Chianti Podere Gamba

San Ferdinando | 2014 | 750 ml
Special Price € 8,95 Regular Price € 9,95

De naam van deze Chianti verwijst op oude kaarten naar de plek waar de oorspronkelijke Sangiovese-klonen aangeplant werden. De Chianti Podere Gamba doet naast de Sangiovese ook eer aan een ander authentiek Toscaans druivenras, de Pugnitello. Dit druivenras is maar zeer recent weer opgedoken, door enkele domeinen weer aangeplant en sinds 2002 als een apart druivenras ingeschreven in het Registro Nazionale delle Varietà di Vite. De naam van de Pugnitello verwijst naar de compacte vorm van de druiventros die doet denken aan een gesloten vuist, il pugno. De donkergekleurde Chianti Podere Gamba geurt naar zoethout, cederhout, wat koffie en chocolade en smaakt heerlijk en toegankelijk met zijn fluwelige tannines en frisse zuren.

Product details

Druivenras: Sangiovese 85%, Pugnitello 15%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 15 jaar.

Hoogte wijngaard: 300 m.

Herkomstbenaming: IGT Toscana Rosso.

Oogstperiode: manueel, begin oktober Sangiovese, half oktober Pugnitello.

Vinificatie: selectie van de druiven, aparte vinificatie, maceratie gedurende 12 dagen, temperatuurgecontroleerde inox tanks.

Lagering: 10 maanden in 23 Hl houten vaten van Franse eik.

Kleur: robijnrood met paarse reflecties.

Aroma: kersen, viooltjes, lichte hint van koffie, chocolade en zoethout.

Smaak: vol, fijne tannines, fijne zuurtjes en elegant.

Alcoholgehalte: 14,0 %

Serveertemperatuur: 18°- 20°C.

Te drinken bij: antipasti van salumi, bbq, kalfsvlees, varkensvlees, paddestoelen, carpaccio & tartaar van rood vlees, pastagerechten met tomatensauzen, gegrild & geroosterd rood vlees en halfharde kazen.

Bewaarpotentieel: tot eind 2020.