogeel.

Alcoholgehalte: 13,0 %.

Aroma: floraal, geel fruit en broodgist.

Smaak: complex, gekonfijt fruit en licht mineralig.

Serveertemperatuur: 10° - 12°C.

Te drinken bij: apart, als aperitief, bij pikante gerechten, bij gerechten met een zouttoets en zoute halfharde of harde kazen, gewassen korstkazen of pittige blauwschimmelkazen.

Bewaarpotentieel: tot einde ..., gezien de zeer aparte vinificatie die ze voor het eerst hebben toegepast moeilijk te bepalen.