Nieuwe jaargangen

 

De nieuwe jaargangen, de recentste wijnen en de wijnen van onze nieuwste wijnhuizen in ons assortiment hebben we hier gegroepeerd.

 

 

1 - 15 of 25

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina
  L' Indovino Bianco
  Nieuw
  L'Indovino Bianco, gemaakt van 100% Falanghina, verwijst naar de Latijnse spreuk In vino veritas. Een indovino is een persoon die de toekomst kan voorspellen. Als deze wijn hiervoor de aanleiding kan geven denken we dat de toekomst van Cantine Salvatore er goed uitziet.
  Deze witte wijn uit Molise is verkregen uit een zorgvuldige vinificatie van de Falanghina, is lichtgeel van kleur, met een intens fruitige neus. In de mond is de L'Indovino Bianco vol en pittig, fris en aangenaam om te drinken.
  € 8,75
  • UAIT
  • Ca' di Sopra
  • 2016
  • 750 ml
  UAIT
  Nieuw
  De UAIT is terug van weggeweest. De basis is blijven bestaan maar voor het eerst maakt Ca' di Sopra de Pinot Bianco de hoofdrolspeler van deze witte wijn en dat is absoluut een goede keuze. De UAIT 2016 is gewoon lekker en ongecompliceerd. De inzet van temperatuurcontrole tijdens de vinificatie en het niet toepassen van een malolactische gisting zorgt dan weer voor een aangename frisheid en mineraliteit.
  En als u wil weten waar de naam vandaan komt, spreek dan het engelse woord voor wit uit op z'n pseudo Italiaans-Engels...
  € 9,75
  Anno Uno - Marche Rosso
  Nieuw
  Met de Anno Uno maakt Col di Corte een biologische Marche Rosso waarin de Montepulciano de overhand heeft en de Sangiovese met een bijrol moet tevreden zijn. Deze Anno Uno is gemaakt als een lekkere en toegankelijke wijn, geheel in de authentieke stijl van Le Marche.
  Het gaat om een productie die komt van de klei- en kalkhoudende wijngaarden in Contrada San Pietro. Op het etiket kan je de weersomstandigheden per seizoen terugvinden, die uiteraard elk jaar weer anders is.
  De druiven groeien in wijngaarden die hoofdzakelijk noord-oost gericht zijn, op een hoogte tussen 165 en 250 m . De oogstperiode liep van eind september tot half oktober. De vinificatie is volledig in inoxtanks verlopen en de lagering voor het grootste deel in inoxtanks en een klein deel in gebruikte eiken vaten.
  € 9,75
  Montefalco Rosso
  Nieuw
  Het kleine formaat van de normale Montefalco Rosso. De Montefalco Rosso 2013 van Antonelli San Marco is nog steeds een ongefilterde blend van Sangiovese, Sagrantino en Montepulciano. De Montefalco Rosso is een herkomstgebied uit de provincie Perugia, meer specifiek uit de gemeente Montefalco. Het is een klassieke en stevige rode wijn uit Umbrië, waar de Sangiovese alomtegenwoordig is en hier samengaat met de Sagrantino en Montepulciano. De Sagrantino-druif is een zeer lokaal en oud druivenras waarvan de eerste vermeldingen teruggaan tot de 16de eeuw.
  De drie verschillende druivenrassen worden op verschillende momenten manueel geoogst. Na de vinificatie wordt de wijn 9 maanden in grote botte van 25 hl gelagerd gevolgd door 6 maanden flessenrust.
  De Montefalco Rosso is robijnrood van kleur met paarse reflecties, heeft aroma's van kersen, bessen en bramen. De smaak is droog, warm en vol in combinatie met een droge frisheid.
  € 9,75
  Feud'O Rosso
  Nieuw
  De nieuwste jaargang van de Feud'O Rosso is weer een lekker toegankelijke en volbloed Siciliaan. Gambino combineert druiven uit de wijngaarden van Caltanisetta en druiven van de flanken van de Etna; resp. de Nero d'Avola en de Nerello Mascalese. Een samenstelling die je zelden of nooit tegenkomt. Het levert een bijzonder plezierige en volle wijn op die fruitigheid en mineraliteit mooi laat verweven.
  De kleur is robijnrood. Het aroma zit vol rood fruit, kruiden en zoethout. De smaak heeft een fijn zuurtje en body, en is warm en fruitig.
  € 9,75
  Insania Falanghina
  Nieuw
  De Insania van Cantina Bambinuto is een 100% Falanghina, een zeer oud en typisch druivenras van Campania. De wijngaard van Bambinuto ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en bestaat uit een kleihoudende en vulkanische ondergrond. Deze Falanghina heeft de typische krachtige karaktertrekken van de wijnen van Irpinia.
  De oogst is relatief laat op het seizoen, omdat de Falanghina een laatrijpend druivenras is en wordt volledig manueel uitgevoerd. De Insania is een gebalanceerde droge wijn, helder strogeel, met een floraal en fruitig aroma en bevat smaken van groene appel, citrus, peer en wit fruit en is ondersteund door een mooie zuurtegraad.
  € 9,75
  • Crepe
  • Ca' di Sopra
  • 2016
  • 750 ml
  Crepe
  Nieuw
  Van de nieuwste jaargang maken Camillo & Giacomo Montanari weer een sappige en ongefilterde Sangiovese. Ook jaargang 2016 is een pure Sangiovese di Romagna Superiore waarvan de 20% houtlagering amper merkbaar is. Crepe is Italiaans voor barst, een verwijzing naar de kleigrond die tijdens de zomer openbarst door de droogte en warmte.
  De druiven zijn half september manueel geoogst. De vinificatie gebeurt in stalen tanks bij 28°-30° C en de maceratie duurt ongeveer 12 dagen. Het rijpingsproces van de Crepe gebeurt voor 80% in inox vaten en voor 20% in houten vaten. Na bottelen rust de wijn nog 5 maanden op fles.
  € 9,85
  Grechetto dei Colli Martani
  Nieuw
  2016 is een mooi wijnjaar voor witte Italiaanse wijnen als je graag wat frissere wijnen verkiest. Deze 2016 is daar een mooi voorbeeld van. De biologische Grechetto dei Colli Martani van Antonelli San Marco is een 100% Grechetto. De Colli Martani is de productiezone rond Todi waar Montefalco ook deel van uitmaakt. De Grechetto is één van de meest hoogstaande witte druivenrassen van Umbrië. De oorsprong is heel waarschijnlijk Grieks. Deze druif is een laatbloeier met een lage opbrengst en in staat om geconcentreerde aroma's te produceren.De Grechetto wordt ook gebruikt als mengdruif en voegt dan vooral rijkdom en structuur toe aan de wijn. Het wordt in dat geval meestal vermengd met Chardonnay, Trebbiano of Malvasia.
  € 9,95
  Vermentino
  Nieuw
  San Ferdinando haalt met deze Vermentino 2016 de hoogste onderscheiding in de Gambero Rosso binnen, een Tre Bichierri. Dit druivenras is van oudsher verbonden aan de Toscaanse kustgebieden maar ook in het binnenland van deze regio is het druivenras aangeplant. De klimatologische omstandigheden zijn wat harder maar door voldoende temperatuurverschil tussen dag en nacht slaagt San Ferdinando er in een frisfruitige en mineralige Vermentino te presenteren.
  De manuele oogst eind september, de selectie van de druiven, de temperatuurgecontrolleerde fermentatie en het weglaten van de malolactische gisting leveren een zeer mooi en toegankelijk eindproduct op.
  € 11,00
  Ribolla Gialla
  Nieuw
  Een fijne opvolger na het mooie jaar 2015 is deze nieuwe Ribolla Gialla 2016. De Ribolla Gialla, wat een prachtige naam, is een autochtoon druivenras uit de regio Friuli Venezia Giulia waarvan de eerste geschriften teruggaan tot de jaren 1300. De naam is afgeleid van het Sloveens Rébula, wat in het Friuliaans dialect uiteindelijk Ribuele werd.
  In het begin van de vorige eeuw, toen deze regio nog onder Oosterijks-Hongaars bewind stond, werd de Ribolla Gialla al zeer hoog aangeschreven. De Ribolla Gialla is nu vooral aangeplant in de heuvels van Tarcento, doorheen de Carso tot in Istrië.
  Dit druivenras is sterk, bloemt en rijpt laat en levert de beste resultaten in de heuvels aan de grens met Slovenië.
  € 11,00
  Sauvignon
  Nieuw
  Een heerlijk sappige Sauvignon uit het noordoosten van Italië. In de regio Friuli is de Sauvignon vooral te vinden in de Colli Orientali del Friuli, Collio en Grave. De wijngaarden van Iole Grillo liggen in de Colli Orientali, op de grens met Slovenië. Dit heuvelachtig gebied is bij uitstek geschikt voor dit druivenras. De klimatologische omstandigheden zorgen voor uitstekende resultaten.
  De Sauvignon van Iole Grillo is een droge witte wijn met een intens en delicaat aroma, typisch voor een Sauvignon. Frisheid, mineraliteit en heerlijke citrustoetsen kenmerken de smaak.
  Na vinificatie in inox tanks rust de wijn een drietal maanden op eigen droesem. Een zeer geslaagde Sauvignon uit Noordoost-Italië.
  € 11,50
  Barbera Langhe Pirona
  Nieuw
  De Barbera Langhe Pirona van Aldo Marenco is ook een biologische 100% Barbera uit de Langhe, Piemonte. De Barbera Pirona is één van de twee Barbera-wijnen van Aldo Marenco en net zoals de Balin houtgelagerd.
  Na de manuele oogst, volgt een traditionele vinificatie, met een maceratie van 8 tot 10 dagen. De rijping vindt deels plaats in verglaasde cementkuipen en deels in grote houten fusten van 25 Hl.
  De Barbera Pirona is een fijne en elegante robijnrode wijn. De smaak is harmonisch met een medium body en fijne zuurtjes. Het aroma is delicaat met tonen van confituur en zwart fruit.
  € 11,50
  Sandrona Albana di Romagna
  Nieuw
  De tweede witte wijn van Ca' di Sopra is van het witte paradepaardje van Emilia Romagna gemaakt, de Albana di Romagna. Een wijn die Camillo en Giacomo Montanari in een droge versie hebben gevinifieerd.
  Deze Albana heeft na het persen een korte periode van schilcontact ondergaan. Het levert wat extra complexiteit en diepte aan deze mooie Sandrona.
  € 11,95
  Greco di Tufo
  Nieuw
  De Greco di Tufo-wijnen die Marilena Aufiero in Santa Paolina - Irpinia maakt behoren tot de top die men in Campania kan vinden. Ze kiest resoluut voor een authentieke expressie van dit prachtige druivenras. Santa Paolina is naast Tufo één van de twee beste herkomstgebieden.
  Dit druivenras is van oorsprong Grieks en kent een verspreiding in Campania, Puglia en Molise. De Greco di Tufo-druif tolereert weinig fouten en is best een moeilijke jongen te noemen. Een goede Greco di Tufo maken vraagt dus toewijding, geduld en vakmanschap of in het geval van Marilena "vakvrouwschap". Een collega-wijnmaakster, Manuela Piancastelli, beschrijft de Greco di Tufo als "een stoere jongen met weinig woorden, maar vol van kwaliteit die velen, helaas, proberen aan te passen met een elegantie die niet de zijne is".
  € 12,95
  Chianti Classico Lamole
  Nieuw
  Jaargang 2015 van de Chianti Classico Lamole van Susanna Grassi is een iets vollere versie in vergelijking met de 2014 en blijft een 100% Sangiovese Grosso. De wijnen van Susanna zijn biologisch en altijd speelt de Sangiovese-druif de hoofdrol. Deze Chianti Classico Lamole is een wijn met finesse en elegantie die je gerust een uurtje van te voren al mag laten luchten.
  Deze Chianti Classico is de meest pure uitdrukking van haar lijn aan Chianti Classico wijnen. Voor deze variant opteert ze voor minimale menselijke ingrepen.
  De oogst gebeurt volledig manueel. Na vinificatie rust de wijn 12 maanden in verglaasde cementkuipen. Na botteling volgt minstens 3 maanden flessenrust.
  € 13,95

1 - 15 of 25

Pagina:
 1. 1
 2. 2
Prijscategorie
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina