Amor - Verdiccchio dei Castelli di Jesi Classico

Romagnoli | 2017 | 750 ml
Aanbiedingsprijs € 6,63 Normale prijs € 7,95

Romagnoli, wijnbouwer in Morro d'Alba, maakt een Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico met de romantische naam Amor. Het meest typische witte druivenras uit Le Marche wordt hier alle eer aangedaan. Een kleine productie van slechts 5.000 flessen komt van de klei- en zandhoudende wijngaarden aan de Adriatische kust. Geel fruit, citruszeste en wat mediterrane kruiden in de neus gevolgd door een sappige, geelfruitige smaak die eindigt op een lekker amandelbittertje.

De wijngaarden liggen in Morro d'Alba. Deze Verdicchio-druiven groeien op een hoogte tussen 190 en 230 m in wijngaarden die gedeeltelijk noord-oost en gedeeltelijk zuid gericht zijn. De oogst liep van eind september tot eind oktober. Na een zachte persing volgt de temperatuurgecontrolleerde fermentatie. Na botteling rust de wijn nog 1 maand op de fles. Het etiket stelt het werk "Amore Oltre" voor van de hedendaagse artieste uit Le Marche, Sulmana Ramazzotti.

Product details

Druivenras: Verdicchio 100%.

Wijnbouw: conventioneel.

Ondergrond: klei - kalk.

Ouderdom wijnstokken: 16 jaar.

Hoogte wijngaard: 200 m.

Herkomstbenaming: DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Oogstperiode: manueel, van begin september tot eind oktober.

Vinificatie: in temperatuurgecontroleerde inoxtanks.

Lagering: inoxtanks.

Kleur: strogeel met groene reflecties.

Alcoholgehalte: 13,5 %.

Aroma: geel fruit, kruiden en citrus.

Smaak: sappig, vol, geel fruit, amandel en een fijne aciditeit.

Serveertemperatuur: 8° - 10°C.

Te drinken bij: bruschette & crostini, salades, vegetarische gerechten, gegrilde en gefrituurde vis, sushi & tartaar van vis, pastagerechten met tomaten, vis of groenten en risotto.

Bewaarpotentieel: tot einde 2020.