Insaniamente Falanghina

Bambinuto | 2015 | 750 ml
€ 11,00

De Insaniamente van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, waarbij de schillen na het persen ongeveer een week bij de most zijn gebleven. Je kan het een "orange wine" noemen. De Insaniamente is een zeer droge witte wijn met trekjes van een vino rosso, diep strogeel met gouden reflecties, met aroma's van gekonfijt fruit en appel en maar fijn ondersteund door een mooie zuurgraad. De wijn heeft veel body en de nodige complexiteit.
De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia en een bewaarpotentieel.
Ook het oogstmoment voor deze Insaniamente is relatief laat, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd.

Product details

Druivenras: Falanghina100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: vulkanisch.

Ouderdom wijnstokken: 15 jaar.

Hoogte wijngaard: 500 m.

Herkomstbenaming: IGT Irpinia.

Oogstperiode: eind september.

Vinificatie: inox met maceratie van de schillen gedurende 40 uur.

Lagering: inox.

Kleur: licht goud.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: gekonfijt fruit, appel, zweem van honing en boenwas.

Smaak: droog, appel, honing, citrus, peer, een fijne zuurgraad en lichte impressie van tannine.

Serveertemperatuur: 12°C.

Te drinken bij: fazant & parelhoen, varkensvlees, kalfsvlees, paddestoelen, paté & terrines,  pikante & pittige gerechten, vederwild en witkorst, gewassen korst en blauwschimmel kazen.

Bewaarpotentieel: tot einde 2022.