Matértera Aglianico

Bambinuto | 2015 | 750 ml
€ 14,95

De Matértera is een topper gemaakt van de Aglianico-druif in de stijl van de beroemde Taurasi.  De Matértera is ongefilterd en gerijpt in houten vaten gedurende 4 à 5 maanden. Na botteling rijpt de wijn nog ten minste tien maanden in de fles. Op het achteretiket staat een toepasselijke zin van de Romeinse dichter Ovidio: "Il vino prepara i cuori e li rende più pronti alla passione" oftewel "Wijn bereidt het hart en maakt ze ontvankelijker voor de passie". De Matértera is niet bijzonder alcoholisch maar wel hartverwarmend.
De kleur is robijnrood en de geur doet denken aan gedroogde bloemen, rijp rood fruit en cederhout. De smaak is droog, elegant krachtig en smaakvol. De houtlagering op gebruikte vaten gedurende 4 à 5 maanden is discreet aanwezig en al mooi versmolten in het geheel. Een hele mooie net-niet-Taurasi.

Product details

Druivenras: Aglianico 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch.

Ouderdom wijnstokken: 20 jaar.

Hoogte wijngaard: 500 m.

Herkomstbenaming: IGT.

Oogstperiode:.

Vinificatie: inox.

Lagering: 5 maanden eik.

Kleur: robijnrood.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: rijp rood fruit en cederhout.

Smaak: droog, elegant krachtig en smaakvol.

Serveertemperatuur: 18°C.

Te drinken bij: lamsvlees, varkensvlees, rundvlees, gestoofd & geroosterd & gegrild rood vlees, pelswild, pittige & kruidige gerechten, pastagerechten met vlees- of wildsaus en harde kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2020.